نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که استفاده از سوربیتول، یکی از رایجترین شیرینکنندههای مورد استفاده در محصولات شیرین «بدون شکر»، برخلاف تصور عمومی، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب متابولیک (MASLD) را افزایش میدهد. این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در سنتلوئیس انجام شده، به بررسی سازوکارهای بیوشیمیایی محصولات بدون شکر، پرداخته است.
پژوهشگران با استفاده از مدل حیوانی ماهی زبرا نشان دادند که سلولهای مخاطی روده میتوانند گلوکز غذایی را به سوربیتول تبدیل کنند. در شرایط طبیعی، این سوربیتول توسط باکتریهای مفید روده تجزیه میشود و وارد جریان خون نمیگردد. اما زمانی که تعادل میکروبیوم روده بههم میخورد، سوربیتول میتواند از روده عبور کرده، وارد جریان خون شود و به کبد برسد. یافتهها نشان میدهد سوربیتول در کبد به فروکتوز تبدیل میشود؛ این تغییرات میتوانند زمینهساز ابتلا به کبد چرب باشند.
بر اساس این نتایج، محققان هشدار میدهند که هیچ شیرینکنندهای را نمیتوان کاملاً عاری از پیامدهای منفی دانست و نباید بازیچه رسانهها شوید!
ترجمه: فاطمه رضائیان



نظر شما