معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی از کاهش زمان رسیدگی به تقاضاهای حمل و نقل پسماند، به ۴ روز خبر داد.

زمان رسیدگی به تقاضاهای حمل و نقل پسماند به ۴ روز کاهش یافت

به گزارش قدس خراسان، مهدی یزدانجو اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماندها و آئین‌نامه‌های اجرایی آن و در راستای تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ محیط‌زیست کشور از آثار زیان بار پسماندها و مدیریت بهینه آن‌ها، این اداره کل با توجه به دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های مصوب نسبت به امر نظارت بر نقل و انتقال پسماندها در سطح استان اقدام می‌نماید.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی بیان کرد: با عنایت به بررسی موضوع در سامانه جامع محیط انسانی میانگین زمانی بررسی تقاضاها در حوزه مدیریت پسماند در خراسان رضوی، به ۴ روز کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: در این شاخص استان خراسان رضوی پس از استان اصفهان در مقام دوم کشور قرار دارد. گفتنی است، این اقدام موجب انتقال و مدیریت اصولی پسماندها در سطح استان می‌شود و تبعات سو زیست محیطی ناشی از عدم مدیریت آلاینده‌ها، به حداقل ممکن کاهش پیدا می‌کند.

یزدانجو گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی علیرغم اعمال دقت نظر در اجرای ضوابط و مقررات حوزه مدیریت پسماند و کسب رتبه دوم در صدور مجوز نقل و انتقال پسماند، در خصوص مخالفت با نقل و انتقالات پسماند که ضوابط و مقررات مربوطه را رعایت نکرده اند نیز، در کشور پس از اصفهان در جایگاه دوم قرار دارند.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی با بیان اینکه در مدت مشابه با ۲۰۳ تقاضای حمل و نقل پسماند (مندرج در سامانه جامع محیط زیست) نیز به دلیل عدم احراز شرایط و ضوابط لازم مخالفت شده است، گفت: در راستای اجرایی نمودن مفاد کنوانسیون بازل، نظارت‌های لازم در خصوص حمل و نقل فرامرزی پسماند نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

وی تصریح کرد: در این راستا و در یک بازه زمانی یک‌ساله در خصوص انتقال و نحوه مدیریت ۸۲۵۰ تن پسماند صنعتی و ویژه در داخل کشور بررسی و اعلام نظر شده است.

یزدانجو عنوان کرد: علاوه بر عملیات صدور مجوز، در خصوص ۱۷۴ محموله انتقال یافته، نظارت و پیگیری‌های سامانه‌ای نیز انجام شده است.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی افزود: طی سال ۱۴۰۲ در خصوص واردات پسماندهای صنعتی به مقدار حدود ۳۱۰۰۰ تن، بررسی‌های لازم صورت پذیرفته است. در مدت مشابه در خصوص ۱۳ تن صادرات پسماند صنعتی نیز اعلام نظر شده است.

وی گفت: در راستای اجرای تبصره ماده ۲ آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند (مصوب هیئت محترم وزیران) و به جهت افزایش هماهنگی‌های بین بخشی و تعامل مؤثر با ارگان‌های متولی در حوزه مدیریت پسماند، در سال ۱۴۰۲ نسبت به برگزاری ۱۴ جلسه استانی و ۸۰ جلسه شهرستانی کارگروه مدیریت پسماند اقدام شده است.

یزدانجو افزود: در راستای اجرای صحیح ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند، مبنی بر انجام اقدامات نظارتی مؤثر در حوزه مدیریت پسماند، بالغ بر ۵۲۰ مورد اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای مستقر در استان صادر شده است. در این راستا و در اجرای مواد ۱۶،۱۸،۱۹،۲۰ قانون مدیریت پسماند افزون بر ۵۴ پرونده قضائی نیز تشکیل و مورد پیگیری قرار گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.