حکایت‌های کمال یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی قدرت‌الله صلح میرزایی بود که فصل اول آن به تهیه کنندگی محسن شایانفر در سال ۹۸ از شبکه دوم سیما پخش شد و فصل دوم آن به زودی روی آنتن می رود.

قصه‌های نوستالژیک برای نوجوانان جذاب است / فصل سوم «حکایت‌های کمال» بدون فاصله ساخته می‌شود
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، این سریال در۳۳ قسمت با اقتباس از مجموعه داستان حکایت‌های کمال نوشته محمد میرکیانی روی آنتن رفت و همان زمان گفته شد که قرار است تا پنج فصل ادامه یابد اما پس از فصل اول، دیگر خبری از ساخت فصل دوم نشد و شایانفر به دلیل اختلافات مالی که با سیمافیلم در این پروژه پیدا کرده بود و نیز تغییر سن بازیگران نوجوان این سریال، امکان ساخت فصل دوم را منتفی دانسته بود تا اینکه سال گذشته، اخباری مبنی بر ساخت فصل دوم این سریال با تغییر تهیه کننده و بازیگران نوجوان آن منتشر شد. حالا فصل جدید سریال «حکایت‌های کمال» پس از ۶ سال جلوی دوربین رفته و قرار است به زودی پخش شود. درباره جزئیات بیشتر ساخت فصل دوم این سریال که ماجراهای پسربچه ای به نام کمال را در دهه ۴۰ شمسی روایت می کند با محمود سلامیان، تهیه کننده این مجموعه تلویزیونی گفت و گو کردیم که می خوانید.

گفت و گو با تهیه کننده فصل دوم «حکایت های کمال»/ قصه های نوستالژیک برای نوجوانان جذاب است
محمود سلامیان، تهیه کننده سریال

ساخت فصل دوم «حکایت های کمال» در چه مرحله ای است؟

فیلمبرداری فصل دوم «حکایت های کمال» در حال انجام است و تقریبا ۹۰ درصد کار انجام شده و احتمالا در اردیبهشت ماه و بعد از ۷ ماه، فیلمبرداری سریال تمام می شود.

زمان پخش فصل دوم مشخص شده است؟

زمان پخش هنوز مشخص نیست ولی شبکه پخش کننده، شبکه دو خواهد بود. امیدواریم که پخش سریال به امسال برسد و به زودی باشد.

با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از پخش فصل اول سریال می گذرد، فصل دوم نسبت به فصل اول چه تغییراتی داشته است؟

کلیت پروژه «حکایت های کمال» اقتباس از مجموعه کتابی به همین نام نوشته محمد میرکیانی است که توسط انتشارت به نشر منتشر شده است. فصل اول و دوم سریال اقتباس از این مجموعه کتاب پنج جلدی است اما در نگارش فیلمنامه، یکسری خطوط داستانی به کار اضافه شده که دنباله فصل قبلی است. خط اصلی داستان فصل دوم در ادامه فصل اول است که شش سال پیش پخش شد. در این فصل تلاش کردیم کیفیت کار را بالا ببریم چه در فیلمنامه، چه صحنه، چه بازیگران و چه فضاسازی. فصل دوم حدود ۲۰۰ بازیگر و ۱۰۰ لوکشین دارد که سعی کردیم با تعدد بازیگر و لوکشین، به این فصل تنوع بصری بدهیم. ما در این فصل از فناوری هوش مصنوعی در تدوین و جلوه های ویژه استفاده کردیم یعنی تدوین کار به صورت موازی و همزمان با فیلمبرداری سریال پیش می رود. بخشی زیادی از تغییرات این فصل نیز مربوط به بازیگران می شود. محمدرضا شیرخانلو بازیگر نقش کمال در فصل اول بود که الان برای خودش جوانی شده و دیگر نمی تواند در نقش یک نوجوان ۱۱-۱۲ ساله بازی کند بنابراین ناچار به تغییر بازیگر اصلی سریال و دوستان او شدیم اما تعدادی از بازیگران فصل قبل در این فصل هم حضور دارند همچون محمود پاک نیت، حمید ابراهیمی و بهنام داوری. تعداد زیادی از بازیگران هم جدید هستند همچون جعفر دهقان، کاظم هژیرآزاد، محمد فیلی، آزیتا ترکاشوند، سولماز حصاری، میرطاهر مظلومی، ایرج نوذری، مهسا هاشمی و ...

نقش کمال را چه کسی بازی می کند و چطور انتخاب شده است؟

نقش کمال را امیر مهدی خاکپیز بازی می کند. کمال و دوستانش، حدود ده پسر نوجوان هستند که همه آنها از میان بازیگران تئاتر یا فیلم کوتاه انتخاب شدند. اول بازی هایشان را دیدیم و بعد برای نقش آفرینی در این سریال تست دادند و انتخاب شدند.

چرا ساخت فصل دوم سریال اینقدر تاخیر داشت؟

من تهیه کننده فصل قبل نبودم و خیلی در جریان اتفاقات ساخت فصل اول این سریال نیستم اینکه چرا تولید فصل دوم متوقف شد و ساخت آن حدود ۶ سال به تعویق افتاد. این تاخیر در ساخت فصل دوم باعث شد که بازیگران نوجوان سریال به سن جوانی برسند و در این فصل مجبور به تغییر بازیگران شویم. حتی در دکور هم مجبور به تغییراتی شدیم و در فیلمنامه هم باید تغییراتی ایجاد می کردیم تا بیننده بدون نیاز به تماشای فصل اول، متوجه قصه های سریال در فصل دوم شود. در واقع این سریال از نو ساخته شد چون هم در داستان تغییراتی داشتیم، هم در گروه بازیگران و هم در دکور، صحنه و فضاسازی.

برای ساخت فصل های بعدی هم با شما صحبت شده است چون از ابتدا قرار بود که این سریال در پنج فصل ساخته شود؟

بله صحبت های اولیه برای ساخت فصل های بعدی سریال شده است و آقای اکبرشاهی، مدیر مرکز سیمرغ (سفارش دهنده اثر) در بازدیدی که از پشت صحنه سریال داشتند با دیدن دکورهایی که برای سریال ساخته شده بود گفتند که احتمالا فصل بعدی هم بدون فاصله ساخته شود چون برای ساخت دکور و طراحی لباس و دیگر موارد هزینه شده است. به هرحال دکورهایی که برای این سریال ساخته شده، سرمایه هستند و وقتی پروژه ما تمام شود، پروژه های دیگر، این دکور را تغییر می دهند یا تخریب می کنند و تمام هزینه و زحمتی که برای ساختن این دکور کشیده شده است از بین می رود.

فضای قصه در دهه چهل می گذرد؛ ساخت دکور و میزانسن آن دهه، دشواری ها و حساسیت هایی داشت؟

قصه های سریال در حدود سالهای ۴۲ می گذرد. ۸۰ درصد فیلمبرداری و دکورها در شهرک سینمایی غزالی انجام شده است. بخشی از دکورهای فصل اول که باقی مانده بود طی زمان تخریب شده بود و مجبور بودیم که دکورها را از نو بسازیم یا بازسازی کنیم. پروژه ما مربوط به دهه چهل بود و دکورها متناسب با آن ساخته شده بود، پروژه بعدی مربوط به دهه شصت بوده و تغییرات زیادی در دکور انجام می شود مثلا یکی از دکورهای ما به خانه ای مربوط به دوران قاجار تبدیل شده بود که برگرداندن آن دکور به وضعیت قبلی، کاری بسیار سخت و طاقت فرسا بود. طراح صحنه سریال، کار بسیار سختی داشت چون در آن بازه زمانی که قصه ها می گذرد، شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه و سبک زندگی مردم با دهه شصت تفاوت داشته است. ضمن اینکه زمان زیادی برای طراحی و دوخت لباس کاراکترهای مربوط به آن دوره زمانی، صرف شد. الان که بیش از ۸۰ درصد فیلمبرداری انجام شده است همچنان در حال ساخت دکور هستیم چون تعدد لوکیشن و کاراکتر داریم و در این فصل به دنبال تنوع بصری بودیم دائما در حال بازسازی و ساخت دکورهای جدید هستیم مثلا ساخت محله کمال تقریبا دو ماه زمان برد و هزینه زیادی هم برای دکورزدن صرف شد چون طراحی های ما باید به روز باشند و نمی شود به سبک ده سال پیش، دکور ساخت. همه اینها مستلزم انرژی، هزینه و زمان است به همین دلیل پیش تولید سریال، سه ماه بسیار فشرده بود به طوریکه پیش تولید شش ماهه را در سه ماه تمام کردیم و گروه صحنه و دکور، هرکدام در سه تیم کار می کردند. انتخاب این حجم از بازیگران هم کار زمانبر و سختی بود و گروه کارگردانی در دو تیم به صورت همزمان در حال انتخاب بازیگر بودند. هر بازیگری که انتخاب می شد، طراحی و دوخت لباس او هم به سرعت انجام می شد. فشار زیادی به گروه در پیش تولید وارد شد تا کار وارد مرحله فیلمبرداری شود.

