• وقتی دکل‌ها، شراب استخراج می‌کنند!

    وقتی دکل‌ها، شراب استخراج می‌کنند!

    از قدیم گفته‌اند پول دکل گمشده را کی داده و کی گرفته؟ حکم محکومیت سه ساله هاپولی کنندگان دکل نفتی هم احتمالاً بر همین اساس صادر شده است! البته اگر شماهم پس از گذشت چندین سال هنوز نفهمیده‌اید دکل را کی خورد و کی برد، حق دارید چون خود متهمان و هاپولی کنندگان آن هم درست نمی‌دانند دکلی در کار بوده یا نه!

  • بازی غرب در لیبی

    بازی غرب در لیبی

    هشــت سال پس از مداخله نظامی غرب در لیبی که به سرنگونی حکومت سرهنگ معمر قذافی در ســال ۲۰۱۱ منتهی شد؛ لیبی به کشوری ویران، بدون امنیت و به صحنه کشمکش داخلی تبدیل و با یک بحران سیاسی گسترده دست به گریبان است.

  • سه "باید" برای رونق تولید

    سه "باید" برای رونق تولید

    یکی از الزامات افزایش تولید به صورت پیوســته و نه مقطعی، توجه به تولید صادرات محور است؛ اگر چه در ماه‌های اخیر به لطف افزایش نرخ ارز صادرات غیر نفتی ایران با افزایش قابل توجهی مواجه بوده، اما این افزایش تولید ارتباطی به نحوه تولیدات ما نداشته و صرفاً به واسطه کاهش ارزش پول ملی ما رخ داده است.

  • مکارم اخلاق در سیره امام حسین(ع)

    مکارم اخلاق در سیره امام حسین(ع)

    اگر مکتب اهل بیت امروز پویا و زنده است فقط گوشه‌ای از سیره و حیات امام (ع) برای مردم تبیین شده که این همه عاشق از پیروان ادیان مختلف دارد. از مسیحیان و یهودیان و زرتشتیان و حتی از مردمان غیرموحد مانند هندوها عاشق مرام امام حسین(ع) شده اند.

  • فیلبند؛ چشم در چشم ابرها

    فیلبند؛ چشم در چشم ابرها

    در محاصره درّه های سبز حرکت می کنیم و روح و جانمان به گشت و گذار می روند. از شهر آمده ایم و رویاهایمان تعبیر شده اند.

  • قدرِ صدر

    یادی از مغز متفکر اسلامی، شهید مجاهد آیت الله سیدمحمدباقر صدر و خواهر بزرگوارش در سی و نهمین سالروز شهادتشان

    قدرِ صدر

    آنچه از شاهدان عینی دریافتم، این است که جنایتکار خیره سر، صدام تکریتی، خود، سیدِ شهید و خواهر گرامی اش را پس از شکنجه های فراوان و با بدترین شیوه ها به قتل رساند.

  • پشت پرده بحران در لیبی چیست؟

    پشت پرده بحران در لیبی چیست؟

    پس از آنکه روز پنجشنبه ژنرال خلیفه حفتر دستور حمله به طرابلس را صادر کرد، اوضاع این شــهر به ســمت بحران جدی پیش رفته است....

  • پشت پرده اظهارات پمپئو علیه ریاض

    پشت پرده اظهارات پمپئو علیه ریاض

    اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که نشان می‌دهد عربستان در مراحل پایانی ساخت نخستین رآکتور اتمی خود می‌باشد. امری که جنجال زیادی را در سطح منطقه ایجاد کرده است. در همین راستا روز گذشته وزیر خارجه آمریکا اظهاراتی را مطرح کرد مبنی بر اینکه واشنگتن به هیچ وجه به ریاض اجازه نخواهد داد تا به قدرتی هسته‌ای تبدیل شود.

  • آیا تروریست نامیدن سپاه تبعات اقتصادی هم دارد؟

    آیا تروریست نامیدن سپاه تبعات اقتصادی هم دارد؟

    در روزهای اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان یک گروه تروریستی از سوی آمریکا مطرح شده است. حال باید دید این اقدام آمریکایی‌ها چه آثار اقتصادی و امنیتی بر این نهاد خواهد داشت؟

  • تسهیلات بانکی و بی‌ثباتی نرخ ارز ضد تولید عمل می‌کنند

    تسهیلات بانکی و بی‌ثباتی نرخ ارز ضد تولید عمل می‌کنند

    محدودیت منابع مالی و عدم ســرمایه گذاری خارجی در ایران موضوعی است که تولید را با چالش‌های جدی مواجه کرده اســت، چر ا که تولید ایران در برخی از کالاهای راهبردی و ضروری نیازمند اســتفاده از مواد اولیه و کالاهای واسطه ای وارداتی است.

  • گام دوم انقلاب موج دوم بیداری

    گام دوم انقلاب موج دوم بیداری

    کاملاً واضح است که ندای انقلاب اسلامی و آرمان آن برای تغییر قواعد حاکم بر جهان و به تعبیر دقیق‌تر برای تغییر دستور کاری که جنگ افروزان جنگ‌های خانمان‌ برانداز اول و دوم جهانی نوشته‌اند، کاملاً درست و شدنی بوده است.

  • حلقه گمشده در فناوری امدادرسانی

    حلقه گمشده در فناوری امدادرسانی

    پس از زلزله کرمانشــاه همراه جمعی از دوســتان مدت کوتاهی برای کمک به مناطق ســانحه دیده رفته بودیم. در روســتایی در حالی کــه یکی از گروه های جهادی در حال ســاخت دستشویی و مدرسه بود، جوانان روستا در فاصله ای کم در چادری کنار جاده نشســته بودند و هنگام رســیدن ماشین های حامل کمک برای کســب سهم بیشتر از کمک های رسیده از چادر خارج می شدند و دوباره به جای نخســت بازمی گشتند.

  • حواس پرتی اجتماعی

    حواس پرتی اجتماعی

    دلیل بسیاری از تصادف‌ها بی‌دقتی است. بی‌دقتی و حواس پرتی یعنی اینکه در لحظه حساس راننده به جای اینکه به مسئله اصلی دقت کند، متوجه چیزی دیگر باشد.

  • خوشا به حال کسانی که عاشقش هستند

    نگاهی به مجموعه شعر «راه شیعی» سروده امیرحسین حنایی

    خوشا به حال کسانی که عاشقش هستند

    نشر ایجاز بتازگی مجموعه‌ای از سروده‌های کلاسیک شاعر جوان، امیرحسین حنایی را منتشر کرده است. ویژگی این مجموعه که آن را در بین بسیاری از آثار شاعران جوان ممتاز می‌کند، توجه او به شعر مذهبی بخصوص مناجات‌نامه‌ها و شعرهایی برای ذات الهی است. مناجات نامه یکی از گونه‌های ادبی بوده است که شاعران توحیدگرای متقدم ما همیشه توجه داشته‌اند در مقدمه دیوان‌ها و کتاب‌هایشان، نمونه‌هایی از آن را داشته باشند.

  • آغازی بر پایان اردوغانیسم در ترکیه

    آغازی بر پایان اردوغانیسم در ترکیه

    نتایج انتخابات اخیر شهرداری‌ها در ترکیه را می‌توان یک شوک برای نظام سیاسی این کشور دانست. بر اساس نتایج اولیه منتشر شده، پس از سال‌ها پیروزی حزب عدالت و توسعه رجب طیب اردوغان در چند انتخابات‌ ترکیه، این حزب در انتخابات محلی اخیر در شهرهای اصلی ترکیه صحنه رقابت را به حزب رقیب اصلی خود باخته است.

  • سردرگمی در مدیریت راهبردی سیل

    سردرگمی در مدیریت راهبردی سیل

    با وجود آنکه سالانه صدها پژوهش، مقاله و طرح‌ مطالعاتی در مورد مسائل و چالش‌های آب در کشور انجام می‌شود، اما نگاهی به خروجی این پژوهش‌ها نشان می‌دهد که هنوز پاسخ روشن و مشخصی برای برخی از ابتدایی‌ترین سؤالات مرتبط با سیاست گذاری آب در کشور در دست نداریم.

