در گزارشی جالب توجه که بهتازگی «نیوزویک» منتشر کرده است منفورترین کشورهای جهان انتخاب شدهاند. نیوزویک حتی برای این منظور نقشهای ایجاد کرده است که میتوان در سایت این رسانه با رفتن روی نقشه کشورها جایگاه آنها را از حیث عدم محبوبیت مشاهده کرد. این نقشه براساس تحقیقات مرکز «بررسی جمعیت جهان» با ترکیب گزارشها و نظرسنجیهای عمومی در مورد این موضوع از سراسر جهان به دست آمده است.روابط بینالملل در حال حاضر و در بحبوحه جنگهای متعدد نظامی و اقتصادی در سراسر جهان مورد توجه ویژهای قرار گرفته است و البته اغلب تصویری که رسانهها از کشورهای مختلف میسازند، نقش ویژهای در شکلگیری تصور مردم جهان نسبت به آنها دارد.اما در سال میلادی جاری براساس روندهای مشاهده شده توسط مرکز بررسی جمعیت جهان، سه کشور منفور در جهان به ترتیب، ابرقدرتهای چین، ایالات متحده و روسیه هستند.
مرکز بررسی جمعیت جهان دلایل متعددی را برای برداشت منفی عمومی از چین ذکر میکند که شامل حکمرانی یک رژیم استبدادی در این کشور، بیگاری کشیدن از کارگران، تأثیر در بالا رفتن آلودگی جهانی، امتناع این کشور از اعطای استقلال به هنگ کنگ و... است. به طور مشابه، در مورد روسیه نیز محدود کردن شدید حقوق و آزادیهای شخصی و دموکراسی و همینطور جنگ روسیه در اوکراین به عنوان دلایل اصلی برای کسب رتبه سوم این کشور در این فهرست شناخته شده است.
«مرکز بررسی جمعیت جهان» میگوید، مانند هر دو این کشورها، یک دلیل اصلی خصومت جهانی علیه ایالات متحده هم تمایل شدید این کشور برای سبقت گرفتن از دیگران در تلاش برای تأثیرگذاری بر رویدادهای بینالمللی به نفع خودش است.
این مرکز در گزارش خود مینویسد: «در حالی که رتبه آمریکا در فهرست «منفورترینها» ممکن است بسیاری از مردم این کشور را شگفتزده کند، اما تعداد کمی از آسیاییها یا اروپاییها از این رتبه تعجب میکنند».
علاوه بر این، ایالات متحده اغلب با جنگهای فرهنگی خود، مردم کشورهای دیگر را خشمگین میکند. همچنین عشق آمریکاییها به سلاح گرم و فستفود و حس خودبرتربینی آنها از دیگر عوامل تنفر نسبت به این کشور است.
پس از سه منفور بزرگ و اصلی، کره شمالی، اسرائیل و پاکستان، رتبههای بعدی این فهرست هستند.
مرکز بررسی جمعیت جهان در گزارش خود مینویسد: «مهم نیست مردم در کجای جهان زندگی میکنند، اما بیشتر آنها دیدگاههای خاصی در مورد سایر کشورها دارند. این دیدگاهها میتواند تحت تأثیر عوامل احتمالی زیادی باشد، از اقدامات دولت یا ارتش یک کشور گرفته تا فرهنگ و مذهب غالب آن یا حتی رفتار گردشگرانی که به آنجا میروند یا از آنجا به کشورهای دیگر سفر میکنند. با این حال با سفر به سراسر جهان، اینکه بفهمیم دقیقاً کدام کشورها محبوبترین یا منفورترین کشورها هستند، بسیار متفاوت است. در حالی که هیچ فهرست قطعی و مبتنی بر دادهای از منفورترین کشورهای جهان وجود ندارد، با ترکیب گزارشها و نظرسنجیهای افکار عمومی در مورد این موضوع از سراسر جهان، قطعاً روندهای مشخصی پدیدار میشود».
با وجود مذاکرات متعدد صلح که در جریان است و اغلب شکننده و مناقشه برانگیز هم به نظر میرسند و همچنین با توجه به اثرات بلندمدت تعرفههای ترامپ، ادامه سقوط ارزش سهام در جهان و مقاومتی که آمریکا در برابر سایر کشورهای جهان میکند پیشبینی میشود نگرش منفی نسبت به ایالات متحده در جهان در ۱۲ ماه آینده افزایش یابد.
۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
کد خبر: ۱۰۶۰۵۹۲
در گزارشی جالب توجه که بهتازگی «نیوزویک» منتشر کرده است منفورترین کشورهای جهان انتخاب شدهاند. نیوزویک حتی برای این منظور نقشهای ایجاد کرده است که میتوان در سایت این رسانه با رفتن روی نقشه کشورها جایگاه آنها را از حیث عدم محبوبیت مشاهده کرد.

زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما