تحولات لبنان و فلسطین

هزاران عراقی در همبستگی با مردم فلسطین به نزدیک ترین نقطه عراق به فلسطین، گذرگاه مرزی تربیل در مرز عراق و اردن رفته و نماز وحدت بر پا کردند.

هشتک «جبهه_واحد» ترند شد/ حملات همزمان انصارالله  و مقاومت عراق به مواضع عبری - غربی به تلافی جنایات صهیونیست ها در غزه

بحث احتمال آغاز ماجراجویی تازه و ورود زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به باریکه غزه در حالی دوباره داغ شده که حمله موشکی همزمان انصارلله یمن و مقاومت اسلامی عراق به اهداف اسرائیلی و امریکایی، اخبار پیرامون جنگ مذکور را در چهاردهمین روز آن تحت تاثیر خود قرار داد. بر این اساس روز گذشته وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد که کابینه رژیم برای آغاز عملیات زمینی در غزه و «نابودی کامل حماس» به ارتش چراغ سبز نشان داده و پیرو آن ده‌ها هزار نظامی برای حمله در آمادگی کامل قرار دارند. همزمان برخی منابع آمریکایی بر حمایت جو بایدن از این تصمیم تاکید می کنند، اقدامی که می تواند دیگ جوشان تحولات فلسطین را لبرلیز کرده و به جنگ منطقه ای تبدیل شود. عبدالباری عطوان تحلیلگر مصری هم با اشاره به تحولات جاری نوشت: به نظر می‌رسد جنگ بزرگ نزدیک است. اسرائیل خودش را برای ورود زمینی به غزه آماده میکند، جبهه مقاومت منتظر دستور سید حسن نصرالله هستند. ساعات آینده خیلی مهم است.

حمله موشکی انصارالله به اسرائیل

اما در حالی که ادامه حملات جنون آمیز صهیونیست ها بشدت احساسات مسلمانان و دیگر آزادگان جهان را جریحه دار کرده، هر لحظه احتمال باز شدن جبهه دیگری علیه اشغالگران وجود دارد. در این مسیر روز گذشته برخی منابع مدعی انجام حمله موشکی از سوی انصارالله یمن علیه اهدافی در فلسطین اشغالی شدند.  

برآوردهای نهادهای امنیتی اسرائیلی حاکی از آن است که 2 الی 5 موشک‌ شلیک شده از سمت یمن، اسرائیل را هدف گرفته بود و یک ناو جنگی آمریکایی این موشک‌ها را منهدم کرده است. وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرد که ناوشکن یو اس اس کارنی سه موشک شلیک شده از یمن و چند پهپاد را ساقط کرده است. با این حال، پنتاگون برخلاف منابع صهیونیستی اعلام کرد که هنوز مقصد این موشک‌ها مشخص نیست.

اما همزمان با این تحول مقاومت اسلامی عراق ط بیانیه ای مسئولیت حملات علیه مواضع اشغالگران امریکایی در  پایگاه «عین الاسدِ» در استان الانبار، میدان گازی کونیکو و پایگاه ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بغداد را بر عهده گرفت. جالب آنکه پس از عملیات های روز گذشته محور مقاومت در عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین کاربران توئیتر در حال انتشار هشتگی با نام #جبهه_واحد هستند. این در حالی است که «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تأکید کرد که تداوم تجاوزات و ریختن خون مردم غزه ممکن است همه معادلات در سطح فلسطین و منطقه را برهم زده و به درگیری منطقه‌ای تبدیل شود.

حرکت مردمی به سوی فلسطین

در حوزه افکار عمومی نیز حمایت افکار مردمی از مقاومت فلسطین در سطح منطقه به اوج خود رسیده است.  سخنگوی کتائب القسام از مسلمانان خواست تا روز جمعه به سمت مرزهای فلسطین حرکت کرده و در دیگر نقاط دنیا تظاهرات برپا کنند. پیشتر هم مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق در فراخوانی از مردم کشورهای اسلامی خواست که در مرزهای فلسطین تجمع کنند. پیرو این خواسته هزاران عراقی در همبستگی با مردم فلسطین به نزدیک ترین نقطه عراق به فلسطین، گذرگاه مرزی تربیل در مرز عراق و اردن رفته و نماز وحدت بر پا کردند. آنها برای استقبال و پذیرایی از مسلمانانی که می‌خواهند برای حمایت از فلسطین به مرز عراق و اردن بروند، موکب برپا کردند. مردم مصر نیز به گذرگاه رفح حمله کرده و خواستار باز شدن گذرگاه برای رساندن کمک‌ها به غزه شدند. در اردن و نقاط هم مرز با فلسطین اشغالی هم به رغم محدودیت هیا اعمال شده تجمعات گسترده برگزار شد.

