نماینده خمین در مجلس تصریح کرد: شاید در کلان‌شهرها مشکل دسترسی به پزشک و متخصص نداشته‌ باشیم، اما در شهرهای کوچک‌تر و مناطق محروم به وضوح این نیاز احساس می‌شود. به همین دلیل وزارت بهداشت باید افزایش ظرفیت پزشکی را اجرایی کند.

لزوم اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشک توسط وزارت بهداشت به دلیل عدم دسترسی مناسب به خدمات پزشکی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

شواهد نشان می‌دهد که در کشورمان کمبود پزشک و متخصص وجود دارد. این مشکل به ویژه برای شهرهای کوچک و دور از مراکز استان بیش‌تر مطرح است. کمبود پزشک باعث شده است که مناطق محروم دسترسی به خدمات درمانی مناسب نداشته باشند. در همین ارتباط، شاهد صف‌های طولانی در مطب پزشکان در کلان‌شهرها هستیم. این شرایط، مشکلات جدی برای مردم به وجود آورده است.

به منظور حل مشکل کمبود پزشک در کشورمان، شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب مصوباتی در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی و دندانپزشکی کشور مبادرت کرد. در این مصوبات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی به مدت ۴ سال به صورت بومی‌گزینی و همراه با تعهد خدمت مد نظر قرار گرفت.

سه سال اول این مصوبات در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی اجرایی شد. اما الان وزارت بهداشت اعلام کرده است که برنامه‌ای برای افزایش ظرفیت پزشکی سال ۱۴۰۴ ندارد. این در حالی است که کمبود پزشک در کشور وجود دارد و مردم برای دسترسی به خدمات درمانی مناسب با مشکل مواجه هستند.

عدم افزایش ظرفیت پزشکی کشور در حالی است که در برنامه هفتم توسعه برای تبدیل شدن به هاب درمان منطقه هدف‌گذاری کرده‌ایم. دستیابی به این هدف در گروی در اختیار داشتن پزشکان و متخصصان به اندازه کافی است.

محمد بیات، نماینده خمین در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین درباره ضرورت اجرای کامل قوانین مرتبط با افزایش ظرفیت پزشکی از جمله ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» برای تامین پزشک مورد نیاز مناطق محروم و تبدیل شدن به هاب درمان منطقه تصریح کرد: بنده کاملاً با این موضوع موافق هستم که باید افزایش ظرفیت پزشکی کشور در دستور کار قرار بگیرد. مصوبات خوبی در این زمینه در شورای عالی فرهنگی داشتیم و بسترهای لازم برای این کار تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت باید تدابیر لازم را برای اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی کشور انجام دهد. این مصوبات بر اساس بررسی‌های کارشناسی‌شده صورت گرفته است و قوانین باید اجرایی شوند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: عده زیادی از داوطلبان کنکور سراسری در رشته تجربی تحصیل می‌کنند و تمایل دارند به رشته‌های پزشکی وارد شوند. از طرف دیگر، امکانات وزارت بهداشت نیز برای بالا بردن جذب دانشجوی پزشکی افزایش یافته است. بنابراین، لازم است وزارت بهداشت به اجرای قانون در این زمینه مبادرت کند.

بیات گفت: دلیلی برای اجرایی نشدن مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی کشور وجود ندارد. حتی اگر مشکلی هم هست، وزارت بهداشت باید پیگیری لازم را برای رفع مشکلات انجام دهد.

وی ادامه داد: تبدیل شدن به هاب درمان منطقه در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است. همچنین این هدف‌گذاری صورت گرفته است که دسترسی مناطق محروم را به پزشک و متخصص داشته باشیم. برای دسترسی به این اهداف باید به افزایش ظرفیت پزشکی کشور مبادرت کنیم.

این نمایندده مجلس خاطرنشان کرد: شاید در کلان‌شهرها مشکل دسترسی به پزشک و متخصص نداشته‌ باشیم، اما در شهرهای کوچک‌تر و مناطق محروم به وضوح این نیاز احساس می‌شود. به همین دلیل وزارت بهداشت باید افزایش ظرفیت پزشکی را اجرایی کند.

وی در مورد این موضوع که وزارت بهداشت اعلام کرده است بودجه و امکانات لازم را برای افزایش ظرفیت پزشکی در اختیار نداریم، تصریح کرد: این مصوبه شورای عالی فرهنگی است و قطعاً تدابیر لازم اتخاذ شده است. معاونت مربوطه در وزارت بهداشت باید در زمینه عدم اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی کشور پاسخگو باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رشته‌های پزشکی بیشتر به امکانات عملی نیاز دارند. اگر زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی کشور وجود ندارد، باید این ظرفیت ایجاد شود. هیچ دلیلی برای بی پاسخ گذاشتن این نیاز کشور وجود ندارد.

وی در پایان تأکید کرد: نباید برخورد احساسی با موضوع افزایش ظرفیت پزشکی کشور داشته باشیم. شورای عالی فرهنگی برای افزایش ظرفیت پزشکی کشور با در نظر گرفتن امکانات و زیرساخت‌ها مصوب شده است و لازم‌الاجراست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha