فرامرز شاهسواری، نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین با اشاره به این موضوع که مدیریت مصرف انرژی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید چارهاندیشیهای اساسی در این زمینه داشته باشیم، تصریح کرد: اعمال تعرفهگذاری پلکانی در ارتباط با گاز و برق میتواند روش مناسبی برای دریافت هزینه از مشترکان باشد. در این روش باید درصد افزایش تعرفه بدمصرفها نسبت به دیگران بالاتر باشد.
وی ادامه داد: نیاز است تعرفه انرژی مصرفی بدمصرفها نسبت به دیگران بالاتر باشد. به نحوی که در نهایت هزینه واقعی از آنها دریافت شود. به این ترتیب، اجحافی در حق کسانی که مصارف معقول دارند، نمیشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما جزو کشورهایی هستیم که بیشترین یارانه انرژی را پرداخت میکنیم. به همین دلیل، نیاز است در اعطای یارانه انرژی توجه ویژهای داشته باشیم و طوری عمل کنیم که عدالت در این ارتباط رعایت شود.
شاهسواری گفت: هدررفت انرژی برای کشور مضرات زیادی دارد و به اقتصاد ملی ضرر وارد میکند. نیاز است به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی اقداماتی را در دستور کار داشته باشیم.
وی ادامه داد: فرهنگسازی برای مصرف صحیح گاز و برق، جایگزینی وسایل گرمایشی و سرمایشی بهینه به جای وسایل پرمصرف و تعرفهگذاری پلکانی میتوانند راهکارهایی برای رفع مشکلات در حوزه انرژی باشند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هدف نهایی در تعرفهگذاری پلکانی این است که بدمصرفها به رفتار درآیند و استفاده صحیح از انرژی داشته باشند. کسانی که تمکن مالی بالایی دارند، باید هزینه بیشتری برای انرژی بپردازند. این امر از یک طرف ممکن است به کاهش مصرف منجر شود و از طرف دیگر، حتی اگر کاهش مصرف این مشترکان را نداشته باشیم، حداقل مزیتش این است که به مصارف غیرضرور یارانه تعلق نمیگیرد.
شاهسواری گفت: تعرفهگذاری پلکانی در برنامه هفتم توسعه مصوب شده است و سال گذشته نیز مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به مزیتهایی که این روش دارد، باید در سال جدید نیز مدنظر باشد و با جدیت دنبال شود.
وی ادامه داد: تعرفهگذاری پلکانی به این معناست که یک الگوی مصرف بهینه و معقول تعریف میشود و کسانی که در چارچوب این الگو از گاز و برق استفاده میکنند، مشمول یارانه و حمایت میشوند. اما کسانی که توجهی به الگوی بهینه ندارند، به صورت پلکانی دچار افزایش هزینه میشوند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در روش تعرفهگذاری پلکانی کسانی که داخل الگو از انرژی استفاده میکنند، تلاش دارند که در همین پلکان باقی بمانند و دچار اضافه پرداخت نشوند. کسانی که در پلکانهای بالایی قرار دارند و تعرفه آنها افزایش یافته است نیز به فکر مدیریت مصرف میافتند تا از یارانه بهره ببرند.
شاهسواری گفت: به طور کلی، چارهاندیشی برای مدیریت مصرف انرژی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف صحیح میتواند بسترساز ادامه فعالیت صنایع در زمان اوج مصرف باشد. مشکلاتی که ناترازی گاز و برق ایجاد میکند، ضررش برای تمام کشور و جامعه است. به همین دلیل ضرورت دارد به سمت مدیریت مصرف برویم و وزارت نفت و نیرو باید قیمت صادراتی انرژی را از مشترکان پرمصرف اخذ کنند.
نظر شما