همزمان رسانه های منطقه اعلام کردند که سفارت اسرائیل در منامه پایتخت بحرین به آتش کشیده شده است. کاربران بحرینی همچنین با راه اندازی هشتگ « #بحرنیون_ضد_التطبیع » ( # بحرین _ علیه _ عادی سازی روابط) در شبکه‌های اجتماعی مخالفت کامل خود را با عادی سازی روابط کشورشان با رژیم صهیونیستی را اعلام کردند.

ورود معترضان ضد جنگ به ساختمان کنگره

همزمان با این تحولات«جو بایدن»،  رئیس جمهور آمریکا در سخنانی با حمایت از رژیم صهیونیستی و اوکراین، خواستار کمک بی سابقه 14 میلیارد دلاری کنگره به تل آویو شده است.  تاکنون ۴۵ هواپیمای باری حامی 1000 تن محموله نظامی از سوی کشورهای غربی در فلسطین اشغالی فرود آمده اند. هم ذات پنداری مقامات کاخ سفید با صهیونیست ها در حالی است که در بطن جامعه آمریکایی مخالفت ها با اشغالگری تل آویو به اوج خود رسیده است. در این راستا شامگاه پنج شنبه ده ها تظاهرات کنندگان یهودی آمریکایی که خواستار توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه بودند وارد ساختمان کنگره شدند. و با پلیس درگیری شدند. ۴۱۱ کارمند در دفاتر اعضای کنگره آمریکا هم با انتشار نامه‌ای سرگشاده از قانونگذاران خواسته‌اند تا برای برقراری آتش بس در نوار غزه اقدامات و گام‌های لازم را دنبال کنند. مطابق افکارسنجی جدید سی بی اس نیوز نیز؛ 53% دموکرات‌ها، 55% افراد مستقل و 43% جمهوری‌خواهان معتقدند که ایالات متحده نباید به اسرائیل کمک و سلاح ارسال کند.

بیش از 18 هزار فلسطینی شهید و زخمی شده اند!

اما در صحنه میدانی، حملات جنون آمیز صهینیست ها علیه فلسطینی ها و کشتار شهروندان بی گناه غزه در چهاردهمین روز جنگ همچنان ادامه دارد. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه تعداد شهدای حملات رژیم  صهیونیستی به نوار غزه به ۴۱۷۳ شهید افزایش یافته است. بیش از ۱۳ هزار نفر نیز در این حملات زخمی و بیش از ۱۰۰۰ نفر همچنان  ناپدید شده‌اند که بیشتر آنها کودک هستند.

این در حالی است که صهیونیست ها پس از بمباران چند مسجد، حالا کلیساهای غزه را به عنوان هدفی در تهاج خود قرار داده اند. بر این اساس در بمباران یکی از ساختمان‌های کلیسای ارتدوکس در غزه، بیش از 40 تن شهید شدند. منابع فلسطینی اعلام کردند که کلیسای «سن پورفیریوس» در شهر غزه که امشب توسط جنگنده‌های اسرائیلی بمباران شد و یکی از ساختمان‌های آن فرو ریخت، قدمی 1500 ساله داشته و سومین کلیسای قدیمی در جهان است. این کلیسای ارتدوکس در طول تاریخ در برابر جنگ‌های صلیبی ۲۰۰ ساله و فروپاشی امپراطوری‌ها دوام آورده بود.

همزمان «قدوره فارس» رئیس هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطین، اعلام کرد که از آغاز طوفان الاقصی تاکنون، شمار اسرای فلسطینی از ۵۳۰۰ نفربه بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده و تل‌آویو تلاش دارد بهای شکست خود را از اسرای فلسطینی پس بگیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.