یک کارشناس اقتصادی: وام ساخت مسکن برای مردم به جای افزایش، کاهش می‌یابد؛ این بیانگر تعارض منافع تیم حاضر در بانک مرکزی است. آن هم در حالی که به کارکنان بانکها وام با سقف بیش از ۲۰ برابر حقوق‌شان و به صورت پلکانی با نرخ کمتر ۱۰ درصد باز پرداخت دارند!

چاقو دسته خودش را نمی‌برد / تعارض منافع بزرگ بانک مرکزی و نظام بانکی در جلوگیری از پرداخت وام ساخت مسکن
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین، در رابطه با اهمیت حل مسئله مسکن برای کاهش هزینه‌های مصرفی هر خانواده ایرانی گفت: دولت‌ها معمولاً در شرایط تورمی که مردم تحت فشار هستند، به انجام اقداماتی در راستای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط کشور می‌پردازند. در حال حاضر، مسکن به یکی از مشکلات اساسی و جدی مردم تبدیل شده است. بسیاری از خانواده‌ها در این زمینه دغدغه دارند. به ویژه خانه‌دار شدن برای جوانان تبدیل به یک رویا و آرزو شده است.

وی در ادامه با اشاره به هدف قانون جهش تولید مسکن اظهارنظر کرد: در مجلس، قانون جهش تولید مسکن به منظور ایجاد بستری برای خانه‌دار شدن مردم و افزایش عرضه مسکن مصوب شده است. متأسفانه در عمل شاهد هستیم که بندهای این قانون اجرایی نمی‌شود. عرضه زمین در کنار تامین هزینه‌های ساخت از محل وام ساخت مسکن مهم‌ترین زیرساخت برای تحقق مسیر خانه‌دار شدن مردم است.

اولین دستور امام (ره) آزادی اراضی و عرضه زمین به مردم برای ساخت مسکن بود

محمدی افزود: امام خمینی (ره) اولین و مهم‌ترین دستور خود را مبتنی بر آزادی اراضی و عرضه زمین به مردم برای ساخت مسکن بود و در آن زمان با توجه به وضعیت جنگی کشور و عدم امکان خلق پول بانکی و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، حساب ماده ۱۰۰ را معرفی کردند و مردم با کمک یکدیگر مسکن تهیه کردند ولی حالا که دولت در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد و تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به مرز سالیانه بیش از ۸ هزار هزار میلیارد تومان می‌رسد؛ باید دولت معادل ۲۰ درصد از این تسهیلات را به مردم برای ساخت مسکن با مبلغ مناسب ساخت مسکن پرداخت کند.

وی در ادامه با اشاره به تعارض منافع بسیار بزرگی که یک مدیر بانکی باید رئیس کل بانک مرکزی شود و وضعیت در زمینه تسهیلات خرد موردنیاز مردم نظیر تسهیلات ساخت مسکن بدتر از قبل شده؛ اظهارنظر کرد: اینکه وام ساخت مسکن به جای افزایش، کاهش می‌یابد؛ بیانگر تعارض منافع تیم حاضر در بانک مرکزی است که برای کارکنان شبکه بانکی وام با سقف بیش از ۲۰ برابر حقوق‌شان می‌دهند و به صورت پلکانی نیز بازپرداخت دارد با نرخ پایین‌تر از ۱۰ درصد ولی وقتی وام ساخت مسکن برای مردم باشد که کمترین انحراف را دارد و بیشترین هدایت اعتبارات بانکی را فراهم می‌کند؛ به این شکل موانع برای اجرای آن ایجاد می‌کند.

نابود کردن قانون جهش تولید با اصلاح بندهای مرتبط با تسهیلات ساخت مسکن

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تلاش جدید بانک مرکزی برای ضربه بیشتر به حوزه ساخت مسکن در انفعال شدید وزارت راه و شهرسازی و خانم مالواجرد گفت: مهم‌ترین بند قانون جهش تولید مسکن مربوط به پرداخت تسهیلات مناسب به متقاضیان است. بانک‌ها در این زمینه همکاری لازم را ندارند و ترجیح می‌دهند سرمایه‌شان را در بخش‌های دلالی و سودآور به کار بیندازند. حالا بانک مرکزی به دنبال حذف و نابود کردن قانون جهش تولید با اصلاح بندهای مرتبط با تسهیلات ساخت مسکن است که باید آن را نقطه نهایی نابود کردن مسیر خانه‌دار شدن مردم طبقه متوسط به پایین دانست.

وی گفت: جمله دقیقی یک پیرمرد سالخورده به وزیر جهاد کشاورزی گفت که خودتان می‌دانید و مملکت خودتان؛ در این وضعیت که به سختی گام‌های مهمی در جهت رفع انحصار و افزایش عدالت در خلق پول کشور به نفع مردم و رفاه آنان ایجاد شده است؛ گام‌های مضر ذی‌نفعان وضعیت اسفبار مسکن کشور موجب شده است که هر روز هر اصلاحی که در زمان شهید رئیسی انجام شده بود؛ به سمت عقب برگردیم که آخرین آن کاهش وام ساخت مسکن به جای افزایش آن با دلار ۹۵ هزار تومانی و وضعیت اسفبار طرح نهضت ملی مسکن است که گام نهایی فروش نهضت‌های ملی مسکن توسط خانواده‌های کم برخورداری است که آخرین امید آن‌ها به دست شهید رئیسی بود که با پایان دولتش به سراب مسکن هم نمی‌رسند!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha