به گزارش قدس آنلاین، همزمان با رایزنی و مذاکره مستقیم روئسای هیئت های مذاکره کننده سیاسی دو کشور، گفتگوها و مذاکرات تیم های کارشناسی ایران و آمریکا نیز در عمان شکل خواهد گرفت.
ریاست تیم کارشناسی ایران را مجید تخت روانچی عاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و ریاست تیم آمریکایی را که از گروهی بزرگ با حداقل ۱۲ نفر تشکیل شده، مایکل آنتون بر عهده دارد.
به گزارش خبرنگاران حاضر در مسقط این دور از گفتگوها نیز مثل دو دور گذشته از طرق تبادل پیام توسط بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان که وظیفه میانجیگری و تسهیل این مذاکرات را بر عهده گرفته در حال انجام است.
وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد که مذاکرات در سطح کارشناسی میان دو طرف نیز به صورت غیر مستقیم خواهد بود اما هنوز مشخص نیست چه کسی رابط این دو هیئت خواهد بود و بدر البوسعیدی این نقش را هم ایفا خواهد کرد یا دیپلمات دیگری از عمان در ردهای دیگر این مسئولیت را بر عهده دارد.
بنا بر اطلاعات قدس آنلاین نشست کارسناشان نیز زیر نظارت و با حضور روئسای ارشد تیم های مذاکره کننده دو کشور یعنی عراقچی و ویتکاف خواهد بود.
اسماعیل بقائی سه شنبه پیش به قدس آنلاین گفت که مذاکرات کارشناسی در حوزه مسائل هسته ای و تحریمی نیست و هنوز حول چارچوبهای کلی، گفتگو انجام میشود.
مقامات آمریکایی از جمله سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و مارک روبیو وزیر خارجه این کشور اظهارات ضد و نقیضی از سطح مطالبه آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران را در روزهای منتهی به دور سوم گفتگوهای غیر مستقیم تکرار کردهاند اما سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به این اظهارات تأکید کرد که برخی امور (از جمله غنی سازی) جزو خطوط قرمز جمهور اسلامی ایران است.
فاطمه مهاجرانی هم در آخرین نشست خبری خود اظهار داشت که ایران در برابر رفع موثر تحریم ها آماده عتماد سازی و شفاف سازی بیشتر است، اما تأکید هم کرد که هر توافقی با آمریکا به تجربه نیازمند تضمین قوی برای دوام و حفظ آن خواهد بود.
اغلب کارشناسان روند مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا را مثبت و رو به جلو ارزیابی کرده و شکل گیری گفتگوهای کارشناسی را دلیلی برای آن عنوان میکنند. با این حل دور سوم گفتگوهای غیر مستقیم و نتیجه رایزنی کارشناسان سیاسی دو کشور و اینکه بتوانند برای نشستی دیگر به تفاهم برسند، نقشی تعیین کننده در ادامه این روند مثبت و مسیر گفتگوها خواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما