سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجلس در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، مشوق مهم مالیاتی را تصویب کرد که هدف آن دانش‌بنیان شدن صنایع بوده است و بر همین اساس نیز در مسئله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، قطعا اصلاحات لازم در جهت تقویت این مشوق مالیاتی انجام خواهد گرفت.

مجلس برای دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ مشوق مالیاتی مصوب کرد

تحریم‌های فناوری صنعتی می‌تواند تأثیر مخربی بر صنایع داشته باشد و دسترسی به فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته را برای آنها دشوار کند. این می تواند مانع از توانایی آنها در رقابت بین المللی شود و رشد و توسعه آنها را محدود کند. برای خنثی کردن تأثیر منفی چنین تحریم‌هایی، تشویق صنایع به بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی بسیار مهم است.

یکی از راه های موثر برای انجام این کار از طریق اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه است. این انگیزه برای صنایعی که فعالانه در فعالیت‌های تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند تا قابلیت‌های فن‌آوری‌شان را افزایش دهند،ح مایت مالی می‌کند. این اعتبار مالیاتی با کاهش هزینه های مرتبط با تحقیق و توسعه، صنایع را تشویق می کند تا منابع بیشتری را به سمت نوآوری و پیشرفت فناوری تخصیص دهند.

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به عنوان محرک اصلی سرمایه گذاری صنعتی در توسعه فناوری عمل می کند. صنایع را قادر می سازد تا به بودجه لازم برای انجام تحقیقات، توسعه فناوری های جدید و بهبود فناوری های موجود خود دسترسی داشته باشند. این نه تنها به صنایع کمک می کند تا بر چالش های ناشی از تحریم های تکنولوژیک غلبه کنند، بلکه آنها را قادر می سازد تا موقعیت رقابتی خود را در بازار جهانی تقویت کنند.

همچنین اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به عنوان کاتالیزوری برای رشد شرکت‌های فناوری دانش‌بنیان عمل می‌کند که می‌تواند به توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی کمک شایانی کند. این شرکت‌ها نه تنها فناوری‌های پیشرفته را ارائه می‌کنند، بلکه فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد می‌کنند، کارآفرینی را تقویت می‌کنند و رشد اقتصادی را تحریک می‌کنند.

علاوه بر این، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه نقش مهمی در توسعه زنجیره ارزش صنعتی ایفا می کند. با تشویق صنایع به سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، آنها را تشویق می کند تا بر تکمیل زنجیره ارزش تمرکز کنند. این به معنای اطمینان از این است که تمام مراحل تولید، از استخراج مواد اولیه تا تحویل محصول نهایی، کارآمد و از نظر فناوری پیشرفته هستند.

خنثی کردن تحریم‌های فناوری صنعتی و تشویق صنایع به بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی از طریق اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای دولت برای حمایت از تامین مالی تحقیق و توسعه بسیار مهم است.

این اعتبار مالیاتی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تشویق صنایع به سرمایه گذاری در توسعه فناوری و تکمیل زنجیره ارزش صنعتی عمل می کند. با انجام این کار، صنایع می توانند بر چالش های ناشی از تحریم ها غلبه کنند،موقعیت رقابتی خود را تقویت کنند و به رشد و توسعه اقتصادی کمک کنند.

در ادامه پیرامون اهمیت بومی‌سازی فناوری و تجهیزات راهبردی صنایع بزرگ در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه با ارائه مشوق هدفمند مالیاتی در زمینه تحقیق و توسعه بیشتر صنایع، پیرامون تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه با آقای عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با خبرنگار  قدس در خصوص حذف مشوق‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان، بیان داشت: مقام معظم رهبری توصیه ها و تاکیدات بسیار زیادی در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان دارند؛ از سوی دیگر ایشان می‌گویند «من تا آخر جان پای مسایل علمی کشور، پیشرفت و تولید علم هستم». مقام معظم رهبری همچنین رهبر انقلاب سال ۱۴۰۱ را  سال«تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی» نام‌گذاری کردند و تاکیدشان بر توسعه شرکت های دانش‌بنیان است که اهمیت توجه به این مساله را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: همه کشورهای توسعه یافته و کشورهایی که حول محور تولید علم حرکت کرده و «توسعه» را دانش محور شروع کردند، هم توسعه و هم پایداری توسعه‌ای خوبی در محورهای مختلف داشتند. یعنی بدون توجه به «علم» و «دانش‌بنیان» هر اقدامی را انجام دهیم، جهت گیری کشور به سوی ناکجا آباد خواهد بود. 

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه «تولید» محور اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: در شرایط جنگ اقتصادی و در دنیایی که همه چیز حول محور علم و دانش‌بنیان است، ما هم اگر بخواهیم به سمت تولید، درون زایی، خود اتکایی پیش برویم، راه دیگری نداریم جز اینکه به علم و اقدامات دانش محور اهمیت دهیم. «تولید علم»، «تبدیل به فناوری» و «تجاری سازی علم» به معنای دانش‌بنیان است. به تازگی هم با هدف توسعه بازارهای صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان موافقتنامه ای برای پذیرش ۱۰۰ پژوهشگر اندونزیایی در ایران و متقابلا پذیرش ۱۰۰ پژوهشگر ایرانی در اندونزی امضا شده است که ما به گسترش چنین اقداماتی به دیگر کشورها نیاز داریم. 

عباسپور خاطرنشان کرد: مجلس در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، مشوق مهم مالیاتی را تصویب کرد که هدف آن دانش‌بنیان شدن صنایع بوده است و بر همین اساس نیز در مسئله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، قطعا اصلاحات لازم در جهت تقویت این مشوق مالیاتی انجام خواهد گرفت. نیاز است مشوق های مالیاتی هدفمند تولید در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه تقویت شوند و به سمت بهره وری بیشتر و رشد اقتصادی بالاتر برویم که مقدمه اصلی آن هدفمند کردن مشوق‌های تولید و تقویت این مشوق‌ها در جهت رشد اقتصادی بیشتر نظیر اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.