با توجه به اینکه بخش مهمی از مخاطبان این سریال نوجوانها هستند، به نظر شما نوجوانان امروز چقدر با نوجوانان دهه چهل همذات پنداری می کنند و چه دغدغه های مشترکی با هم دارند؟

مخاطب نوجوان امروز برخلاف اینکه تصور می کنیم که به دلیل زندگی مدرن یا فعالیت در فضای مجازی ممکن است ارتباطی با نسل گذشته خود برقرار نکند ولی با فضای نوستالژیک ارتباط می گیرد یعنی نوجوانی مادربزرگ و پدربزرگش برایش جذاب و پرسش برانگیز است. فصل قبلی سریال هم در زمان پخش، مخاطب نسبتا خوبی داشت. ضمن اینکه از مجموعه کتاب حکایت های کمال در بین نوجوانان استقبال شده است. فیلمنامه اولیه سریال توسط آقای صلح میرزایی، کارگردان اثر نوشته شده اما توسط ستاره کدخدایی، بازنویسی شده است خانم کدخدایی قلم به روز و گیرایی در حوزه نوجوان دارد. ما تعمدا از ایشان برای بازنویسی فیلمنامه استفاده کردیم چون نوجوان امروز را می شناسد اینکه از چه جملات و دیالوگ هایی در فیلمنامه بهره ببرد که علاوه بر خلاقیت، نوجوانان را جذب کند. تلاش ما در فضاسازی و فیلمنامه سریال این بوده که با توجه به اهمیت و جذابیت فضای نوستالژیک برای نوجوانان، این قصه ها را به زبان روز برایشان روایت کنیم. حدود سی شغل را در بازار خانی آباد، طراحی و بازسازی کردیم که برای این گروه سنی، جذاب و کنجکاوی برانگیز است. اینکه یک نوجوان همسن خودشان در دهه چهل و در جهان بدون اینترنت و حتی بدون برق، چطور زندگی می کرده و اوقات فراغتش را پر می کرده است. یکی از داستان های فصل دوم درباره مدیریت منابع آب است در گذشته برخی از خانه ها، آب انبار داشتند و باید هر ماه آب انبارشان را پر می کردند ولی چون در زمان آمدن میراب، کمال خواب می ماند، خانواده اش تا ماه بعد باید با ذخیره باقی مانده در آب انبار سر کنند، مواجهه آنها با کمبود آب و مدیریت آن بسیار جذاب و تماشایی است. یا اینکه بحران نفتی که در آن دوره وجود داشته یا صف های طولانی برای نان، در سریال نشان داده شده است در واقع خاطرات مادربزرگ ها و پدربزرگهای نوجوانان امروز به صورت تصویری در این سریال به تصویر کشیده می شود. این موضوعات برای نوجوان امروز، مسئله است و دانستن درباره آنها برایشان جذابیت دارد.

برچسب‌ها

پخش زنده

×

حرم مطهر رضوی

کاظمین

00:00
00:00
Download

کربلا

مسجدالنبی

00:00
00:31
Download

مسجدالحرام

00:00
03:40
Download

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha