تحولات منطقه

اجرای طرح «میدان همدلی» و توسعه فضاهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای موجب شد سال گذشته ۲ هزار و ۸۶۲ فضای ورزشی جدید با مشارکت استان‌ها در مدارس کشور به بهره‌برداری برسد و سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزان از ۳۸ صدم به حدود ۴۷ صدم مترمربع افزایش یابد.

سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزان به حدود ۴۷ صدم متر رسید
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

محمد جعفری، معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش،با تشریح برنامه‌های این وزارتخانه برای تقویت درس تربیت‌بدنی و گسترش فعالیت‌های ورزشی در مدارس کشور، گفت: برای ساری و جاری شدن تربیت‌بدنی در مدارس و اجرای اثربخش برنامه‌های ورزشی دانش‌آموزان، سه مؤلفه اصلی «نیروی انسانی»، «فضا و تجهیزات» و «محتوا و برنامه» به‌صورت هم‌زمان دنبال می‌شود.

وی با اشاره به وضعیت نیروی انسانی حوزه تربیت‌بدنی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۴ هزار و ۲۵۰ معلم متخصص تربیت‌بدنی در مدارس و بخش‌های اداری آموزش‌وپرورش مشغول فعالیت هستند، اما به‌منظور جبران کمبود موجود، مسیرهای متعددی برای تأمین و تقویت نیروی انسانی پیش‌بینی شده است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش ادامه داد: یکی از این مسیرها جذب دانشجو در رشته تخصصی تربیت‌بدنی از طریق دانشگاه فرهنگیان است. همچنین امسال برای نخستین‌بار، طرح جذب استعدادهای برتر در حوزه‌های مختلف از جمله تربیت‌بدنی اجرا شده که دانش‌آموزان دارای مقام‌های ملی و بین‌المللی در چهار سال اخیر پس از طی فرآیند ارزیابی، وارد چرخه جذب شده‌اند.
جعفری به روشهای دیگر جذب نیرو اشاره کرد و افزود: جذب نیرو از طریق ماده ۲۸ و متناسب با نیاز استان‌ها از دیگر روش‌های جبران کمبود معلم تربیت‌بدنی است. علاوه بر این، در دوره ابتدایی که امکان تأمین معلم تخصصی در همه مدارس وجود ندارد، توانمندسازی آموزگاران پایه در دستور کار قرار گرفته و مسئولیت اجرای درس تربیت‌بدنی بر عهده آموزگار پایه است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش در ادامه با اشاره به توسعه فضاهای ورزشی مدارس گفت: سرانه فضای ورزشی مدارس کشور پیش از این ۳۸ صدم متر مربع بود که با اجرای طرح «میدان همدلی» یا «کیفیت‌بخشی» و توسعه فضاهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای، سال گذشته ۲ هزار و ۸۶۲ فضای ورزشی به‌صورت مشارکتی با استان‌ها ایجاد شد و تمامی این فضاها در سطح کشور به بهره‌برداری رسید. به این ترتیب، سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزان به حدود ۴۷ صدم متر مربع افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: با کمک سازمان نوسازی مدارس، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، مشارکت خیرین و اجرای برنامه‌های بهسازی و بهینه‌سازی، سرانه فضای ورزشی مدارس به‌صورت سالانه افزایش خواهد یافت و هدف‌گذاری شده است تا پایان برنامه هفتم توسعه به یک متر مربع برسد.

جعفری با تأکید بر نقش تجهیزات ورزشی بیان کرد: در قالب طرح «مهر با نشاط»، اعتبارات قابل توجهی از طریق تفاهم‌نامه با استان‌ها تخصیص یافت و سهم وزارت آموزش‌وپرورش پرداخت شد. استان‌ها نیز با مشارکت خود اقدام کردند و در آغاز سال تحصیلی، با اولویت مدارس محروم و کم‌برخوردار و بر اساس نیازسنجی انجام‌شده، تجهیزات و حداقل وسایل ورزشی در اختیار این مدارس قرار گرفت.

المپیادهای ورزشی؛ اقدامی برای افزایش سرانه فعالیت‌های بدنی

وی سومین مؤلفه توسعه تربیت‌بدنی را حوزه «محتوا و برنامه» دانست و گفت: برای درس تربیت‌بدنی از پایه اول تا پایه دوازدهم کتاب راهنمای معلم تدوین شده است. در راستای تحول در برنامه درسی، محتوای پایه اول ابتدایی در هشت مدرسه و ۲۰ کلاس به‌صورت آزمایشی تغییر یافته و این روند در تعامل با سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه دارد. علاوه بر ساعت رسمی درس تربیت‌بدنی، دو نوبت ۱۵ دقیقه‌ای فعالیت بدنی روزانه برای دانش‌آموزان پیش‌بینی شده است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: برای افزایش سرانه فعالیت بدنی دانش‌آموزان، برنامه‌هایی نظیر المپیادهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای، طرح پهلوان شهید سعید طوغانی، کارناوال‌های ورزشی درون و برون‌مدرسه‌ای، انجمن‌های ورزشی و نرمش صبحگاهی طراحی و ابلاغ شده است. این برنامه‌ها هم‌زمان با هفته تربیت‌بدنی افتتاح شده و هم‌اکنون در مدارس سراسر کشور با جدیت در حال اجراست.

جعفری در بخش دیگری از سخنان خود از راه‌اندازی شبکه ملی یادگیری منابع انسانی با عنوان «شمیم» خبر داد و گفت: دستورالعمل این شبکه ابلاغ شده و برای مدیران و مجریان حوزه تربیت‌بدنی، سلامت و تندرستی در سطوح مختلف دوره‌های آموزشی پیش‌بینی شده است که اجرای آن در استان‌ها آغاز شده و بازخوردهای مثبتی به همراه داشته است.

حضور موفق کاروان‌های دانش‌آموزی در ژیمنازیادهای بحرین و صربستان

وی در ادامه به موفقیت‌های بین‌المللی ورزش دانش‌آموزی اشاره کرد و افزود: حضور موفق کاروان‌های دانش‌آموزی ایران در ژیمنازیادهای بحرین و صربستان حاصل برنامه‌ریزی هدفمند بوده است. در رشته فوتسال، تیم پسران پس از ۹ سال وقفه با حضور در رقابت‌های جهانی به مقام پنجم دست یافت و تیم فوتسال دختران نیز برای نخستین‌بار در تاریخ ورزش دانش‌آموزی کشور در عرصه بین‌المللی حاضر شد و مقام نهم جهان را کسب کرد. همچنین در رقابت‌های والیبال زیر ۱۵ سال دانش‌آموزی، تیم پسران ایران عنوان قهرمانی جهان را به دست آورد و تیم دختران نیز مقام ششم جهان را کسب کردند.

ژیمنازیاد یک رویداد چند ورزشی برای دانش آموزان است که به المپیک دانش آموزان یا بازی‌های جهانی دانش آموزان معروف است و در دو بخش ورزش‌های تابستانی و زمستانی برگزار می‌شود.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش تعامل با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این دوره، همکاری وزارت آموزش‌وپرورش با وزارت ورزش و جوانان در حوزه‌های مختلف از جمله استفاده از فضاهای ورزشی، حمایت‌های اعتباری، استعدادیابی و آموزش بسیار مطلوب بوده است. در همین راستا، تفاهم‌نامه رسمی میان دو وزارتخانه به امضا رسیده و تفاهم‌نامه‌های اجرایی با فدراسیون‌هایی نظیر کشتی، فوتبال و والیبال نیز منعقد شده است.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه این همکاری‌ها، رایزنی برای امضای تفاهم‌نامه با فدراسیون ورزش همگانی و فدراسیون ورزش روستایی و عشایری در حال انجام است و فدراسیون ورزش دانش‌آموزی آمادگی دارد با سایر فدراسیون‌ها نیز همکاری کرده و ظرفیت‌های آموزش‌وپرورش را به‌صورت عملیاتی به کار گیرد؛ نتایج این تعامل‌ها در رقابت‌های بین‌المللی از جمله ژیمنازیادها، فوتسال و والیبال به‌وضوح قابل مشاهده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha