تحولات منطقه

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه اسناد و مدارک زیادی از دخالت خارجی رژیم صهیونیستی و آمریکا در اغتشاشات اخیر در اختیار داریم گفت: در آینده این اسناد را در اختیار مردم و جامعه جهانی قرار خواهیم داد.

اسناد دخالت خارجی‌ها در اغتشاشات را ارائه خواهیم داد/ تروریست‌ها به شیوه‌های داعشی نیروهای انتظامی ما را شهید کرده‌اند
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در دیدار با سفرای . روئسای نمایندگی های کشورهای خارجی مقیم تهران در آستانه چهل و هفتمین سالروز پیروزی جمهوری اسلامی ایران گفت: قرار گرفتن در این موقعیت زمانی نشان می‌دهد ایران چه مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده تا بتواند استقلال و عزت خود را حفظ و با تلاش‌های قدرت‌های خارجی برای اعمال نفوذ ، مقابله کند

دولت پیش از بروز خشونت ها با نمایندگان اصناف وارد گفتگو شد

عراقچی با اشاره به حوادث و اغتشاشات روزهای اخیرخاطرنشان کرد: از روز ۲۸ دسامبر که شاهد برخی اعتراضات اقتصادی عمدتا در سطح بازار، اصناف و فعالان اقتصادی در کشور بودیم که اعتراضاتی کاملا آرام و حق هر شهروندی ایرانی بود و سه روز ادامه داست، دولت بلافاصله در پی این اعتراضات وارد گفت‌وگو با نمایندگان اصناف و بازار شد و آنها در دیدارهایی که با اعضای دولت از جمله رئیس‌جمهور داشتند مشکلات خود را بیان کردند.

وی ادامه داد: پس از این گفت‌وگوها در مرحله اول تظاهرات رو به کاهش رفت و گفت‌وگو و رایزنی جای آن را گرفت به نحوی که این اعتراضات رو به خاتمه بود ولی از روز اول ژانویه مجددا اعتراضات اوج گرفت و کسانی وارد تظاهرات شدند و تلاش کردند که تظاهرات را به سمت خشونت ببرند در حالی که اعتراضات در مرحله اول مسالمت‌آمیز بود.

ورود عوامل گروهک‌های تروریستی و مسلح به اعتراضات اقتصادی

عراقچی گفت: ما از هشتم ژانویه با یک مرحله جدید و کاملا متفاوتی روبه‌رو شدیم و در واقع ما از هشتم تا دهم ژانویه شاهد ورود عوامل گروهک‌های تروریستی و مسلح در این اعتراضات بودیم و کاملا مشخص بود که طراحی‌هایی صورت گرفته که این اعتراضات و تظاهرات از مسیر اصلی خود خارج شود و به یک خشونت اجتماعی، آشوب و درگیری در سطح ملی تبدیل شود.

تلاش دشمن برای کشته سازی

وزیب ر امور خارجه با بیان اینکه در این مرحله شاهد این بودیم که عوامل مسلح به سمت نیروهای انتظامی شلیک می‌کردند و از آن مهم‌تر متوجه شدیم به مردم عادی هم شلیک می‌کنند و هدف آن بالا بردن تعداد کشته‌ها بود، تصریح کرد: مدارک زیادی در این خصوص وجود دارد که به اطلاع مردم و جامعه جهانی خواهد رسید.

وی افزود: آن‌ها حتی مغازه‌ها و خانه‌های مردم را آتش زدند. در بازار یکی از شهرها به ۲۰۰ مغازه حمله کردند. در همان سه روز به آمبولانس‌ها، مساجد و اتوبوس‌ها حمله کردند. ۵۳ مسجد آتش زده شده است. حتی مجروحین را به قتل رساندند. در یک مورد ۱۱ مجروح را مردم می‌خواستند به بیمارستان منتقل کنند، اما آن‌ها گفتند که ما آن‌ها را به مراکز درمانی می‌بریم و بعد مشخص شد به آن‌ها تیر خلاص زده‌اند.

به شیوه های داعشی نیروهای انتظامی ما را به شهادت رسانده‌اند

وزیر خارجه ایران گفت: خودشان اعتراف کرده‌اند پول‌های زیادی به آنها داده شده است، مثلا برای حمله به مراکز پلیس ۸۰ میلیون پرداخت شده است. این‌ها همه مدارک و اعترافات وجود دارد. فیلم‌هایی وجود دارد که به سمت مردم تیراندازی می‌کنند. حتی فیلم‌هایی داریم که در حال پخش اسلحه هستند. افرادی که کشته شدند، توسط تیر این‌ها بوده و یا به شیوه‌های عجیب و غریب بوده است. مثلا سر بریده شده است و یا با ضربه سنگ به سر، نیروهای انتظامی را به شهادت رسانده بودند. آن‌ها به شیوه داعش سعی در ایجاد رعب و وحشت داشتند. از هشتم ژانویه به بعد، ما تظاهرات نداریم، بلکه حملات تروریستی داریم. ممکن است افرادی اعتراض داشته باشند اما همان‌ها هدف حمله قرار گرفتند.

عراقچی ادامه داد: هدف این بود که تعداد کشته‌ها افزایش پیدا کند چون آقای ترامپ گفته بود که اگر مردم کشته شوند ما می‌آییم و دخالت می‌کنیم که این صحبت ترامپ نیز دخالت آشکار در امور داخلی کشورهای دیگر است.

صداهایی که از خارج از کشور برای این عوامل ارسال شده را در اختیار داریم

وی ادامه داد: این نیروهای مسلح و تروریستی تلاش کردند که تعداد کشته‌ها زیاد شود و ما صداهایی را داریم که از خارج از کشور برای این عوامل ارسال شده است که به آنها گفته می‌شود که پلیس را بزنید و اگر نتوانستند مردم عادی را بزنند. فقط با این هدف که تعداد کشته‌ها بالا برود و خون بیشتری ریخته شود و ما در همین چارچوب شاهد هستیم که به سوی تعدادی از کسانی که در این حوادث کشته شده‌اند از پشت‌سر توسط این افراد شلیک شده‌اند.

عراقچی گفت: از دهم ژانویه اوضاع تحت کنترل قرار گرفت و نیروهای امنیتی وارد شدند و با عوامل تروریستی مقابله کردند و آن‌ها را دستگیر کردند. مدارک بسیار زیادی از دخالت خارجی وجود دارد که به مردم و جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: وزارت امنیت داخلی آمریکا پس از حادثه‌ای که به کشتن یک خانم منجر شد، گفت اگر دست به افسر پلیس بزنید با تمام شدت برخورد خواهد شد و بعد اینجا به تظاهرات‌کنندگانی که به پلیس شلیک می‌کنند، پلیس را محکوم می‌کنند.

مدارک زیادی از دخالت آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حوادث موجود است

وی افزود: ما مدارک زیادی از دخالت آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حوادث داریم. رسانه‌های اسرائیلی پر از اظهاراتی است که گفته‌اند در حال برنامه‌ریزی در ایران هستند. آقای پامپئو صریحا اعتراف کرد ماموران موساد در کنار تظاهرات‌کنندگان هستند. رسانه‌های اسرائیلی اعتراف کرده‌اند ماموران موساد که به زبان فارسی صحبت می‌کنند، در خیابان‌های تهران هستند. این نکته‌ای است که ما پیگیری می‌کنیم. کسانی که با اظهارات و اقدامات خود باعث افزایش تعداد کشته‌ها شدند را مسئول می‌دانیم و باید به آن‌ها پرداخته شود.

برخی کشورهای غربی به‌جای محکوم‌کردن تروریست‌ها، پلیس ما را محکوم کردند

وزیر خارجه ایران گفت: برخی کشورهای غربی به‌جای محکوم‌کردن تروریست‌ها، پلیس ما را محکوم کردند. آن‌ها همان‌هایی هستند که نسل‌کشی در غزه را محکوم نکردند. آن‌ها حمله اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم نکردند و برای تروریست‌ها در ایران اشک تمساح می‌ریزند. ما حق معترضان در ایران را به رسمیت می‌شناسیم همانطور که در روزهای اول، دولت وارد گفت‌وگو شد اما اغتشاش و تروریسم، شلیک به پلیس را هیچ کشوری تحمل نمی‌کند. امیدوارم برخی کشورها که مواضع بسیار غلطی گرفتند، آن را اصلاح کنند.

بیش از ۸۰ درصد مردم خواهان توقف آشوب‌ها هستند

عراقچی خبر داد: بیش از ۸۰ درصد مردم خواهان توقف این آشوب‌ها هستند. بیش از ۷۰ درصد مردم منشاء این را خارجی می‌دانند. ما حتما از طریق مراجع بین‌المللی، کسانی را که از خارج از کشور در کشته‌شدن مردم در ایران نقش داشتند را پیگیری می‌کنیم. ما اول از همه خودمان در ایران، خون‌خواه مردم هستیم. این را هم در مراجع بین‌المللی و هم در مراجع داخل کشور پیگیری می‌کنیم.

نیروهای انتظامی کنترل کامل را در اختیار دارند

وی افزود: نیروهای انتظامی ما کنترل کامل را در اختیار دارند. امیدواریم اشتباهات محاسباتی از طرف کشورهای دیگر انجام نگیرد. آن چیزی که در هشت تا دهم ژانویه اتفاق افتاد، در امتداد جنگ ۱۲ روزه بود. آن‌ها در جنگ ۱۲ روزه به‌دنبال نارضایتی بودند، اما این بار تغییر تاکتیک دادند و به‌دنبال نارضایتی از درون بودند، اما اشتباه محاسباتی داشتند. تسلط انتظامی و اطلاعاتی در سراسر کشور وجود دارد. یافته‌های اطلاعاتی بسیار ارزشمندی را به دست آورده‌ایم. می‌دانیم جلسات طراحی در کدام کشور صورت گرفته است. رژیم صهیونیستی مسئولیت مستقیم در این قضیه دارند و آمریکایی‌ها هم با ترویج خشونت هم نقش دارند.

برای جنگ کاملا آماده هستیم

عراقچی در این نشست در پاسخ به سوال سفیر کرواسی درباره اظهارات تهدید آمیز مقام آمریکایی درباره ایران گفت: ایران بزرگ هست و همیشه بزرگ و مقتدر بوده و خواهد بود. بیان اعتراضات به صورت قانونی حتما تحمل می‌شود و دولت وارد گفت‌وگو با معترضان شد و به نتایج بسیار خوبی رسید. اقدامات امنیتی باید ادامه پیدا کند تا مطمئن شویم دیگر تهدید امنیتی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: برخی محدودیت‌ها همچنان وجود خواهد شد تا مطمئن شویم دیگر تهدید تروریستی وجود ندارد. ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای جنگ کاملا آماده هستیم حتی بیشتر از جنگ ۱۲روزه. بهترین شیوه جلوگیری از جنگ، آماده بودن برای جنگ است. ما برای مذاکره هم آماده هستیم، اما مذاکره شرافتمندانه، جدی و واقعی و نه دستور دادن و دیکته کردن که اخلاق برخی از کشورهاست.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha