دولت در لایحه بودجه سال آینده سقف معافیت مالیات بر درآمد سالانه مشمولان ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم که همان حقوق بگیران است را ۴۸۰ هزار ریال ( ریال جدید با حذف ۴ صفر از پول ملی) تعیین کرده است؛ این رقم در بودجه امسال ۲۸۸ هزار ریال بود.
همچنین نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، حق الزحمه، حق مشاوره و... را نیز در این لایحه مشخص کرده است که همچون امسال به صورت پلکانی محاسبه می شود.
پلکان ۱- مازاد بر ۴۸۰۰ میلیون ریال تا ۹۶۰۰ میلیون ریال - ۱۰ درصد
پلکان ۲ - مازاد بر ۹۶۰۰ میلیون ریال تا ۱۲۰۰۰ میلیون ریال - ۱۵ درصد
پلکان ۳ - مازاد بر۱۲۰۰۰میلیون ریال تا ۱۴۴۰۰ میلیون ریال - ۲۰ درصد
پلکان۴ - مازاد بر ۱۴۴۰۰میلیون ریال تا ۱۶۸۰۰میلیون ریال - ۲۵ درصد
پلکان ۵ - مازاد بر ۱۶۸۰۰ میلیون ریال - ۳۰ درصد
همچنین در بخش دیگری از مالیات بر درآمد، به مجموع معافیتها، نرخ صفر مالیاتی کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوقهای مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل شده برای عملکرد سال ۱۴۰۵ کلیه مؤدیان به استثنای معافیت های دارای سقف زمانی مشخص و ماده (۸۱) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۰۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات
و الحاقات بعدی و موارد مندرج در مواد ،(۲) (۱۳۹) (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳ مکرر)، (۱۴۵) و (۲۸۰) قانون مذکور و معافیت های موضوع قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۲۵/۰۹/۱۳۸۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی، و قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب اختصاص دارد.
در این بخش برای اشخاص حقیقی ۶۰ میلیون ریال و برای اشخاص حقوقی ۶۰۰ میلیون ریال معافیت در سال آینده در نظر گرفته شده است که در اشخاص حقیقی ۱۰ میلیون ریال و در اشخاص حقوقی ۱۰۰ میلیون ریال نسبت به امسال کاهش یافته است.



نظر شما