تحولات منطقه

مدیرعامل سازمان انتقال خون، شاخص اهدای خون در کشور را ۲۸ اهدا در هر هزار نفر ذکر کرد و گفت: حدود ۱.۷ درصد از جمعیت کشور اهداکننده خون هستند که این میزان قابلیت افزایش را دارد.

۱.۷ درصد از جمعیت کشور اهدا کننده خون و فرآوردهای مرتبط هستند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

احمد قره باغیان روز یکشنبه در گفت وگویی با بیان اینکه نیاز به خون همیشگی است، افزود: زندگی برخی از بیماران مانند هموفیلی و تالاسمی وابسته به خون است و این بیماران نیازمند تزریق مستمر خون و فرآوردهای خونی هستند.

وی اظهار کرد: با افزایش سن امید به زندگی در ایران به ۷۵ سال و تحول ساختاری در میانگین سنی جامعه، نیاز به خون و فرآورده‌های آن در آینده به‌طور معناداری افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به چالش سالمندی جمعیت و به تبع آن افزایش استفاده از خون و فرآورده های مرتبط، تاکید کرد: ضمن افزایش جذب اهداکنندگان زیر ۲۵ سال باید شاخص اهدای خون بانوان نیز از ۵ درصد به ۳۵ درصد برسد که برنامه ریزی منسجم و درازمدتی را می طلبد.

قره‌باغیان با اشاره به نقش حیاتی خون در فوریت‌های پزشکی تأکید کرد: حدود ۳۰ درصد از مرگ‌ومیرهای ناشی از تصادفات به دلیل نبود دسترسی به‌ موقع به خون رخ می‌دهد و تزریق به‌هنگام خون می‌تواند تا ۴۰ درصد از عوارض بلندمدت بیماری ها در افراد را کاهش دهد.

وی میزان اهدای خون در کشور را ۲۸ اهدا در هزار نفر ذکر کرد و گفت: هم‌اکنون حدود ۱.۷ درصد از جمعیت کشور اهداکننده خون هستند واین میزان قابلیت افزایش را دارد که ذخایر خونی از ۵ روز به ۸ روز افزایش یابد.

قره باغیان تاکید کرد: هموطنان اگر دچار بیماری های فصلی نباشند و داروی خاصی هم مصرف نکنند؛ می توانند با مراجعه به مراکز اهدای خون سراسر کشور نسبت به اهدا خون یا پلاکت اقدام کنند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: عمر پلاکت خون بسیار محدود و حدود ۳ روز است و شهروندان می توانند با کمک دستگاه فرزیس تنها پلاکت اهدا کنند تا نیاز بیماران به این فراورده را با بهترین کیفیت رفع کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha