«ترور دانشمندان هسته‌ای نشانه‌ای است از استیصال دشمن در مواجهه با مبارزان جبهه علمی کشور».رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأیید این نکته می‌فرمایند: «دستگاه سلطه دنبال انحصار است: انحصار علمی، انحصار فناوری، انحصار داشته‌های ثروت‌آفرین؛ دنبال این است.

ترور نخبگان در روند علمی کشور گسست ایجاد می‌کند؟ / ستون‌های مستحکم هسته‌ای فرونمی‌ریزند
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

لذاست که شما می‌بینید در یک کشوری می‌آیند دانشمندان را ترور می‌کنند -دانشمندان هسته‌ایِ ما را ترور کردند- [چون] می‌خواهد این ثروت در این کشور ‌نباشد. گفتم، مخصوص ما هم نیست؛ در عراق، در آن برهه‌ سه چهار ساله‌ای که آمریکایی‌ها مستقیماً مسائل عراق را بعد از رفتن صدام به عهده داشتند، ‌ده‌ها دانشمند عراقی ترور شدند؛ آمریکایی‌ها می‌دانستند که اگر چنانچه با نبودن صدام این دانشمندها باشند، کشور را حرکت می‌دهند، پیش می‌برند؛ [لذا] ‌شناسایی کردند، دانه‌دانه دانشمندها را ترور کردند. در جاهای دیگر هم همین‌جور است؛ انحصار، توجه کنید! پس نخبه در معرض است». ۱۳۹۷/۷/۲۵ در برهه‌ای که گمان می‌رود با ترور شخصیت‌های علمی به‌ویژه در حوزه دانش هسته‌ای، اشتیاق جوانان برای تحصیل در این مسیر کاهش یابد، اما کارشناسان با اطمینان کامل معتقدند این تهدیدها شوق و عزم جوانان را برای حضور در این عرصه بیش از گذشته خواهد کرد.

آینده علمی هسته‌ای ما هرگز متوقف نمی‌شود
دکتر عبدالمجید شیخی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با اشاره به حماقت رژیم صهیونیستی در بازداشتن ایران از ادامه پیشرفت هسته‌ای، می‌گوید: دشمنان ما فکر می‌کنند علم هسته‌ای منحصر به یک فرد است و با ترور آن دانشمند ازجمله فریدون عباسی، محمد مهدی طهرانچی و احمدرضا ذوالفقاری متوقف خواهد شد.
این در حالی است که این فناوری در کشور ما نهادینه و فراگیر شده، ما الان هزاران نیرو داریم که در این حوزه و چرخه کامل فعال شده‌اند و اتفاقاً شهادت این بزرگان پرورشگاه و آموزشگاه مفصل‌تری برای توسعه این علم و دانش و فراگیر شدن آن را رقم خواهد زد.
آینده علمی هسته‌ای ایران هرگز متوقف نمی‌شود و دانش‌آموزان و دانشجویان زیادی از آن استقبال خواهند کرد.
منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دلیل هدف قرار دادن دانشمندان هسته‌ای را فناوری مادر بودن این رشته می‌داند و بیان می‌کند: این فناوری نه فقط برای غنی‌سازی‌های درصد پایین، بلکه برای کاربردهای حیاتی مانند سوخت زیردریایی‌ها که نیاز به غنی‌سازی بالا دارد، ضروری است و هدف دشمن، جلوگیری از دستیابی ایران به این قدرت است.
وی در همین خصوص می‌گوید: دشمن با حمله به دانشمندان در پی ایجاد رعب و وحشت و دلسرد کردن آن‌ها از ورود به رشته‌ها و زمینه‌های علمی مفید است.
این اقدام بخشی از عملیات‌های روانی دشمن در دانشگاه‌هاست و رسانه‌ها باید در این خصوص روشنگری کنند. دشمن از پیشرفت‌های ایران در علم و فناوری هراس دارد و به اشتباه گمان می‌کند با ترور افراد شاخص می‌تواند پیشرفت علمی ایران را متوقف کند.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری هم این موضوع را مورد تأکید قرار می‌دهد که فناوری هسته‌ای در کشور ما بومی شده و شهادت چند دانشمند هرگز این دانش بومی را از بین نخواهد برد.
جواد محمدی ادامه می‌دهد: نتیجه این اقدامات، راسخ‌تر شدن عزم دانشمندان و فرماندهان نظامی کشور است. هنگامی که یک فرمانده شهید می‌شود، هم انسجام کشور و هم انگیزه پاسخی دندان‌شکن به دشمنان نظام و اسلام افزایش می‌یابد.
این حوادث نشان داد باید با رژیم‌های قلدر به زبان زور سخن گفت، زیرا ملایمت در برابر آن‌ها بی‌نتیجه است.

ترور نخبگان در روند علمی کشور گسست ایجاد می‌کند؟ / ستون‌های مستحکم هسته‌ای فرونمی‌ریزند

پیشرفت ایران مرهون همت و عزم ملی است
دکتر مهدی گلشنی، فیزیکدان برجسته و عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با بیان اینکه فناوری هسته‌ای در کشور حاصل سال‌ها تلاش متخصصان فیزیک و مهندسی است، به قدس می‌گوید: ما در این زمینه به مرحله‌ای از خودکفایی رسیده‌ایم که ترور چند دانشمند نمی‌تواند این مسیر را متوقف کند. این اقدامات نه تنها موجب عقب‌نشینی‌مان نخواهد شد، بلکه انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه مسیر ایجاد می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه دانش هسته‌ای در ایران حاصل سال‌ها تلاش مداوم دانشمندان، پژوهشگران و متخصصان داخلی است، می‌افزاید: با وجود تحریم‌های گسترده، محدودیت‌های فنی و تهدیدهای سیاسی، دانشمندان ایرانی توانستند این فناوری پیشرفته را به مرحله بومی‌سازی کامل برسانند؛ ایران امروز نه تنها در غنی‌سازی اورانیوم، بلکه در چرخه کامل سوخت هسته‌ای، تولید رادیودارو، طراحی سانتریفیوژ و توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای به توانمندی‌های چشمگیری دست یافته است. این توانمندی‌ها به‌گونه‌ای است که حتی در صورت قطع کامل ارتباط با جهان خارج، کشور قادر است مسیر توسعه هسته‌ای خود را ادامه دهد.
پیشرفت ایران مرهون همت و عزم ملی است، همان‌گونه که ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی دوم ثابت کردند با اراده جمعی می‌توان خرابی‌ها را جبران کرد، ما نیز می‌توانیم با تکیه بر توان داخلی، این مسیر را ادامه دهیم.

چیزی از غرب کم نداریم
گلشنی در ادامه با اشاره به بی‌نیازی کشور از وابستگی به غرب می‌گوید: ما چیزی از غرب کم نداریم. اگرچه در سال‌های اخیر نگاه‌های زیادی به سمت غرب بوده، اما اگر به‌جای تکیه، از آن‌ها یاد بگیریم و خودمان مسیر توسعه را طی کنیم، پیشرفت بیشتری از آنچه داریم حاصل می‌شود.
وی با اشاره به تجربه تمدن اسلامی بیان می‌کند: دانشمندان مسلمان در دوران شکوفایی تمدن اسلامی، علم یونانی را فراگرفتند اما در آن متوقف نشدند، بلکه خودشان نوآوری داشتند؛ ما نیز باید از غرب بیاموزیم اما نگاهمان نباید صرفاً متکی به آن‌ها باشد.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسشی درباره امکان گسست علمی در پی ترور دانشمندان هسته‌ای اظهار می‌کند: هیچ گسستی اتفاق نخواهد افتاد؛ ما همه چیز داریم؛ ظرفیت، دانش و توان فنی. تنها چیزی که نیاز است، عزم و اراده است. دانشمندان و دانشجویان ایرانی هیچ کمبودی نسبت به دانشمندان و دانشجویان آمریکایی و دیگر کشورها ندارند؛ در مدت اقامتم در آمریکا شاهد بودم دانشجویان ایرانی از نظر علمی هیچ چیزی از آن‌ها کم نداشتند بلکه بسیار توانمندتر بودند.
گلشنی با ابراز خوش‌بینی درباره آینده فناوری هسته‌ای در کشور، می‌افزاید: من بسیار خوشبین هستم. ظرفیت‌ها در همه حوزه‌ها وجود دارد، تنها باید اولویت‌بندی شده و به‌موقع به آن‌ها پرداخته شود. من با بسیاری از دانشگاه‌های کشور در ارتباط هستم و می‌دانم اگر دانشجویان تمرکز و انگیزه داشته باشند، می‌توانند دستاوردهایی داشته باشند که حتی غرب نیز آن‌ها را تحسین کند.
وی با تأکید بر اینکه از نظر فنی، ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد که علم هسته‌ای را از مرحله دانش فردی به دانش ساختاری و نهادینه شده ارتقا دهد، عنوان می‌کند: ما در فناوری هسته‌ای وابسته به هیچ کشوری نیستیم. هر جا همت بوده، توانسته‌ایم جبران کنیم. نمونه بارز آن، نقش فیزیکدانان جوان و دانشجویان این حوزه است که برای جبران خلأ‌های ناشی از ترور و شهادت نخبگان حضور دارند.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقش مهم دانشگاه‌ها و نهادهای نظامی در دانش هسته‌ای اشاره می‌کند و می‌گوید: سپاه پاسداران نقش عمده‌ای در خودکفایی و خوداتکایی علمی در دانش هسته‌ای داشته است، در حالی که برخی دانشگاه‌ها تمرکز کافی روی این حوزه ندارند، سپاه و ارتش به‌خوبی این خلأ را پوشش داده‌اند.
گلشنی به نقش دانشجویان در توسعه علوم پایه اشاره کرده و ادامه می‌دهد: متأسفانه بیشتر دانشجویان امروز به رشته‌های پزشکی و مهندسی علاقه‌مند هستند، در حالی که علوم پایه بستر تولید د��نش جدید است. باید دانشجویان بااستعداد را به سمت این علوم هدایت و امکانات آن را برای آن‌ها فراهم کرد.
وی با تأکید براینکه تولید برق و محدودیت و آلودگی محیط زیست، ما را بر آن می‌دارد به فکر استفاده از انرژی‌های جایگزین و نو باشیم، می‌گوید: یکی از این راه‌ها که بدون آلایندگی و ارزان است، استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای است که تا چند سال گذشته این دانش در اختیار چند کشور پیشرفته بود و آن‌ها به دیگر کشورها اجازه دستیابی به این دانش پیچیده را نمی‌دادند، اما با تلاش و کوشش دانشمندان جوان و همت مسئولان کشور، امروز شاهد هستیم کشور ما این دانش را کسب کرده است.

ترور نخبگان در روند علمی کشور گسست ایجاد می‌کند؟ / ستون‌های مستحکم هسته‌ای فرونمی‌ریزند

مراقب نفوذ غرب باشیم
گلشنی در بخش دیگری درباره تهدیدهای امنیتی و نقش نهادهای حفاظتی از دانش هسته‌ای و دانشمندان کشورمان اظهار می‌کند: من بارها از آغاز انقلاب همواره هشدار می‌دادم نفوذ غرب در نهادهای داخلی بسیار زیاد بوده است؛ آن‌ها از طریق نفوذ می‌خواهند مانع پیشرفت ما شوند.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر، شواهد متعدد از تلاش سازمان‌های اطلاعاتی بیگانه برای نفوذ به ساختار علمی و صنعتی ایران، به‌ویژه در حوزه هسته‌ای آشکار شده است، بیان می‌کند: این نفوذها که از طریق به‌کارگیری عوامل انسانی در پوشش‌های گوناگون – اعم از پژوهشگر، کارشناس فنی یا حتی پرسنل خدماتی – انجام می‌شود، با هدف ایجاد اختلال در روند توسعه فناوری هسته‌ای کشور طراحی شده‌اند.
دشمنان ایران به‌خوبی دریافته‌اند توانمندی بومی در حوزه انرژی هسته‌ای نه‌تنها یک موفقیت فناورانه بلکه یک مؤلفه مهم قدرت ملی است، از همین رو تلاش کرده‌اند با جاسوسی، خرابکاری یا حتی ترور دانشمندان، این مسیر را کُند یا متوقف کنند.
وی با تأکید بر اینکه همواره می‌توان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، می‌افزاید: باید به دانشمندان کشور بها داده شود. همان‌طور که ورزشکاران مورد توجه قرار می‌گیرند و پاداش دریافت می‌کنند، دانشمندان نیز باید تشویق شوند.
دانشمندان هسته‌ای، ستون‌های اصلی استقلال علمی و فناوری کشور به شمار می‌روند و تلاش‌های آنان در مسیر بومی‌سازی دانش پیشرفته هسته‌ای، شایسته‌ بالاترین سطح حمایت و تکریم است. در حالی‌که بسیاری از آن‌ها با خطرات امنیتی، فشارهای روانی و تحریم‌های بین‌المللی مواجه‌اند، انتظار می‌رود از سوی دولت، نهادهای علمی، رسانه‌ها و افکار عمومی مورد توجه جدی قرار گیرند.
گلشنی استقلال علمی را یکی از ارکان مهم استقلال ملی می‌داند و می‌گوید: کشوری که از دستیابی به فناوری‌های راهبردی مانند انرژی هسته‌ای باز بماند، همواره در معرض سلطه علمی و فنی قدرت‌های دیگر خواهد بود؛ به همین دلیل، دستیابی به دانش هسته‌ای، نه تنها یک دستاورد فناورانه، بلکه گامی بلند در مسیر اقتدار ملی و کاهش وابستگی خارجی محسوب می‌شود. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند «توقف در فناوری هسته‌ای، توقف در مسیر پیشرفت کشور است».وی با تأکید بر اینکه ترور دانشمندان هسته‌ای، به‌ویژه در زمان صلح، نقض صریح اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد به شمار می‌رود، بیان می‌کند: براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، حفاظت از جان غیرنظامیان و افراد علمی، حتی در شرایط تنش‌های سیاسی، یک تعهد جهانی است، با این حال، در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم ترور دانشمندانی چون شهید محسن فخری‌زاده و دیگر نخبگان ایرانی با سکوت یا واکنش‌های ضعیف و دوپهلو از سوی جامعه جهانی همراه بوده است. این انفعال نه تنها مشروعیت نهادهای حقوق بشری را زیرسؤال می‌برد، بلکه دشمنان ایران را در تکرار چنین جنایاتی گستاخ‌تر می‌کند. پیگیری حقوقی این جنایات، ازجمله در مجامع بین‌المللی، حقی مسلم برای ایران و ضرورتی برای احقاق عدالت است.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

پخش زنده

×

حرم مطهر رضوی

00:00
02:01
Download

کاظمین

00:00
00:36
Download

کربلا

00:00
00:36
Download

مسجدالنبی

00:00
00:28
Download

مسجدالحرام

00:00
03:31
Download

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha