۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۱۰۵۵۷۹۲

دعای روز بیست‌وپنجم ماه رمضان؛ ویژگی های اولیای خدا

دکتر مجتبی انصاری مقدم، پژوهشگر و استاد دانشگاه

دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا و پیروی از خاتم پیامبران خدا است.

دعای روز بیست‌وپنجم ماه رمضان؛ ویژگی های اولیای خدا
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِاَوْلِیَائِکَ وَ مُعَادِیا لِاَعْدَائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ اَنْبِیَائِکَ یَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیِّینَ».

خدایا مرا در این ماه دلبسته اولیا و دشمن دشمنانت قرار ده و آراسته به راه و روش خاتم پیامبرانت گردان، ‌ای نگهدارنده دل‌های پیامبران.

شرح و تفسیر:

این دعا، انعکاس عمیق حقیقت «تولی و تبری» در سیر و سلوک عرفانی و اخلاقی انسان است. «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِاَوْلِیَائِکَ» تجلی عشق به اولیای الهی است، که نه صرفاً محبت ظاهری، بلکه اتصال روحانی به مسیر هدایت را در بر دارد. محبت به اولیای خدا، در حقیقت محبت به حقیقت و نور است، چراکه آنان آیینه‌های جمال و جلال الهی‌اند.

در مقابل، «و مُعَادِیا لِاَعْدَائِکَ» نشان از قطع تعلق از ظلمت و هر آنچه که در مسیر قرب الهی مانع است، دارد. این دشمنی، نه از سر کینه‌توزی، بلکه از درک حقیقت فاصله‌ها و تقابل نور و ظلمت نشأت می‌گیرد.

«مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ اَنْبِیَائِکَ» اشاره به تبعیت از سنت پیامبر اکرم (ص) دارد که راهنمای حقیقی سالک است. سنت نبوی، نمود عینی حقیقت و عدالت بوده و پیروی از آن، گام برداشتن در مسیر کمال است.

در نهایت، «یَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیِّینَ» نشانگر طلب استقامت در ایمان و حفظ قلب از لغزش است. این دعا بیانگر مسیر حق‌جویان و اهل معرفت است که در محبت و دشمنی، معیارشان حق و حقیقت الهی است.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha