تحولات منطقه

نماینده اردستان در مجلس: در اختیار گرفتن گاز روسیه و ترکمنستان و انتقال آن به کشورهای دیگر به افزایش امنیت ما منجر می‌شود. با قرارگیری ایران در نقطه کانونی و مرکزی انتقال گاز روسیه به هند از کف دریا خنثی کردن تحریم‌های غرب اتفاق خواهد افتاد.

خنثی کردن تحریم‌های غرب علیه ایران با تجارت گازی و اتصال مستقیم به هند و روسیه
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان از اصفهان در مجلس در ارتباط با این موضوع که باید با استفاده از ظرفیت‌های کشور به سمت تبدیل شدن به هاب گازی منطقه برویم، به خبرنگار قدس آنلاین تصریح کرد: ایران یک کشور گازی و نفتی است و در شمال همسایگانی دارد که منابع عظیمی در اختیار دارند و می‌خواهند آن‌ها را به کشورهای دیگر بفروشند. این شرایط پتانسیل لازم را در اختیار کشورمان برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه قرار داده است.

وی ادامه داد: با توجه به این که روسیه تحت تحریم قرار دارد و نمی‌تواند گازش را به اروپا صادر کند، می‌توانیم گاز این کشور را در اختیار بگیریم. این امکان برایمان وجود دارد که مقداری از این گاز را با ترکمنستان تهاتر کنیم و بخش‌هایی از کشور را پوشش دهیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در اختیار گرفتن گاز روسیه به طور کلی مثبت ارزیابی می‌شود و از جهات مختلف برایمان نفع دارد. این اقدام، به لحاظ اقتصادی برایمان سود بالایی دارد. از طریق انتقال گاز روسیه می‌توانیم حق ترانزیت خوبی دریافت کنیم.

بخشایش گفت: منافع در اختیار گرفتن گاز روسیه فقط به لحاظ اقتصادی مطرح نیست. این امر از نظر سیاسی هم برایمان منفعت دارد. اگر گاز روسیه را در اختیار داشته باشیم، در شرایطی که کشورمان مورد تعرض قرار بگیرد، می‌توانیم روی همکاری روس‌ها به خاطر منافع خودشان حساب کنیم.

وی ادامه داد: در اختیار گرفتن گاز روسیه و انتقال آن به کشورهای دیگر و یا تبدیل این گاز به محصولات با ارزش افزوده بالا و صادرت آن‌ها می‌تواند یک منبع درآمدی سرشار برای کشورمان به وجود بیاورد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این پیشنهاد که گاز روسیه را از کف دریا در اختیار بگیریم و آن را از کف اقیانوس به هند منتقل کنیم، راهکار مناسبی به نظر می‌رسد. از هر طریق که بتوانیم به انتقال گاز روسیه به دیگر کشورها مبادرت کنیم، برایمان نفع دارد. البته یک سری کارشکنی‌ها در راستای انتقال گاز روسیه توسط ایران وجود دارد که باید آن‌ها را مرتفع کنیم.

بخشایش گفت: در اختیار گرفتن گاز روسیه و ترکمنستان و انتقال آن به کشورهای دیگر به افزایش امنیت ما منجر می‌شود. با قرارگیری ایران در نقطه کانونی و مرکزی انتقال گاز روسیه به هند از طریق ارتباط مستقیم گازی از کف دریا بین ایران با هند و روسیه، خنثی کردن تحریم‌های غرب علیه ایران اتفاق خواهد افتاد.

وی در ادامه افزود: هر چقدر روابط خود را در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی با کشورهای منطقه بالاتر ببریم، امنیت کشورها به یکدیگر گره می‌خورد و این امر به افزایش امنیت منطقه می‌انجامد

وی ادامه داد: به موضوع تبدیل شدن به هاب گازی منطقه نباید فقط از منظر اقتصادی نگاه کرد. درست است که این اقدام به لحاظ اقتصادی برایمان سودآوری بالایی دارد، اما باید به منافع سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی طرح نیز توجه داشته باشیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: افزایش موقعیت کشورمان در منطقه بر اثر تبدیل شدن به هاب گازی منطقه نیز از دیگر مزیت‌های طرح است. امروز می‌بینیم که ارتباطات کشورها در حوزه‌های مختلف گسترش پیدا کرده است و این امر به پیشبرد منافع‌شان کمک می‌کند. به طور مثال، آمریکایی‌ها در حال سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در چین هستند، این امر امنیت دو کشور را به یکدیگر گره می‌زند. نزاع‌هایی که بین پکن و واشنگتن می‌بینیم، دعواهای ظاهری است و در واقع منافع آن‌ها به یکدیگر گره خورده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha