کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی: بزرگترین ذی نفعان تسهیل ورود بخش غیردولتی به بخش بالادست صنعت گاز و توسعه میادین مشترک گازی کشور، شرکت‌های صنعتی و صنایع بزرگ هستند که می‌توانند نیاز خود را از طریق سرمایه‌گذاری در این بخش و خودتامینی در تولید گاز تامین کنند.

افزایش جذابیت خودتامینی گاز صنعتی با تسهیل ورود بخش غیردولتی به بالادست صنعت گاز

نوید نبوی زاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت خودتامینی گاز صنایع به خبرنگار قدس گفت: صنایع بزرگ انرژی بر ایران با توجه به سود قابل توجه و نیازهای انرژی، نقش مهمی در توسعه میادین گازی دارند. در برنامه هفتم توسعه با رفع موانع صدور مجوز به افزایش جذابیت سرمایه گذاران صنعتی در حوزه های مشترک توجه شده است. این اقدام با هدف تسریع در تامین گاز صنعتی از طریق امکان مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین نفت و گاز انجام می شود.

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره به افزایش رقابت‌پذیری در صنعت برداشت ایران اظهار کرد: این طرح با اجازه دادن به سرمایه گذاران صنعتی برای مشارکت در تامین گاز خود، رقابت و نوآوری در صنعت را تقویت می کند. مشارکت بخش خصوصی در سراسر زنجیره تولید می تواند بهره وری را افزایش دهد، کیفیت استخراج نفت و گاز را بهبود بخشد و پیشرفت های فناوری را تحریک کند. این به نوبه خود به رشد و توسعه کلی بخش نفت و گاز کشور کمک می کند. حذف انحصار در صنعت نفت و گاز ایران مزایای مختلفی را به همراه دارد. اولاً، رقابت پذیری صنعت را افزایش می دهد، کارایی را ارتقا می دهد و باعث بهبود در فرآیندهای تولید می شود. ثانیا با ورود بازیکنان بیشتر به بازار، انگیزه بیشتری برای شرکت‌ها برای بهینه‌سازی عملیات و افزایش عملکردشان وجود دارد. ثالثا، شکستن انحصار فرصت هایی را برای توسعه بازارهای صادراتی ایران باز می کند. رابعا تنوع بخشیدن به منابع فروش وابستگی به بازار واحد را کاهش می دهد و کشور را در برابر نوسانات تقاضای جهانی مقاوم تر می کند. این امر نه تنها حضور ایران را در بازار بین المللی انرژی گسترش می دهد، بلکه به درآمدهای ارزی کمک می کند و اقتصاد کشور را تقویت می کند.

نبوی زاده ادامه داد: تسریع در خود تامین گاز صنعتی نیز منجر به افزایش بهره وری و ظرفیت تولید نفت و گاز می شود. با سرمایه‌گذاری‌ها و منابع اضافی از سوی سرمایه‌گذاران صنعتی، فرآیندهای استخراج و تولید می‌تواند بهینه شود و در نتیجه سطح خروجی بالاتری حاصل شود. این امر به نوبه خود از رشد صنایع داخلی متکی به عرضه گاز حمایت می کند و نیاز به واردات را کاهش می دهد. علاوه بر این، توسعه درآمدهای ناشی از خودکفایی گاز صنعتی موجب تقویت ارز کشور می شود. افزایش تولید و صادرات نفت و گاز جریان‌های درآمد بیشتری ایجاد می‌کند که به ثبات اقتصادی و تامین مالی پروژه‌های ضروری ملی کمک می‌کند.

وی  گفت: قانون برنامه هفتم توسعه ایران با رفع موانع صدور مجوز و جذب سرمایه گذاران صنعتی برای مشارکت در توسعه میادین نفت و گاز، مسیر خودکفایی صنعتی را تسریع کرده است. با شکستن انحصار در صنعت نفت و گاز، ایران از افزایش رقابت پذیری، تنوع منابع فروش، افزایش بهره وری و رشد درآمد سود می برد. بزرگترین ذی نفعان تسهیل ورود بخش غیردولتی به بخش بالادست صنعت گاز و توسعه میادین مشترک گازی کشور، شرکت‌های صنعتی و صنایع بزرگ هستند که می‌توانند نیاز خود را از طریق سرمایه‌گذاری در این بخش و خودتامینی در تولید گاز تامین کنند و از همین رو تسهیل در مجوز و بازگشت سریع سرمایه‌گذاری انجام شده در این پروژه‌ها با باز گذاشتن دست وزارت نفت در اعطای عایدی بیشتر در دو سال ابتدایی سرمایه‌گذاری به توسعه‌دهنده غیردولتی میدان سبب جذابیت بیشتر خودتامینی گاز صنایع با این مدل جدید شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.