شاعر آیینی مشهدی بارزترین ویژگی دولت شهید رئیسی را ادامه دادن خط امام و رهبری که همان خط قرآن و اهل بیت(ع) است، دانست و گفت: این راه باید ادامه پیدا کند.

سیاست شهید رئیسی، امتداد خط امام و رهبری بود

به گزارش قدس خراسان، هیاهوهای تبلیغاتی دشمن علیه دولت سیزدهم سبب شد دستاوردها و کارهای مثبت این دولت آنچنان که باید و شاید به گوش مردم نرسد و حالا پس از شهادت رئیس‌جمهور و همراهانشان در سانحه هوایی، شاید بتوان در آرامش و به دور از جنجال‌های رسانه‌ای دشمن به این پرداخت که دولت سیزدهم در طول سه سال چه کارهایی در زمینه مسائل فرهنگی انجام داده است.

در این گزارش برای بررسی این موضوع به سراغ شعرا و نویسندگان خراسانی رفتیم تا از آن‌ها درباره نقاط عطف سیاست‌های فرهنگی دولت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بپرسیم و با آن‌ها خاطرات رئیس‌جمهور شهیدی که افتخار خود را خادم‌الرضایی می‌دانست، مرور کنیم.

سیاست شهید رئیسی، امتداد خط امام و رهبری بود

سیدمحمدرضا یعقوبی آل، شاعر آیینی مشهدی بارزترین ویژگی دولت شهید رئیسی را ادامه دادن خط امام و رهبری که همان خط قرآن و اهل بیت(ع) است، می‌داند و ‌می‌گوید: این راه باید ادامه پیدا کند. هنگامی که امام خمینی(ره) را با صحیفه نور و رهبر معظم انقلاب را با منویات و رهنمودهایشان داریم، چارچوب سیاست‌ها به ویژه در مسائل فرهنگی مشخص است.

وی می‌افزاید: خیلی وقت‌ها می‌توان در مسائل سیاسی و اقتصادی  کارها را با جبر پیش برد؛ اما در مسائل فرهنگی که امر خطیری است، اگر علاقه قلبی، صمیمیت و محبت نباشد، پیش نمی‌رود و این محبت و علاقه را هنرمندان نسبت به شهید آیت‌الله رئیسی داشتند و به همین خاطر کارهای فرهنگی در این دولت به‌ خوبی پیش می‌رفت و جلسات خوبی هم با حضور ایشان برگزار شد.

این شاعر آیینی مشهدی ادامه می‌دهد: در زمینه فرهنگی چارچوب‌های خوبی گذاشته شده که امیدواریم در دولت آینده نیز پیگیری شوند.

یعقوبی آل تأکید می‌کند: آرمان‌های انقلاب پس از ۴۶ سال تغییری نکرده و سیاست شهید آیت‌الله رئیسی نیز اجرای همان آرمان‌ها بود. ایشان از خط امام و رهبری منحرف نشد و کارهای خوبی نیز در این زمینه انجام داد.

وی متذکر می‌شود: در این سه سال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه شعر آیینی و انقلابی کارهای ارزشمندی انجام داده و این اتفاق خوبی است. همچنین در این سال‌ها بستر مناسبی برای هر هنرمند انقلابی، متعهد و مسلمان به منظور انجام کارهای هنری فراهم شد.

این شاعر آیینی می‌افزاید: در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اتفاق خوبی با عنوان «نماشعر» افتاده که گروه‌های نوجوان بهترین شعرها را با تلفیق شعر و تئاتر اجرا می‌کنند. این کار بدیعی است که در دهه کرامت نیز در حرم مطهر رضوی چندین برنامه از این دست اجرا شد.

یعقوبی آل می‌گوید: تفاوت سیاست فرهنگی در دولت آقای رئیسی نسبت به گذشته در زمینه اجرای برنامه‌های فرهنگی بسیار محسوس بود.

ایجاد رواقی برای شعرخوانی در حرم مطهر رضوی

وی با بیان اینکه وقتی آیت‌الله رئیسی تولیت آستان قدس رضوی بودند، رواق دعبل به شعرخوانی در حرم مطهر رضوی اختصاص داده شده بود، می‌افزاید: نگاه ایشان به هنر به‌ ویژه شعر، نگاه خاصی بود و جلسات زیادی را با هنرمندان و نخبگان هنری به‌ خصوص شعرا برگزار می‌کرد. حتی جلسات سه نفره‌ای با ایشان در زمینه مباحث تخصصی شعر و مداحی داشتیم.

این شاعر آیینی ادامه می‌دهد: آیت‌الله رئیسی حتی در شعر صاحبنظر بودند. خاطرم هست در رواق امام خمینی(ره) برای امیرالمؤمنین(ع) شعری خوانده شد که آیات قرآن را در شعر ترجمه کرده بودند و هنگامی که شهید آیت‌الله رئیسی می‌خواست به آن شاعر هدیه‌ای بدهد، معاون تبلیغات حرم مطهر رضوی با توجه به اینکه آن شعر مضامین قرآنی و روایی فراوانی داشت و احساس می‌شد مقداری غلو در شعر وجود دارد، از آیت‌الله رئیسی پرسیدند در این شعر غلو وجود نداشت؟ و ایشان ضمن تعریف از آن شعر، گفتند خیر غلوی در شعر وجود نداشت و این توجه زیاد ایشان را به شعر نشان می‌دهد.

یعقوبی آل بیان می‌کند: جملاتی از شهید آیت‌الله رئیسی به‌خاطر دارم که در شعر سرلوحه کارم هستند. ایشان در جمع شعرا و مداحان اهل بیت(ع) به ابتدای سوره الرحمن اشاره کردند و گفتند خداوند ابتدا می‌فرماید «علّم‌القرآن» و بعد می‌فرماید «خلق‌الانسان»، «علّمه‌البیان» و این ترتیب نقش کلیدی قرآن را در بیان می‌رساند و ایشان با این تعابیر، ما شعرا و مداحان را به سمت قرآن سوق دادند. به همین خاطر جدا از تأکیدات رهبر معظم انقلاب، این جمله آیت‌الله رئیسی برایم ارزشمند بود و از آن زمان بیشتر اشعارم مضامین قرآنی دارند.

وی می‌افزاید: ایشان با عموم مردم برخورد صمیمی داشتند و به‌ صورت ویژه با شعرا، مداحان و اهالی قلم صمیمانه برخورد می‌کردند. من آخرین خادمی هستم که حکمم را آیت‌الله رئیسی امضا کردند و افتخارم این است که یک شهید حکم خدمت من در حرم مطهر رضوی را امضا کرده است.

حضور همه اندیشه‌ها و نگرش‌ها در عرصه فرهنگی

جواد اسلامی، شاعر چنارانی نیز درباره سیاست‌های فرهنگی دولت شهید آیت‌الله رئیسی می‌گوید: در زمینه فرهنگی از همه لحاظ همچون برگزاری جشنواره‌ها، چاپ کتاب و حمایت از فیلمسازان از همه اندیشه‌ها و نگرش‌های مختلف اکنون حضور دارند و فعالیت می‌کنند.

وی می‌افزاید: شخصیت‌هایی که در دولت‌های گذشته نمی‌توانستند در زمینه‌های مختلف فرهنگی کاری انجام دهند، در دولت سیزدهم زمینه فعالیت برایشان فراهم شد.

این شاعر خراسانی بیان می‌کند: برخی تصور می‌کردند اگر آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور شود، در زمینه‌های فرهنگی محدودیت ایجاد می‌شود. در واقع اینگونه نبود و در عرصه‌های مختلف فرهنگی آثار بیشتری نسبت به گذشته منتشر شد. اکنون مردم می‌توانند این تفاوت را احساس کنند که در سینما و تلویزیون اندیشه‌های مختلف برنامه‌سازی می‌کنند.

اسلامی ادامه می‌دهد: در این سه سال در زمینه فرهنگی و همه عرصه‌ها کارهای خوبی انجام شد. ما که نعمتی مانند شهید آیت‌الله رئیسی را از دست دادیم؛ اما امیدوارم در دولت بعدی، این مسیر مانند این سه سال هموار باشد و ادامه پیدا کند.

وی عنوان می‌کند: این شهید بزرگوار در زمینه‌های فرهنگی و معیشت مردم زحمات زیادی کشید. امیدواریم مثمرثمر باشد؛ چرا که ایشان در نیمه راه بودند و باید کارهای نیمه‌تمام را دولت بعدی خاتمه دهد.

این شاعر خراسانی درباره خاطره‌اش از برخورد با شهید آیت‌الله رئیسی می‌گوید: در حرم مطهر رضوی هنگامی که ایشان تولیت آستان قدس رضوی بودند، در برنامه‌ای مربوط به واقعه گوهرشاد برنامه اجرا کردم. صحبتی با ایشان داشتیم که به احیای واقعه تاریخی گوهرشاد توسط هنرمندان مشهدی و خراسانی تأکید داشتند. پس از تأکید ایشان، واقعه گوهرشاد را به نظم درآوردم.

جوان‌گرایی، پویایی و خلاقیت؛ سیاست فرهنگی دولت شهید آیت‌الله رئیسی

سید علی‌رضا مهرداد، نویسنده خراسانی نیز درباره مهم‌ترین ویژگی سیاست‌های فرهنگی دولت شهید آیت‌الله رئیسی می‌گوید: در دولت شهید آیت‌الله رئیسی جوان‌گرایی، پویایی و خلاقیت در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سایر نقاط کشور ایجاد شد. به همین خاطر در زمینه‌های فرهنگی همچون شعر، داستان، موسیقی و قرآن، پویایی و خلاقیت بیشتری نسبت به دولت‌های گذشته اتفاق افتاد. همچنین در این زمینه‌ها برنامه‌های خوبی برگزار شد و در حال اجراست.

وی درباره برخورد و خاطره‌ای که با این شهید جمهور داشته نیز خاطرنشان می‌کند: دیدارهای مختلفی در زمینه فرهنگی با شهید آیت‌الله رئیسی هنگامی که تولیت آستان قدس رضوی بودند، داشتم و در این دیدارها متوجه نگاه فرهنگی متمایزشان شدم.

این نویسنده خراسانی ادامه می‌دهد: جمع ۱۵ نفره‌ای از هنرمندان بودیم که به دیدار ایشان رفتیم. آنجا نکته‌ای مطرح کردند که برای من حائز اهمیت بود و این موضوع را در نظرات علما ندیده بودم. آیت‌الله رئیسی گفتند چون مشهد مرکز استقرار عالم آل محمد(ع) است، در نتیجه باید منشأ و مرکز همه علوم و امور فرهنگی و هنری باشد و این نگاه ویژه‌ای بود که به خراسان رضوی داشتند.

مهرداد می‌افزاید: کاری که آقای تشکری در زمینه مکتب داستان خراسان انجام داد، یا حوزه هنری در خصوص داستان‌های حماسی و برگزاری مسابقاتی در این زمینه انجام می‌دهد که به‌روزرسانی حماسه و شروع پروژه ایرانی از مشهد بوده نیز در راستای کلام این شهید بزرگوار است.

وی بیان می‌کند: به نظر می‌رسد نگاه شهید آیت‌الله رئیسی اینگونه بود که در مشهد با نگاه به حضور امام رضا(ع) بتوان کاری انجام داد که خراسان از سایر استان‌های کشور در همه علوم و مسائل فرهنگی پیشی بگیرد و برای ما این موضوع، فرصت مغتنمی در زمینه فرهنگی بود.

خبرنگار: فریده خسروی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.