  • راه ایجاد انگیزه تولید

    راه ایجاد انگیزه تولید

    رسیدن به رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه نیازمند رقم 780 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری سالانه است که بخشی از آن می‌بایست از طریق فاینانس خارجی تا رقم 50 میلیارد دلار تأمین می‌شد که به دلایل مختلف و تحریم، چنین امکانی برای سرمایه‌گذاری فراهم نشد. بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نظر تولید نیز باید از طریق بخش خصوصی و بورس جذب شود، قطعاً این مهم زمانی محقق می‌شود که سود حاصل از سرمایه‌گذاری بخصوص سرمایه‌گذاری بلند مدت از درجه ریسک‌پذیری پایینی برخوردار باشد.

  • رونق تولید در گیرودار حذف قوانین دست و پاگیر

    رونق تولید در گیرودار حذف قوانین دست و پاگیر

    آنچه می‌تواند موجب رونق گیری تولید و حضور مردم با سرمایه‌های خرد تا کلان شود، تسهیل فضای کسب و کار است. حذف موانع و محدودیت‌های اداری که مانع شکل‌گیری تولید هدفمند ملی می‌شود در این برهه زمانی بسیار حیاتی و الزامی است، زیرا قدمی در بسترسازی برای ورود آحاد مردم به بخش تولید ملی و سرمایه‌گذاری در این عرصه بزرگ است.

  • بابت این رفیق بازی‌ها از مردم خجالت نمی‌کشید؟

    بابت این رفیق بازی‌ها از مردم خجالت نمی‌کشید؟

    با قیامتی که سیلاب در نوروز امسال بپا کرد، جا دارد نخستین یادداشت امسال را من هم درباره این مقوله بنویسم. دردهایی هست که سال‌هاست گرفتار آن هستیم. در حوادث غیرمترقبه بیش از هر زمان این دردها بروز می‌کنند. هر بار هم می‌آیند و می‌روند، اما درمان نمی‌شوند.

  • برای سرزمین پدری، گذرگاه تاریخ " پلدختر"

    برای سرزمین پدری، گذرگاه تاریخ " پلدختر"

    هنوز توسعه یافته‎ترین کشورها در مقابل بلایای طبیعی آسیب‎پذیرند اما تسکین آلام ناشی از درد و رنج کاری انسانی است. در تسکین درد آنکه بامش بیش برفش بیشتر. در این چند سطر قصد داریم تا تحلیلی کوتاه زنیم بر احوال استان لرستان.

  • اهمیت ساخت سد معشوره در سیل اخیر

    اهمیت ساخت سد معشوره در سیل اخیر

    لرستان- حادثه غم انگیز سیل در کشور و تلفات و خسارات سنگین آن از جمله آنچه در استان لرستان اتفاق افتاد موجب تأسف و تألم خاطر شد.

  • سردار و عملکردی که منعکس نشد

    سردار و عملکردی که منعکس نشد

    البرز- توفیق در مدیریت بحران ها، پیش از آنکه تابع برنامه ریزی و اقدام به موقع باشد، مستلزم ایجاد بسترهای لازم در مقوله ی امنیت روانی مردم است و اگر این مهم محقق نگردد، تلفیق همراهی مردم با روند اجرایی بحران زدایی با انحراف مواجه شده و شاهد هدر رفت بخشی از توان مدیریتی در دفع بحران خواهیم بود.

  • من جانم را برای ایشان می‌دهم!

    من جانم را برای ایشان می‌دهم!

    محضر سید حسن نصرالله، محضر یک انسان مؤمن است و آرامش او جلوه ای از آرامش ناشی از ایمان به خداوند، الا بذکر الله تطمئن القلوب.

  • چرا سازوکار مالی اروپا  از یک شوخی هم کم‌تر است؟

    چرا سازوکار مالی اروپا از یک شوخی هم کم‌تر است؟

    آنچه روز گذشته رهبر معظم انقلاب درباره شوخی بودن سازوکار مالی اروپایی‌ها مطرح کردند، دو وجه مهم فنی و سیاسی دارد. در وجه فنی آن، نکته قابل‌تأملی وجود دارد که اروپایی‌ها در برجام چه باید می‌کردند؟ اروپایی‌ها در ضمیمه دوم برجام، تعهدات بانکی، مالی، سرمایه‌گذاری، خرید نفت ، گاز و ... دارند که حداقل 10 سرفصل جدی می‌شود. بر اساس آنچه در صفحات 50 تا 54 برجام (بر اساس ترجمه وزارت خارجه) آمده 10 مورد از تعهدات مهم اروپا به زبان ساده این‌گونه هستند.

  • چرا حذف فردوسی پوربه نفع فوتبال ملی است؟

    چند نکته درباره حذف برنامه نود از سیما

    چرا حذف فردوسی پوربه نفع فوتبال ملی است؟

    حذف فردوسی پور از آنتن شبکه سوم ائتلافی از سلبریتی ها تا سیاسی ها و حتی جامعه شناسان و به عبارت بهتر از  "گوگوش تا سروش"   ایجاد کرده تا به صدا و سیما و مدیریت شبکه سوم بتازند حتی آنانی که شاید یکبار هم برنامه نود را در این سال‌ها دنبال نکرده اند.

  • تأخیر در تصمیم گیری مدیران ؛ 
تاثیرات منفی در اقتصاد

    تأخیر در تصمیم گیری مدیران ؛ تاثیرات منفی در اقتصاد

    شرایط سخت اقتصادی که کارشناسان اقتصادی از آن به عنوان دوران جنگ اقتصادی یاد می کنند زمانی برای تصمیم گیری‌های غلط و آزمون و خطا کردن نیست، قطعا در چنین شرایطی اقتصاد کشور نیازمند حضورمدیرانی قوی و تصمیم گیر و تصمیم ساز است.

  • نابودی منافع ملی ریشه در بحران تصمیم گیری مدیران دارد

    نابودی منافع ملی ریشه در بحران تصمیم گیری مدیران دارد

    مسئولان همچنان متوجه وضعیت بد اقتصادی کشور نیستند یا خواهان پذیرش شرایط غیر عادی اقتصاد ایران نیستند،تحریم های آمریکا در کنار سوء مدیریت ها که می توان از آن به عنوان بحران تصمیم گیری صحیح براساس تأمین منافع ملی اقتصادی یاد کرد همه و همه دست به دست هم داده تا در شرایطی قرار بگیریم که با قدرت‌های اقتصادی رو در رو شویم و چون بسیاری از کشورهای دنیا تعامل تجاری قابل توجهی با آمریکا دارند از تجارت با ایران امتناع می کنند.

  • مبانی اقتصاد غرب عامل بحران تصمیم گیری در اقتصاد است

    مبانی اقتصاد غرب عامل بحران تصمیم گیری در اقتصاد است

    در حال حاضر ما در ایران و درخصوص مبانی،رشته و حتی علم اقتصاد دچار بحران هستیم. این بحران نه تنها درایران بلکه در کشورهای غربی نیز دیده شده اما آن ها با پی بردن به تبعات آن به دنبال راهکارهای مطلوب بر آمده‌اند در حالی که ما همچنان با عدم درک درست از تبعات آن به تدریس مبانی غلط اقتصادی که با ساختارهای اقتصادی ما همخوانی ندارد ادامه می دهیم.

  • باید قاطعانه، مدیران کارنابلد را برکنار کرد

    باید قاطعانه، مدیران کارنابلد را برکنار کرد

    بیش از 30 سال است که نه تنها کارشناسان، بلکه مدیران دولتی و نمایندگان مجلس برای حل مشکلات اقتصادی، راه حل و راهکار ارائه می دهند، اما زمانی که قرار است راه حلی اجرایی شود، در حوزه تصمیم گیری و اجرا به در بسته می خوریم.

  • در سال آینده افزایش دوبرابری تولید را هدف‌گذاری کرده‌ایم

    در سال آینده افزایش دوبرابری تولید را هدف‌گذاری کرده‌ایم

    در شرایط فعلی، اقتصاد کشور دچار یک کودتای اقتصادی توسط عوامل بیرونی شده است که خواسته یا ناخواسته به واسطه بی‌تدبیری داخلی موجبات بی‌ثباتی در کلیه بازارها مثل بازار کالا و مصرف را فراهم کرده است و اگر تداوم پیدا کند سبب بروز مشکلاتی در دیگر حوزه‌های اقتصادی کشور خواهد شد. تدبیر رهبر معظم انقلاب به نوعی یک راهکار علمی و عملی برای مقابله با این حمله اقتصادی است.