تحولات منطقه

ابطال پروانه افرادی که جعل مدرک می‌کنند، در هر حوزه‌ای افزون‌ بر کمک به حفظ اعتبار و سلامت حوزه صنایع معدنی، حس امیدواری و تعلق در قشر دانشجو و تحصیلکرده این حوزه را نیز نسبت به آینده کاری و شغلی افزایش می‌دهد.

ابطال ۱۰ پروانه اکتشاف معدنی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

پس از طرح شائبه وجود مدارک تحصیلی جعلی برای برخی افراد فعال در حوزه معدن، نظام مهندسی معدن خراسان رضوی در گفت‌وگویی با طوس اعلام کرد مغایرتی در مدارک سه عضو این سازمان وجود دارد که برای تعیین تکلیف آن درخواست استعلام مدارک داده شده و منتظر جواب استعلام هستند. پس از آن نیز جامعه دانشگاهی به این موضوع واکنش نشان داد و خواستار بررسی اصالت مدارک تحصیلی در حوزه معادن شد و این موضوعات در دو گزارش طوس با عنوان «نظام مهندسی معدن در انتظار پاسخ استعلام مدارک» و «استعلام مدارک؛ راهکاری ساده اما مغفول‌!» منتشر شد و البته پس از گزارش دوم، عده‌ای از دانشجویان و استادان حوزه‌های مرتبط با معدن طی نامه‌ای به هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری خراسان رضوی درخواست رسیدگی به وضعیت مدارک تحصیلی جعلی را داشتند.
به تازگی نیز جواب استعلام مدارک مغایر رسیده و نظام مهندسی معدن نیز طی نامه‌ای به سازمان صمت جوابیه استعلام مدارک را اعلام کرده است. بر این اساس، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار طوس از ابطال تمام محدوده‌هایی که بر اساس مدارک جعلی به این افراد اختصاص یافته بود و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن نیز از مسئله رسیدگی به عضویت این افراد در نظام مهندسی معدن خبر دادند.

اعلام ابطال پروانه افراد جاعل به همه استان‌های کشور

محمد توکلی با اشاره به دریافت نامه جوابیه استعلام مدارک تحصیلی از نظام مهندسی معدن گفت: به محض دریافت نامه استعلام از نظام مهندسی معدن، ظهر یکشنبه تمامی محدوده‌های داخل استان خراسان رضوی را که زیرمجموعه ماست و گواهی بهره‌برداری آن براساس این اسناد جعلی صادر شده، ابطال کردیم و به همه استان‌های کشور نیز که این افراد در آنجا محدوده داشتند، نامه مبنی بر مستندات مدارک جعلی و صدور دستور ابطال محدوده‌ها را ارسال کردیم.
وی ادامه داد: ما در خراسان نمی‌توانیم به سامانه دیگر استان‌ها دسترسی داشته باشیم. در نتیجه خودشان باید اقدام کنند؛ ولی در سامانه کاداستر خراسان رضوی همه مجوزها را ابطال کردیم که شامل ۱۰ محدوده معدنی بود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۳۵ بخشنامه جامع معدنی با توجه به اینکه اخذ مجوز بر اساس اقدام‌های غیرقانونی نمی‌تواند ایجاد حق مکتسب کند و مرجع صالح برای صدور مجوز، همواره صلاحیت لغو یا ابطال آن مجوز را نیز دارد، به لحاظ وحدت رویه، برای افراد حقیقی و حقوقی مورد اشاره، ابطال مجوزهای صادره اعم از اکتشافی یا بهره‌برداری، در هر مرحله اعمال می‌شود.
توکلی درباره تعیین تکلیف میزان بهره‌برداری از این محدوده‌ها در این مدت نیز افزود: این افراد فقط محدوده داشتند و کار اکتشاف انجام می‌دادند و اکتشاف هم فقط هزینه ایجاد می‌کند و درآمدی ندارد.
وی تأکید کرد: مسئله صدور مجوز به ما مرتبط است و هر مجوزی را که از سوی ما برای این افراد صادر شده، باطل کردیم؛ اما تصمیم‌گیری درباره لغو عضویت این افراد در نظام مهندسی به حوزه نظام مهندسی معدن مرتبط است و اینکه این افراد را به شورای انتظامی بفرستد یا هر اتفاق دیگری را رقم بزنند، بر عهده آن‌هاست. این افراد ۱۰ مجوز معدنی در استان ما داشتند که ابطال کردیم.

عضویت افرادی که مدرک جعلی دارند، باطل می‌شود

برای تعیین تکلیف عضویت این افراد در نظام مهندسی معدن نیز به سراغ رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی رفتیم. حسین نکاحی در این باره گفت: هنوز اتفاقی نیفتاده و در حد یک گزارش است که باید بر مبنای آن تصمیم‌گیری شود. در حال حاضر در مورد دو نفر، مستندی ایجاد شده که باید تصمیم‌گیری درباره آن در وزارت صمت صورت بگیرد.
وی با اشاره به تصمیم‌گیری درباره عضویت این افراد در کمیسیون سازمان نظام مهندسی معدن ایران ادامه داد: بی‌شک درباره افرادی که مدارک جعلی دارند، تصمیم‌گیری شده و عضویت آن‌ها ابطال و به شرایط حقوقی و قضایی آن‌ها رسیدگی می‌شود.
رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه این موضوع، مورد نادری بوده، باید به درستی برای آن تصمیم‌گیری کرد که اگر اتفاق دیگری هم افتاد، به صورت جامع در مورد همه اعمال شود.

چه مدارکی استعلام شده‌اند؟

بر اساس اطلاعاتی که به تحریریه طوس رسیده است، یکی از مدارک استعلام شده مربوط به مدرک تحصیلی دکترا از دانشگاه تهران بوده که پس از بررسی مشخص شده صاحب مدرک، دانش‌آموخته نشده و محروم از تحصیل است.
یکی دیگر از مدارک استعلام شده، مدرک دکترای غیرمرتبط (جزو چهار رشته مربوط به توان فنی معدن نیست) از دانشگاه آریوبرزن شیراز است که بر اساس استعلام، مدرک مورد ادعای این عضو نیز جعلی و فاقد اصالت بوده و این عضو درخواست حذف مدرک دکترای خود از روی سامانه سنم (سامانه نظام مهندسی معدن) را داشته که صدور مجوز حذف بر عهده تهران است.
یکی دیگر از اعضا نیز مدرک مورد ادعایش کارشناسی از دانشگاه ارس جلفا بوده که اعتبار آن طی استعلام رد شده است.

ابطال پروانه در انتظار افراد جاعل

ابطال پروانه افرادی که جعل مدرک می‌کنند، نه تنها در حوزه معدن؛ بلکه در هر حوزه‌ای می‌تواند اقدامی باشد که افزون‌ بر کمک به حفظ اعتبار و سلامت حوزه صنایع معدنی، حس امیدواری و تعلق در قشر دانشجو و تحصیلکرده این حوزه را نیز نسبت به آینده کاری و شغلی افزایش می‌دهد. همچنین این اتفاق می‌تواند زنگ خطری برای سایر افرادی باشد که به دنبال استفاده از مدارک جعلی در چنین حوزه‌ای هستند که مهارت فنی جزو جدایی‌ناپذیر آن است. از طرفی انتظار می‌رود نهادهای مربوط با دقت بیشتری از همان آغاز کار، مسئله استعلام مدارک را به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهند تا از بروز مشکلات مشابه در آینده جلوگیری شود.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha