تحولات منطقه

۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷
کد خبر: ۱۱۱۶۱۳۲

هرچند عوامل ژنتیکی مهم‌ترین نقش را در سفیدی موها دارند، اما عوامل محیطی، تغذیه‌ای و روانی نیز می‌توانند این روند را تسریع کنند.

طب سنتی در مورد علت سفیدی مو چه می‌گوید؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

پدیده‌ سفیدی مو علاوه بر جنبه‌ زیبایی‌شناختی، می‌تواند شاخصی از سلامت عمومی، سطح استرس اکسیداتیو و کمبودهای تغذیه‌ای در بدن باشد. استرس اکسیداتیو در نتیجه افزایش رادیکال‌های آزاد در فولیکول مو باعث آسیب به DNA ملانوسیت‌ها و از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

عوامل محیطی مانند آلودگی، اشعه UV و سیگار در این روند نقش دارند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین B۱۲، آهن، مس و روی می‌تواند موجب اختلال در تولید ملانین شود. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که استرس مزمن از طریق آزادسازی نورآدرنالین، سلول‌های بنیادی فولیکول مو را از بین می‌برد و موجب توقف دائمی تولید ملانین می‌شود.

دکتر فاطمه نجات‌بخش، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در گفت‌وگویی می‌گوید: از دیدگاه طب‌سنتی معمولا سفیدی زودرس موها در اثر افزایش بلغم(سردی و تری) ایجاد می‌شود. در صورتی که سفیدی مو با تشخیص پزشک به دلیل وجود بلغم باشد باید از مواد غذایی که در بدن ایجاد بلغم می‌کند جلوگیری یا در صورت استفاده، آنها را با مصلحات‌شان مصرف کرد.

لبنیات را با مصلحاتش بخورید

برای مثال شیر باید در صورت استفاده گرم باشد و با عسل یا دارچین نوشیده شود. ماست یا دوغ باید به شکل چکیده و با زیره، نعنا، آویشن یا سیاهدانه مصرف شود. بهترین مصلح پنیر، آویشن است اما می‌توان از سیاهدانه و زیره هم استفاده کرد. منابع دیگر کلسیم، انجیر، کنجد، مویز، شوید، نعنا و بادام است. ماهی بهتر است از ماهی‌های جنوب باشد که سردی کمتری داشته و به‌صورت ملایم سرخ یا به شکل کبابی مصرف شود. استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو، خرفه، اسفناج، کدو و گوجه‌فرنگی و میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه و خیار و موز لازم است کم شود. غذاها بهتر است به‌صورت کبابی یا به‌صورت سرخ‌شده با حرارت ملایم طبخ شود.

منبع: خبر آنلاین

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha