درحالیکه دونالد ترامپ با وعده کاهش شرکت ها و حذف مقررات به ریاستجمهوری ایالات متحده بازگشته است؛ نظرسنجی جدید دانشگاه ییل نشان میدهد که ۶۷ درصد از مدیران عامل شرکتهای بزرگ آمریکای شمالی معتقدند که دولت ترامپ برای اقتصاد مضر خواهد بود. این تحقیق که در نشستی با حضور حدود ۱۰۰ مدیرعامل از شرکتهایی مانند جیپی مورگان، فایزر، دل و آمریکن ایرلاینز انجام شد؛ حاکی از آن است که نگرانی درباره تعرفههای تجاری، تورم و بیثباتی سیاسی در میان رهبران تجاری بهشدت افزایشیافته است.
چرخش نگرش مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی
نظرسنجی دانشگاه ییل همچنین نشان میدهد که ۹۴ درصد از مدیران ارشد شرکتهای بزرگ آمریکایی نگران اثرات تورمی سیاستهای ترامپ هستند. به گفته جفری سوننفلد، استاد مدرسه مدیریت دانشگاه ییل، مدیران عامل انتظار داشتند که تعرفهها به طور استراتژیک اعمال شوند اما آنچه اکنون شاهد آن هستند، تعرفههای گسترده و نامنظم است که باعث افزایش هزینهها و ایجاد نوسانات اقتصادی شده است.دونالد ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید،تعرفههای متعددی را بر دارو، خودرو و برخی فلزات اعمال کرده که بازارهای اقتصادی را در سطح جهان با تنش مواجه و مدیران اقتصادی را سردرگم کرده است.
نگرانی از بیثباتی سیاسی و امنیت ملی
یکی دیگر از یافتههای مهم این نظرسنجی این است که ۸۵ درصد از مدیران عامل معتقدند که بیثباتی سیاسی در ایالات متحده، یک فرصت طلایی برای چین محسوب میشود. همچنین، ۷۵ درصد از آنها معتقدند که اگر امنیت ملی ایالات متحده بیش از حد آسیب ببیند؛ باید اقدامی جمعی انجام دهند. کاهش تعداد کارکنان امنیتی، تضعیف نهادهای اطلاعاتی و کاهش نفوذ دیپلماسی آمریکا از جمله مسائلی هستند که مدیران عامل را نگران کردهاند.
هراس مدیران آمریکایی از ترامپ
با وجود این نگرانیها، بسیاری از مدیران عامل هنوز به طور علنی علیه ترامپ موضعگیری نکردهاند. نظرسنجی نشان میدهد که حدود نیمی از آنها تنها در صورتی حاضر به صحبت علنی خواهند شد که شاخص بورس ۲۰ درصد سقوط کند و برخی دیگر حتی منتظر افت ۳۰ درصدی هستند. این سکوت تا حد زیادی به دلیل نگرانی از واکنشهای ترامپ و انتقامجویی سیاسی او است.سوننفلد در این باره میگوید: «مدیران عامل در تاریخ آمریکا اغلب در لحظات حساس اجتماعی پیشگام بودهاند اما امروز بسیاری از آنها به دلیل ترس از واکنشهای دولت ترامپ سکوت کردهاند.»
نظر شما