۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۱۰۵۶۶۴۴

راهبرد اصلی تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه و تحقق تجارت حداکثری گاز، اتصال یافتن مستقیم گازی ایران به هند و روسیه از کف دریا است.

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جغرافیای استراتژیک ایران، کشور ما را در قلب کریدورهای انرژی قرار داده است که تولیدکنندگان عمده گاز شمال را به بازارهای پرتقاضای جنوب و شرق متصل می کند. این موقعیت منحصر به فرد کشور را قادر می سازد تا هم به عنوان تامین کننده و هم به عنوان کشور ترانزیت گاز طبیعی عمل کند. کشورهای همسایه روسیه و ترکمنستان دارای ذخایر عظیم گاز طبیعی هستند، در حالی که هند، پاکستان و سایر همسایگان جنوبی به سرعت در حال رشد اقتصادی با نیازهای فزاینده انرژی هستند. توانایی ایران در اتصال این دو سر طیف، آن را به یک بازیگر ضروری در بازار گاز منطقه ای تبدیل می کند.

ایران منابع گازی متعددی در جنوب کشور دارد و در شمال نیازمندی به گاز بیشتر از نیمه جنوبی است. این استراتژی مهم و راهبردی علاوه بر کاهش هزینه انتقال گاز از جنوب به شمال و هدررفت حداقل 10 درصدی آن، موجب تعادل بخشیدن به کل شبکه و پایداری کامل شبکه و امکان بهره‌مندی از منافع تجارت گازی در منطقه را برای ایران فراهم خواهد کرد. علاوه بر این، یکی از مزایای تجارت گاز، بازطراحی تجارت انرژی ایران است که فرصت هایی را برای ایران فراهم می کند تا به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد برای کشورهای همسایه و به عنوان یک شریک حیاتی برای سوآپ گاز و قراردادهای بازصادرات گاز را فراهم کند.

راهبرد اصلی تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه و تحقق تجارت حداکثری گاز، اتصال یافتن مستقیم گازی ایران به هند و روسیه از کف دریا است. در کنار این موضوع باید تمام گاز ترکمنستان نیز خریداری شود تا مسیر مستقیم تامین گاز ارزان موردنیاز هند از طریق ایران تامین گردد و به این ترتیب سه کشور ترکمنستان، هند و روسیه به صورت مستقیم به ایران وابسته خواهند شد.

مشارکت فعال در تجارت گاز منطقه ای روابط دیپلماتیک قوی تر با شرکای کلیدی مانند روسیه، ترکمنستان و هند را تقویت می کند. این روابط می تواند فراتر از تجارت انرژی گسترش یابد و شامل همکاری در زمینه هایی مانند انتقال فناوری، سرمایه گذاری و امنیت منطقه ای باشد. دولت چهاردهم نیز با قرار گرفتن خود به عنوان یک واسطه ضروری، می تواند نفوذ ژئوپلیتیکی خود را افزایش دهد و اهرم فشاری در مذاکرات بین المللی به دست آورد.

تبدیل شدن به یک بازیگر کلیدی در تجارت گاز منطقه ای نیز می تواند به ایران در کاهش تاثیر تحریم های بین المللی کمک کند. ایجاد شراکت‌های انرژی ضروری با کشورهایی مانند روسیه و هند می‌تواند وابستگی‌های متقابل اقتصادی ایجاد کند که تحریم‌ها را به چالش می‌کشد. ایران باید نقش خود را در تجارت گاز روسیه و ترکمنستان با تسهیل مبادلات و ترانزیت از طریق خاک خود افزایش دهد. ترکمنستان به عنوان یک کشور محصور در خشکی، برای دسترسی به بازارهای بین المللی به کشورهای همسایه متکی است. ایران با فراهم کردن راه‌های ترانزیتی و زیرساخت‌ها می‌تواند خود را به عنوان شریکی ضروری برای روسیه و ترکمنستان قرار دهد. گاز مازاد وارد شده از طریق این قراردادها می تواند برای مصارف داخلی، صادرات یا تبدیل به برق استفاده شود و منافع اقتصادی را به حداکثر برساند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha