عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به الگوی حکمرانی جهادی نیاز داریم. حکمرانی‌که در کردار و سبک زندگی نیز با ارزش‌های اسلامی و انقلابی همسو باشد؛ شهید رئیسی این راه را آغاز کرد و باید مسیر شهید رئیسی را زنده نگهداشت.

محسن رضایی: باید مسیر شهید رئیسی را زنده نگهداشت
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، محسن رضایی، صبح امروز در نخستین کنگره بین‌المللی الگوی حکمرانی آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی(ره) با اشاره به شخصیت، سیره مدیریتی و فلسفه شهادت آن شهید بزرگوار، بر لزوم تبیین و الگوگیری از حکمرانی جهادی و ساده‌زیستی ایشان برای آینده انقلاب اسلامی تأکید کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با ابراز تأسف عمیق از فراق ناباورانه آیت‌الله رئیسی گفت: همچنان در بهت و اندوه فقدان این شهید بزرگ به‌سر می‌بریم. شهادت پر افتخار ایشان، گرچه اندوه‌بار است، اما روشنی‌بخش مسیر انقلاب اسلامی است. رئیسی هنوز زنده است؛ او در متن انقلاب جای گرفته و تا انقلاب اسلامی پابرجاست، یاد و راه او نیز زنده خواهد ماند.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اشاره به تشکر از برگزارکنندگان این کنگره از جمله آیت‌الله مروی، تولیت آستان قدس رضوی، بیان کرد: این مراسم فرصتی برای بررسی ابعاد مختلف شخصیت، عملکرد و شهادت آیت‌الله رئیسی است. برای تحلیل درست این واقعه باید سه محور را مدنظر قرار داد؛ نخست، شخص ایشان؛ دوم، شخصیت و اندیشه‌هایشان؛ و سوم، فلسفه شهادتشان؛ هر یک از این محورها به‌ تنهایی قابل بررسی مستقل و ژرف هستند.

رضایی ادامه داد: همان‌گونه که انقلاب اسلامی با خون شهیدان آغاز شد، با خون شهدا استمرار یافت. آیت‌الله رئیسی نیز، مانند دیگر شهدای بزرگ این انقلاب، با خون خود به تداوم این راه مقدس کمک کرد. شهادت، نقطه اوج بندگی انسان و بالاترین مقام نزد پروردگار است و شهید رئیسی به این درجه والا نائل آمد.

وی با ذکر نام همراهان شهید رئیسی، از جمله شهید امیرعبداللهیان و آیت‌الله آل‌هاشم، تصریح کرد: تمام یاران ایشان، انسان‌هایی بزرگ و مؤمن بودند که در مسیر خدمت به مردم و نظام، جان خود را تقدیم کردند. به‌ویژه لحظات پیش از پرواز، با وقوع طوفانی در آسمان مشهد، نشانه‌هایی از عظمت این شهادت در طبیعت نیز دیده شد.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی افزود: برای درک درست فلسفه شهادت آیت‌الله رئیسی نمی‌توان از بافت انقلاب اسلامی و اهداف آن غافل شد. شهادت این شهید، همان‌گونه که امام خمینی(ره) فرمودند، در امتداد راهی است که ملت ایران با بیداری، فداکاری و روحیه مقاومت در پیش گرفته‌اند.

رضایی با قرائت آیاتی از سوره احزاب، از جمله آیه ۲۳، به تشریح ویژگی‌های شخصیتی و مرام سیاسی آیت‌الله رئیسی پرداخت و گفت: ایشان نماد حکمرانی جهادی، ساده‌زیستی، مسئولیت‌پذیری و اعتماد به مردم بودند. رئیسی با وجود شرایط سخت کشور، تردیدها و موج ناامیدی موجود، دل به دریا زد و وارد عرصه مسئولیت شد. او با قدرت و ایمان قدم در راهی گذاشت که بسیاری از آن پرهیز می‌کردند.

وی با اشاره به تصمیم‌گیری نهایی آیت‌الله رئیسی برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: در روزهای پایانی پیش از ثبت‌نام، یکی از مردان خدا با ایشان تماس گرفت و گفت: "شما باید ثبت‌نام کنید، این تکلیف شماست." همین جمله آیت‌الله رئیسی را به تصمیم قطعی رساند و ایشان مسئولیت ریاست‌جمهوری را پذیرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما امروز بیش از هر زمان دیگر به الگوی حکمرانی جهادی نیاز داریم. حکمرانی‌که نه‌تنها در گفتار، بلکه در کردار و سبک زندگی نیز با ارزش‌های اسلامی و انقلابی همسو باشد. شهید رئیسی این راه را آغاز کرد و اکنون وظیفه ماست که آن را ادامه دهیم. از تمام حاضران، مسئولان، دانشگاهیان و مردم شریف ایران تقاضا دارم با ترویج این گفتمان، مسیر شهید رئیسی را زنده نگه دارند.

رضایی، بر اهمیت راه و مرام رئیس‌جمهور شهید تأکید کرد و آن را سرمایه‌ای راهبردی برای اداره آینده کشور دانست و گفت: شهید رئیسی را آغازگر راهی جدید برای عبور از بحران‌ها، تهدیدات و تردیدهای چهل ساله در نظام اقتصادی و سیاسی کشور معرفی کرد.

وی با اشاره به بحران تردید در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی کشور پس از شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی ایران، این تردید را حاصل دو نگاه متضاد دانست؛ از یک سو شیفتگی نسبت به غرب و از سوی دیگر شعارزدگی بدون عمل.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تأکید کرد: شهید رئیسی با عملی کردن نگاه دوم و با تکیه بر استقلال، عزت، و رویکرد واقع‌گرایانه در روابط بین‌الملل، الگویی موفق از حکمرانی جهادی ارائه داد.

رضایی گفت: آیت‌الله رئیسی با پشت سر گذاشتن تردیدهای معمول و تکیه بر مکتب استقلال، عملاً نشان داد که می‌توان در عین تعامل، عزت کشور را حفظ کرد و در مسیر اهداف انقلاب اسلامی حرکت کرد. از عضویت در سازمان همکاری شانگهای، بریکس، فعال شدن اتحادیه اقتصادی اوراسیا، توسعه روابط با همسایگان از جمله عربستان، نزدیکی به ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی گرفته تا انعقاد قراردادهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی، همه بیانگر عملکردی است که منجر به چند برابر شدن صادرات تسلیحات دفاعی ایران و تقویت قدرت ژئوپلیتیکی کشور شد.

وی ادامه داد: حتی در واپسین لحظات عمر پربرکت خود، وی پس از بازگشت از مأموریتی دیپلماتیک، در حال پیگیری تنش‌زدایی و اصلاح روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان بود. این خود سندی زنده است بر اینکه راه ایشان شدنی است و باید ادامه یابد.

دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، با تأکید بر واکنش بی‌سابقه جهانی نسبت به شهادت آیت‌الله رئیسی، این بازتاب بین‌المللی را نشانه موفقیت دیپلماسی عزتمندانه جمهوری اسلامی دانست و افزود: از پیام تسلیت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تا تعطیلی سه‌روزه در سوریه و لبنان، و پیام‌های تسلیت مقامات هند، ترکیه، عراق، پاکستان، تاجیکستان، و حتی شخصیت‌هایی چون پاپ فرانسیس و رئیس فدراسیون جهانی فوتبال، همگی بیانگر جایگاه بین‌المللی آیت‌الله رئیسی و مسیر عزت‌آفرینی اوست.

رضایی با اشاره به تجربه چندین دهه همکاری خود با شهید رئیسی از زمان مسئولیت‌های قضایی و اطلاعاتی تا ریاست جمهوری، بیان کرد: شهید رئیسی در حوزه اقتصاد نیز به‌صورت جدی وارد شد.

وی افزود: من از همان روز اول ریاست جمهوری‌شان، آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردم و مسئولیت شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را به درخواست ایشان پذیرفتم. عملکرد ایشان در همین مدت کوتاه ریاست‌جمهوری‌اش نشان داد که راه‌حل‌های جدی برای حل مشکلات اقتصادی کشور وجود دارد و مسیر توسعه اقتصادی از طریق حکمرانی جهادی و تصمیم‌گیری‌های قاطع و عقلانی، کاملاً ممکن و عملی است.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در بخش دیگری از سخنانش، عبور از تردید اقتصادی و تردید در روابط بین‌الملل را به‌عنوان دو محور اصلی راه شهید رئیسی توصیف کرد و افزود: او با روشن کردن چراغی در مسیر انقلاب، نشان داد که شعارها قابل تحقق‌اند، به شرطی که با عقلانیت، مدیریت علمی و روحیه انقلابی همراه باشند.

رضایی تصریح کرد: راه و مرام آیت‌الله رئیسی، امروز می‌تواند به شاخصی برای تمایز میان مسیر درست و نادرست در حکمرانی تبدیل شود. این کنفرانس نیز می‌تواند نقطه آغازی برای تثبیت این شاخص در ادبیات مدیریتی و سیاست‌گذاری کشور باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: دولت آقای پزشکیان نیز این مسیر را ادامه دهد و راه و تفکر آیت‌الله رئیسی که برگرفته از منویات امام راحل و مقام معظم رهبری بود را در عرصه‌های مختلف کشور تداوم بخشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، در ادامه سخنان خود با اشاره به تشکیل این شورا در سال ۱۳۹۷ به دستور مقام معظم رهبری، بیان کرد: این شورا با هدف تسریع در تصمیم‌گیری‌ها و هماهنگی اقتصادی میان سه قوه شکل گرفت و ماموریت‌هایی چون اصلاح ساختار بودجه، نظام بانکی، تدوین نقشه راه اقتصادی کشور، جهش تولید، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و خنثی‌سازی تحریم‌ها را برعهده گرفت.

رضایی با بیان اینکه در پایان دولت دوازدهم تولید نفت خام کشور به دو میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز کاهش یافته بود و صادرات نفت به حدود ششصد تا هفتصد هزار بشکه در روز رسیده بود، افزود: درآمد ارزی کشور در سه سال پایانی دولت پیشین به‌طور متوسط به حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال کاهش یافته بود. اما با آغاز دولت سیزدهم و هدایت‌های مستقیم آیت‌الله رئیسی، این وضعیت دگرگون شد؛ تولید نفت به سه و نیم میلیون بشکه در روز افزایش یافت، صادرات سه برابر شد و درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت و میعانات گازی نیز رشد چشمگیری پیدا کرد.

وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای رسمی، رشد اقتصادی کشور که در آستانه دولت سیزدهم به حدود ۳ درصد رسیده بود، به بالای ۴ تا ۵ درصد افزایش یافت. افزون بر این، مشکلاتی که سال‌ها گریبان‌گیر پروژه‌های نیمه‌تمام و کارخانه‌های تعطیل بود، با عزم دولت سیزدهم حل شد؛ به‌گونه‌ای که حدود سه هزار پروژه نیمه‌تمام فعال شد و بیش از دو هزار کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل دوباره به چرخه تولید بازگشتند.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تأکیدکرد: این دستاوردها مرهون شکستن تردیدها و رویکرد درون‌زا به اقتصاد بود. در واقع، در کشور دو نگاه به اقتصاد وجود دارد؛ یک نگاه معتقد است اقتصاد ایران باید از بیرون نجات یابد و نگاه دیگر، که مورد حمایت رئیسی بود، باور دارد که نجات اقتصاد باید از داخل آغاز شود. آیت‌الله رئیسی به ظرفیت‌های داخلی کشور ایمان داشت و تعامل با خارج را مکمل و تسهیل‌گر می‌دانست، نه محور اصلی نجات اقتصادی.

رضایی با اشاره به ترمیم رابطه مردم با نظام اسلامی در دوره دولت سیزدهم، افزود: عملکرد جهادی، مردمی و صادقانه رئیسی موجب شد شکاف‌هایی که در سال‌های گذشته بین مردم و حاکمیت ایجاد شده بود، به میزان زیادی ترمیم شود. این پیوند در زمان شهادت ایشان به اوج خود رسید و حتی بسیاری از مخالفان سیاسی نیز به این حقیقت اذعان کردند. حضور پرشور مردم در مراسم‌های گرامیداشت و واکنش چهره‌های جهانی به شهادت رئیسی نشان داد که ملت ایران به حکمرانی صادق و ایثارگر ارج می‌نهد.

وی ضمن اشاره به لزوم ادامه این مسیر در دولت آینده گفت: ویژگی‌هایی که در حکمرانی آیت‌الله رئیسی مشهود بود، همان ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است. ایشان با مرام و سلوک الهی خود، جان تازه‌ای به این ارزش‌ها بخشید. ای‌کاش پس از شهادت ایشان، ما از این فرصت برای تقویت این ارزش‌ها در سطح ملی بهره بیشتری می‌بردیم و فضای انتخابات نیز در جهت زنده نگه داشتن آرمان‌های رئیسی و یاران شهیدش هدایت می‌شد.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با ابراز امیدواری نسبت به ادامه راه رئیسی در دولت جدید، تاکید کرد: حکمرانی جهادی، اقتصاد مقاومتی، تکیه بر توان داخلی و پیوند عمیق با مردم، همچنان باید محور حرکت کشور باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha