ایرلند و اسپانیا در نامه‌ای به «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت اوضاع در غزه ابراز و خواستار «بازنگری فوری» در مورد اینکه آیا اسرائیل به تعهدات حقوق بشری تحت توافقنامه خود با اتحادیه اروپا عمل می‌کند یا نه، شدند.

ایرلند و اسپانیا خواستار «بازنگری فوری» در روابط اتحادیه اروپا با رژیم اسرائیل شدند

به گزارش قدس آنلاین، در نامه لئو وارادکار نخست‌وزیر ایرلند و پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا به اورسولا فون در لاین، همچنین از کمیسیون اروپا خواسته شده که در صورت مشاهده نقض تعهدات از سوی اسرائیل در توافقنامه مشترک این رژیم با اتحادیه اروپا، «اقدامات مناسبی» که می‌توان انجام داد را پیشنهاد کند.

گفتنی است که ماده ۲ «موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل» بیان می‌دارد که روابط اتحادیه اروپا و اسرائیل - و همچنین مفاد خود این موافقتنامه - «بر اساس احترام به حقوق بشر» استوار است و این اصل «عنصر اساسی»‌ این رابطه را تشکیل می‌دهد.

در نامه مذکور آمده است: با توجه به خطر وقوع فاجعه‌ای انسانی حتی بزرگتر [از یک فاجعه]، ناشی از تهدید قریب الوقوع عملیات نظامی اسرائیل در رفح و با توجه به آنچه که از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) در غزه رخ داده و همچنان ادامه دارد، علاوه بر نگرانی گسترده در مورد نقض احتمالی حقوق بین‌المللی بشردوستانه (IHL) و قوانین بین‌المللی حقوق بشر (IHRL) توسط اسرائیل، از کمیسیون اروپا می‌خواهیم بررسی فوری درباره پایبند بودن اسرائیل به تعهدات خود، از جمله بر اساس «توافقنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل» که احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتیک را به یک عنصر اساسی در روابط تبدیل می‌کند، انجام دهد.

در نامه نخست‌وزیر ایرلند و اسپانیا همچنین آمده است که آنها «به شدت نگران وخامت اوضاع در غزه هستند، به ویژه تاثیری که درگیری‌های جاری بر فلسطینیان بی‌گناه به ویژه کودکان و زنان می‌گذارد».

در همین حال، روزنامه «آیریش تایمز» اوایل ماه جاری میلادی گزارش داد که ایرلند به دنبال حمایت کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بازنگری در موافقتنامه با اسرائیل است.

بر اساس این گزارش، این مداخله [از سوی ایرلند و اسپانیا] در بحبوحه ترس از تهاجم زمینی [رژیم] اسرائیل به رفح صورت می‌گیرد، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در جنگ جاری در آنجا پناه گرفته‌اند.

این درحالی است که دیوان بین‌المللی دادگستری در حکمی که اخیرا صادر کرد نسبت به نقض «کنوانسیون نسل‌کشی» از سوی اسرائیل ابراز نگرانی و اعلام کرد که این رژیم باید اقدامات لازم را برای ممانعت از کشتار فلسطینی‌ها اتخاذ کند. تل‌آویو همچنین باید عدم ارتکاب به جنایت نسل‌کشی توسط نیروهایش را تضمین و اقداماتی در راستای بهبود اوضاع انسانی در غزه اتخاذ کند.

گفتنی است که پرونده متهم کردن رژیم اسرائیل به نسل‌کشی از سوی آفریقای جنوبی مطرح شد، اما برخی دیگر از کشورها نیز از آن زمان اقداماتی را انجام داده‌اند.

شایان ذکر است؛ ایرلند از ابتدای دور اخیر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، موضع تندتری را علیه این رژیم اتخاذ کرده و برخلاف موضع رسمی اتحادیه اروپا، خواستار برقراری فوری آتش‌بس در این باریکه شده است. مایکل مارتین وزیر خارجه ایرلند چندی پیش تصریح کرد: پایان دادن به این درگیری اولویتی است که باید در تمام ابعاد - سیاسی، دیپلماتیک، انسانی و حقوقی - دنبال شود.

رژیم صهیونیستی برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و توقف عملیات نیروهای مقاومت، طی بیش از چهار ماه گذشته کشتار گسترده‌ای را در غزه به راه‌ انداخته است. بر اساس گزارش‌ها، تاکنون بیش از ۲۸ هزار فلسطینی بر اثر حملات وحشیانه این رژیم جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.