تحولات منطقه

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: ۷ هزار درخواست بیمه بیکاری از اسفند ۱۴۰۴ تاکنون ثبت شده است.

ثبت ۷ هزار درخواست بیمه بیکاری  از اسفندماه در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

محمدرضا ولیان امروز به مناسبت هفته کار و کارگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از تاریخ ۹ اسفند تاکنون حدود ۷ هزار نفر در استان درخواست بیمه بیکاری ثبت کرده‌اند که بخش قابل توجهی از آن ناشی از تعدیل‌های موقت در برخی واحدهای تولیدی بوده است و بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها مجدداً فعالیت خود را از سر گرفته‌اند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: برای حفظ و تثبیت اشتغال، بسته‌های حمایتی متعددی برای کارفرمایان در نظر گرفته شده که شامل معافیت‌های بیمه‌ای، مالیاتی و گمرکی و همچنین اعطای تسهیلات مالی است.

وی برای کارگاه‌های ۵ تا ۵۰ نفره به ازای هر شاغل مبلغ ۲۲ میلیون تومان تسهیلات جهت پرداخت حقوق و بیمه اختصاص می‌یابد، عنوان کرد و گفت: کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر نیز می‌توانند متناسب با نیاز خود درخواست تسهیلات ارائه دهند که پس از بررسی در کارگروه‌های مربوطه، پرداخت خواهد شد.

ولیان اضافه کرد: با تلاش همکاران، همکاری کارفرمایان و همراهی بسیج کارگری، موفق شدیم ۱۰۵ هزار و ۲۶ فرصت شغلی در استان ایجاد کنیم که نشان‌دهنده تحقق بیش از ۱۳۰ درصدی تعهدات است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تاکید کرد: در حوزه مشاغل خانگی نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده به‌ طوری‌ که ۱۷ هزار و ۹۷ مجوز مشاغل خانگی صادر و برای ۱۵ هزار و ۶۷۶ نفر اشتغال ایجاد شده، همچنین تعداد کل فرصت‌های شغلی ثبت‌ شده در این بخش به ۶ هزار و ۵۵۶ مورد رسیده است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴ جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی دو میلیون و ۷۸۹ هزار و ۳۳۲ نفر و تعداد بیمه‌شدگان یک میلیون و ۸۷ هزار و ۸۱۶ نفر بوده، در حوزه بیمه بیکاری نیز تعداد مقرری‌ بگیران ۹ هزار و ۸۰۱ نفر بوده که ۲ هزار و ۳۲ نفر مجدد مشغول به کار شدند، بنابراین در سال گذشته شاهد کاهش ۳ درصدی مقرری بیمه بیکاری بودیم. ۵۵ هزار نفر کارگران ساختمانی نیز مشمول بیمه هستند.

ولیان گفت: در حوزه تعاون تعداد شرکت‌های تعاونی فعال ما در سال گذشته ۶ هزار و ۴۳۸ و تعاونی‌های غیرفعال چهار هزار و ۱۱ مورد بوده و ۳۸۱ هزار و ۷۳۲ عضو فعال داریم و ۳۳۷ هزار نفر اعضای تعاونی‌های فعال ما هستند. در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۱ تعاونی، ۱۰۴ هزار و ۴۰۸ نفر اشتغال در تعاونی‌های فعال و یک هزار و ۶۴۴ فرصت شغلی در حوزه تعاونی‌ها ایجاد شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۵۵ میلیون دلار صادرات در حوزه تعاونی‌ها داشتیم. ۱۹۷ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در تعاونی‌های جدید ایجاد شد. ما همچنین ۲۰ تعاونی راکد را فعال کردیم. تعداد شهرک‌های صنعتی ما در استان نیز ۵۰ شهرک است.

وی با بیان اینکه در بحث روابط کار، اولویت ما حفظ و تثبیت اشتغال موجود و بعد از آن رسیدگی به شکایت کارگر و کارفرما در حداقل زمان ممکن است، بیان کرد: برای انجام خدمات بهتر تعداد ۴۰ هیات تشخیص و ۲۰ هیأت حل اختلاف راه‌اندازی کردیم و مدت زمان رسیدگی ما در حال حاضر ۲۴ روز است، ما در استان ۱۲۷۸ تشکل کارگری و کارفرمایی داریم.

ولیان عنوان کرد: تعداد حوادث اتفاق افتاده در استان در سال گذشته ۵۴۲ حادثه و تعداد بازرسی‌ها ۱۷ هزار و ۵۱۶ بازرسی بوده است. ۱۱۵ هزار و ۵۰۸ ساعت آموزش ایمنی نیز داشتیم. در سال ۱۴۰۴ شاهد کاهش چهار درصدی حوادث ناشی از کار بودیم. ما در استان یک واحد آسیب‌دیده از جنگ داشتیم که بنا داریم در هفته کارگر اقداماتی برای این واحد انجام دهیم.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی یادآورشد: در سال ۱۴۰۴ تعهد ۷۷ هزار نفری برای ما تعریف شده بود که موفق شدیم ۱۰۵ هزار و ۲۰۶ نفر اشتغال در سال ۱۴۰۴ ایجاد کنیم ۲ هزار و۷۹۷ مجوز مشاغل خانگی در قالب ۲۷۸ میلیارد تومان صادر شد و نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افرایش اعتبار داشتیم. ۱۵ هزار و ۶۷۶ نفر در مشاغل خانگی فعال شدند و تعداد فرصت‌های شغلی ۶ هزار و ۵۵۶ نفر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۶ هزار و ۱۶۴ از جویندگان کار از طریق کاریابی‌های غیردولتی به‌کارگیری شدند. در حال حاضر در استان ۱۷۰ مرکز کاریابی غیردولتی داریم که مجوز ۱۵ مرکز در سال ۱۴۰۴ صادر شده است تعداد کاریابی‌ها در مشهد ۹۹ و در شهرستان‌ها ۶۷ مورد است.

ولیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۴ در حوزه اشتغال چند طرح داشتیم که در کشور موفقیت‌آمیز نبود، چرا که اطلاع‌رسانی لازم انجام نشد، تصریح کرد: یک طرح کارورزی دانش‌آموزان دانشگاهی و مشوق بیمه‌ای بود که در این طرح هر کارفرمایی که از فارغ‌التحصیلان استفاده کند می‌تواند سه ماه از همه قوانین معاف شود.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: طرح طاها یا اتصال یک برنامه ملی حمایتی به منظور کمک به تولیدکننده‌های کوچک و کسب و کارهای خرد خانگی در قالب تفاهم‌نامه با بانک تجارت است. هر کدام از این افراد می‌توانند به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات بانک تجارت برای خرید مواد اولیه استفاده کنند.

وی گفت : طرح یارانه دستمزد نیز برنامه‌ای برای حمایت از اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است چرا که کارفرمایانی که شغل اولی‌ها را به کار بگیرند می‌توانند از ۲۵ درصد معافیت حقوق و دستمزد بهره‌مند شوند و در صورت استفاده از بانوان یا سرپرست خانوارها، معلولان جسمی و ذهنی و زندانیان آزاد شده ۳۵ درصد معافیت خواهند داشت.

سرهنگ قاسم سابقی، فرمانده سازمان بسیج کار و کارگری و کارخانجات سپاه امام رضا(ع) در این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: شعاری که در هفته کار و کارگر مشخص شده، «مشت گره کرده در میثاق با امامین انقلاب» بوده که برگرفته از راه سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) است. شعار امسال نیز اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی است.

وی بیان کرد: بنابر اصل ۱۵۰ قانون اساسی وظیفه سپاه حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب در عرصه صنعت و تولید است که ما در سازمان بسیج کارگران و کارخانجات سپاه در کنار جامعه هدف خود که کارگران و کارفرمایان هستند، قرار می‌گیریم تا مشکلات آنها را رصد و رفع کنیم.

سابقی خاطرنشان کرد: برنامه‌های ما در سه محور تعریف شده که محور اول حضور در صحنه‌های اجتماعی، محور دوم تکریم عرصه صنعت، کارفرمایان و کارگران در بحث تولید و صنعت و محور سوم حمایت اجتماعی و جهادی و مشارکت‌های مردمی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha