تحولات منطقه

رییس کل بانک مرکزی گفت: به تدریج وارد بازارهای خارج از کشور خواهیم شد و بنا داریم به بورس روسیه وارد شویم تا خریداران روسی برای اوراق داشته باشیم.

فروش اوراق ایرانی به روس‌ها/ آغاز پیش فروش ارز/تسویه بدهی بابک زنجانی با فروش نیکل
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین محمدرضا فرزین، در مراسم عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی اظهارداشت : امسال، سال سرمایه‌گذاری برای تولید است و برای تحقق این شعار، بانک‌ها، صندوق توسعه ملی و سایر نهادهای مالی باید برای تامین مالی نقش اساسی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: در سال جدید سرمایه‌گذاری ١٠ میلیارد دلاری را در دستور کار قرار دادیم، همچنین یکی دیگر از روش‌های بانک مرکزی برای تامین منابع مالی پیش فروش ارز خواهد بود.

ریس کل بانک مرکزی تاکید کرد : تا کنون ٢۶٠ میلیون یورو اوراق صکوک را به فروش رساندیم و بنا داریم این عدد را به ۴۶٠ میلیون یورو برسانیم و این اقدامات با همکاری صندوق توسعه ملی انجام می‌شود و صندوق توسعه از بزرگترین صندوق‌های دنیا است. اگر چه این اوراق ۴ ساله و یورویی و با سود ۶ درصد بوده اما از سود آوری لازم برخوردار است.

فرزین گفت: برنامه‌ ما عرضه ٢٠٠ میلیون یورو اوراق صکوک مرابحه ارزی است که در امروز ١١٠ میلیون یورو عرضه خواهد شد. امیدوارم که ایرانیان خارج از کشور هم از این اوراق استقبال کنند و امیدوارم بتوانیم از این طریق تامین مالی ارزی پروژه‌های سودآور را ادامه دهیم.

وی تاکید کرد: به تدریج وارد بازارهای خارج از کشور خواهیم شد و بنا داریم به بورس روسیه وارد شویم تا خریداران روسی برای اوراق داشته باشیم.

رییس کل بانک مرکزی گفت: تامین مالی ارزی یکی از مهمترین اولویت ما در بانک مرکزی است و قصد داریم برای تحقق این اولویت از روش‌های مختلف استفاده کنیم. اوراق صکوک ارزی اوراقی است که امروز در بورس کشورهای ترکیه، مالزی و عربستان و کشورهایی مانند انگلستان آلمان و هنگ کنگ استفاده می شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نحوه تسویه بدهی بابک زنجانی از طریق یک میلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار «نیکل» درحالی که اخیرا وزارت نفت اعلام کرده است، بدهی های زنجانی تسویه نشده، اظهار داشت : بدهی ها را با رمز ارز خودش تسویه نمی‌کنیم. اول باید بگویم که نیکل‌ها در گمرک نمانده‌اند و در حال حاضر در صندوق بانک مرکزی نگهداری می‌شوند. توافق این است که بانک زنجانی خودش این نیکل‌ها را بفروشد و طلب بانک مرکزی را بپردازد و این توافق همچنان برقرار است.

وی درباره احتمال تقلبی بودن نیکل‌ها تاکید کرد: بانک مرکزی هیچ ورودی به ارزش این نیکل‌ها ندارد، ما از بابک زنجانی خواسته‌ایم که نیکل‌ها را بفروشد و طلب ما را بدهد.

فرزین در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه چرا بابت بدهی‌ها نیکل را از زنجانی قبول کردید، گفت: این سوال باید از مرجع اصلی پرسیده شود، ایشان نیکل آورده و مرجع اصلی باید در این باره پاسخ دهد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود بخشی از بدهی‌ها با رمز ارز خود زنجانی تسویه خواهد شد، تاکید کرد: قاضی پرونده زنجانی موضوعات را نهایی می‌کند، هر میزانی را دریافت کنیم به قاضی بابک زنجانی اعلام می‌کنیم که این میزان را از زنجانی دریافت کردیم. هنوز نگفته این که رمز ارز زنجانی را دریافت کردیم یا می پذیریم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha