یک اقتصاددان: مالیات بر مصرف از خریدار اخذ می شود. بر خلاف مالیات بر سود که از تولیدکننده گرفته می شود، این نوع مالیات از مصرف کننده دریافت می شود. دولت تصور می کند که از طریق افزایش مالیات بر ارزش افزوده می تواند به جبران کسری بودجه اش کمک کند.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با قدس: دولت تصور می‌کند با افزایش مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند به جبران کسری بودجه کمک کند

مالیات بر ارزش افزوده یکی از مترقی ترین انواع مالیات ستانی است که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور ما نیز این نوع مالیات گیری در دستور کار قرار دارد. البته کارشناسان اعتقاد دارند که این روش مالیات ستانی در کشور ما به درستی اجرا نمی شود و چندین بار در طول زنجیره تولید مالیات اخذ می شود.

در حالی که باید مالیات بر ارزش افزوده در مرحله آخر و از مصرف کننده نهایی گرفته شود.با وجود مزیت هایی که برای مالیات بر ارزش افزوده برشمردیم، کارشناسان اعتقاد دارند که اعمال این نوع مالیات و افزایش آن منوط به وجود شاخص های خاص اقتصادی در کشور است.

در شرایطی که وضعیت اقتصادی کشور تحت فشار تحریم هاست و با رکود روبرو هستیم، افزایش مالیات بر ارزش افزوده منطقی نیست.با وجود هشدار کارشناسان مبنی بر تبعات منفی رکودی و تورمی افزایش مالیات بر ارزش افزوده، این پیشنهاد دولت در مجلس مورد تصویب قرار گرفت.

بسیاری از صاحب نظران اقتصادی اعتقاد دارند که اجرای این مصوبه به معنای اعمال فشار مضاعف بر مردم و تولیدکنندگان خواهد بود. زیرا بر تورم و رکود دامن می زند.دولت اعلام کرده است که افزایش مالیات بر ارزش افزوده به بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی منجر نمی شود. اما کارشناسان اعتقاد دارند که این امر شدنی نیست و افزایش مالیات بر ارزش افزوده به بالا رفتن هزینه های تولید و در نتیجه افزایش قیمت ها منجر می شود.

یکی از اهداف مهم دولت از افزایش مالیات افزایش درآمدهایش است

آلبرت بغزیان، اقتصاددان با اشاره به این موضوع که دولت از افزایش مالیات بر ارزش افزوده اهدافی را دنبال می کند، تصریح کرد: یکی از اهداف مهم دولت این است که به افزایش درآمدهایش بپردازد. مالیات بر ارزش افزوده یک پایه مالیاتی است و مالیات بر مصرف به شمار می رود.

وی ادامه داد: مالیات بر مصرف از خریدار اخذ می شود. بر خلاف مالیات بر سود که از تولیدکننده گرفته می شود، این نوع مالیات از مصرف کننده دریافت می شود. دولت تصور می کند که از طریق افزایش مالیات بر ارزش افزوده می تواند به جبران کسری بودجه اش کمک کند.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: واقعیت این است که مالیات بر ارزش افزوده به گران شدن قیمت ها منجر می شود و بر مردم و به ویژه اقشار ضعیف و متوسط جامعه فشار وارد می شود. بغزیان گفت: افزایش قیمت ها بر اثر بالا بردن مالیات بر ارزش افزوده به معنای تورم است. در شرایطی که کشور با تورم روبروست، اعمال این نوع مالیات و دامن زدن به تورم عجیب است!

وی ادامه داد: با افزایش قیمت ها، مصرف کنندگان به کاهش مصرف می پردازند. بنابراین، متقاضی کمتری برای کالاها وجود دارد و به رکود نیز دامن می زنیم. فروش کمتر برای تولیدکننده به معنای ضرر بیشتر تولیدکنندگان و بیکاری بیشتر است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: مالیات بر ارزش افزوده به خودی خود روش خوبی است اما در شرایط فعلی کشور که رونق اقتصادی چندانی را شاهد نیستیم، به رکود تورمی منجر می شود.

 افزایش مالیات بر ارزش افزوده بهانه ای برای بالا بردن قیمت ها

بغزیان گفت: در شرایطی که اقتصاد با ثبات است و نرخ ارز هر روز نوسان ندارد و رونق اقتصادی نسبی در کشور شاهد هستیم، می توانیم به افزایش مالیات بر ارزش افزوده بپردازیم. اما در شرایط فعلی این اقدام درست نیست و بر رکود و تورم دامن می زند.

وی ادامه داد: شاید یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده اهمیت چندانی نداشته باشد و گرانی شدیدی ایجاد نکند. اما این امر بهانه ای به دست برخی سودجویان می دهد که به بالا بردن قیمت ها بپردازند. در شرایط فعلی اجرای قانون مصوب مجلس مبنی بر افزایش مالیات بر ارزش افزوده صحیح نیست. لازم است در این موضوع تجدیدنظری داشته باشیم.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: اگر با وجود هشدار کارشناسان دولت قصد دارد به اجرای قانون افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده بپردازد، باید به شدت بر نظارت ها اضافه کنیم، تا افزایش قیمت ها را به صورت خودسر شاهد نباشیم. در غیر این صورت بر گستره مشکلات افزوده می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.