تحولات منطقه

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور دلیل رد بیش از نیمی از خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی در کشور را آلایندگی خودروها اعلام کرد و گفت: ایمنی ترمز و لاستیک خودروها از عوامل بعدی رد شدن خودروها در این مراکز است.

بیشترین دلیل رد خودروها در مراکز معاینه فنی/ معاینه فنی صوری نداریم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مسعود حق لطفی، بیشترین دلیل رد شدن خودروها در مراکز معاینه فنی خودروها را آلایندگی آن ها عنوان کرد و گفت: در سال گذشته از ۱۰ میلیون خودروی پذیرش شده در این مراکز و بازگشت ۱۳ میلیون خودرو به این مراکز به دلیل نقص فنی، ۵۱ درصد دلیل بازگشت سه میلیون خودرو آلایندگی آن ها بوده است. همچنین مورد بعدی مردودی خودروها مربوط به ایمنی (ترمز و لاستیک) خودروها با ۳۹ درصد و ۱۰ درصد نیز بقیه موارد اعلام شده است.

منع تردد و مسافرگیری خودروهای سنگین و اتوبوس‌های بدون معاینه فنی

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور در ادامه به دریافت معاینه فنی از سوی خودروهای سنگین نیز اشاره کرد و گفت: خودروهای سنگین هرساله موظف هستند که در آزمون مراکز معاینه فنی شرکت کرده و معاینه فنی دریافت کنند. بنابراین ۹۵ درصد خودروهای سنگین که در بستر سامانه سیمفا(سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران) اطلاعات آن ها ثبت می‌شود به این مراکز برای دریافت معاینه فنی مراجعه می‌کنند، چرا که خودروهای سنگین و به ویژه اتوبوس‌ها چنانچه معاینه فنی نداشته باشند؛ اجازه تردد، حمل بار و حمل مسافر را نخواهند داشت و حتی دفترچه صورت حساب مسافر اتوبوس‌ها نیز مورد تأیید قرار نمی‌گیرد.

آزمون معاینه فنی در همه استان ها و مراکز معاینه فنی معتبر است

وی در پاسخ به انتقاد مدیران شهری تهران مبنی بر اینکه خودروهای دارای پلاک تهران نباید برای دریافت برگه معاینه فنی به مراکز اطراف پایتخت مراجعه کنند، افزود: اطلاعات مراکز معاینه فنی به صورت آنلاین در سامانه سیمفا ثبت می‌شود و فرقی ندارد که خودرو در کدام شهر معاینه فنی خود را دریافت کرده باشد بنابراین آزمون معاینه فنی در همه استان ها و مراکز معاینه فنی یکی بوده و معتبر است.

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور تعداد مراکز معاینه فنی برای خودروهای سبک در کشور را ۷۰۰ مرکز اعلام کرد و گفت: ۲۰۰ مرکز معاینه فنی نیز در کشور مختص خودروهای سنگین هستند که همه این مراکز قانون‌شان یکی است و به سامانه سیمفا وصل بوده و اجباری وجود ندارد که خودروها چه زمانی و در چه شهری معاینه فنی خود را دریافت کنند. تنها محدودیت در تعداد پذیرش‌ها در مراکز معاینه فنی است که این مراکز بیشتر از ۱۵ هزار آزمون نمی‌توانند از خودروها بگیرند که البته بیشترین آزمون‌های معاینه فنی از خودروها در مراکز ۱۰ تا ۱۲ هزار آزمون معاینه فنی است و ظرفیت آن ها همچنان برای معاینه فنی‌های جدید وجود دارد.

امکان صدور معاینه فنی صوری خودروها وجود دارد؟

حق لطفی همچنین در پاسخ به این که در چند درصد این مراکز امکان صدور معاینه فنی صوری وجود دارد؟ اظهار کرد: تمام مراکز معاینه فنی کشور مورد پذیرش ما هستند و کارشناسان مورد تأیید و صلاحیت، معاینه فنی خودروها را نظارت می‌کنند و چنانچه مرکزی تخلفی انجام داده باشد مورد بررسی قرار گرفته و مجازات خواهند شد، ضمن اینکه گزارش تخلفات این مراکز زیاد نیست و زیر ۳ درصد اعلام شده است.

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور بیشتر تخلفات این مراکز را در موضوع سی ان جی‌ها و خودروهای گازسوز اعلام کرد و گفت: معمولا این خودروهای کارخانه‌ای دوگانه سوز نبوده و در حوزه آلایندگی دچار مشکل هستند و دستکاری شده‌اند.

رد تخلف صدور معاینه فنی صوری به خودروها بدون سپری کردن آزمون معاینه فنی

وی با رد هرگونه تخلف از سوی مراکز معاینه فنی برای صدور معاینه فنی صوری به خودروها بدون اینکه آزمون معاینه فنی را سپری کرده باشند، تأکید کرد: امکان ندارد هیچ خودرویی بدون سپری کردن آزمون معاینه فنی، برگه معاینه فنی بگیرد و در ۷۰۰ مرکز معاینه فنی کشور تمام استانداردها برای دریافت برگه معاینه فنی رعایت می‌شود و در همه این مراکز نمایندگانی از شهرداری‌ها، پلیس و محیط زیست مستقر بوده و نظارت و کنترل لازم را انجام می‌دهند.

درخواست وزارت کشور از پلیس برای اعمال قانون موتورسیکلت‌های بدون معاینه فنی

مدیر امور اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرویی کشور در پایان به معاینه فنی موتورسیکلت‌ها نیز اشاره کرد و با تأکید بر این‌که معاینه فنی موتورسیکلت‌ها و برخورد با موتورسیکلت‌های بدون معاینه فنی که بیشترین درصد آلایندگی‌ها را دارند برعهده پلیس است، گفت: مورتوسیلکت‌ها عمدتا برای دریافت معاینه فنی به مراکز معاینه فنی مراجعه نمی‌کنند و از پلیس درخواست داریم تا برای این موتورسیکلت‌ها اعمال قانون لازم را انجام دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha