تحولات منطقه

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از ثبت نخستین مشاهده رسمی مار سیاه سوجه در استان خبر داد و گفت: این گونه برای اولین بار در منطقه سه‌قلعه شهرستان سرایان مشاهده و مستندسازی شد.

ثبت نخستین مشاهده مار سیاه سوجه در خراسان جنوبی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس، حسن ارشادی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: برای نخستین‌بار حضور مار سیاه سوجه در خراسان جنوبی توسط یکی از محیط‌بانان استان ثبت و ازاین‌گونه تصویربرداری شد.

وی افزود: محیط‌بان محمد محمودی هنگام گشت‌زنی و پایش مناطق طبیعی شهرستان سرایان موفق به مشاهده این گونه خزنده در منطقه سه قلعه شد و تصاویر آن را ثبت کرد.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه این گونه با نام علمی Dolichophis jugularis شناخته می‌شود، تصریح کرد: مار سیاه سوجه دارای بدنی کاملاً سیاه، بدون هرگونه نقش‌ونگار بوده و طول آن به حدود ۱۵۰ سانتی‌متر می‌رسد.

ارشادی این ثبت را اتفاقی ارزشمند در حوزه تنوع زیستی استان دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ گزارش یا مستند علمی مبنی بر حضور این گونه در خراسان جنوبی وجود نداشت و ثبت آن در سه‌قلعه، نخستین گزارش رسمی از پراکنش این خزنده در استان محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: این کشف، گامی مهم در تکمیل اطلس پراکنش خزندگان شرق کشور و نشان‌دهنده ظرفیت و غنای زیستی مناطق بیابانی و نیمه‌بیابانی خراسان جنوبی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha