تحولات منطقه

مازیار محمدی‌نژاد، تهیه‌کننده و کارگردان، با اشاره به افت‌وخیزهای جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: بخشی از رکود امروز هنر به خستگی و کناره‌گیری هنرمندان بازمی‌گردد؛ مهاجرتی که همیشه به معنای خروج از کشور نیست.

مهاجرت هنرمندان فقط خروج از کشور نیست /  خستگی سرمایه فرهنگی زنگ خطر است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمدی‌نژاددرباره وضعیت جشنواره فیلم کودک و نوجوان اظهار کرد: این جشنواره می‌تواند در ایجاد پویایی، نشاط و امید در جامعه، به‌ویژه در میان مخاطبان کودک و نوجوان، نقش مؤثری داشته باشد.

وی با اشاره به فراز و فرودهای این رویداد در سال‌های اخیر افزود: جشنواره فیلم کودک و نوجوان می‌تواند بار دیگر به جایگاهی برسد که بخش گسترده‌ای از جامعه هنری را درگیر و فضای فرهنگی کشور را با انرژی و پویایی بیشتری همراه کند.

این تهیه‌کننده و کارگردان معتقد است مدیریت جشنواره نیز برای بهبود شرایط ظرفیت‌های قابل توجهی در اختیار دارد و گفت: سیاست‌گذاری مناسب، جذب حداکثری هنرمندان، برنامه‌ریزی بهتر برای اکران آثار و گسترش جشنواره در شهرهای مختلف می‌تواند به تقویت این رویداد کمک کند.

محمدی‌نژاد در عین حال تأکید کرد که مشکلات جشنواره را نمی‌توان صرفاً به نحوه مدیریت آن محدود کرد و گفت: بخش مهمی از مسائل موجود، ریشه در سیاست‌های کلان فرهنگی کشور دارد و برای حل آنها باید فراتر از ساختار یک جشنواره به موضوع نگاه کرد.

وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز حوزه فرهنگ و هنر را خستگی جامعه هنری دانست و اظهار کرد: مهاجرت هنرمندان فقط به معنای خروج فیزیکی آنها از کشور نیست؛ گاهی هنرمند در کشور می‌ماند اما به دلیل خستگی، بی‌انگیزگی یا نرسیدن به نتیجه مطلوب، از فعالیت حرفه‌ای فاصله می‌گیرد.

به گفته این فعال سینمایی، کاهش حضور و فعالیت هنرمندان می‌تواند به تدریج بر حیات جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی نیز اثر بگذارد؛ چراکه جشنواره بدون تولید اثر، حضور هنرمند و مشارکت فعال جامعه فرهنگی نمی‌تواند پویایی گذشته را حفظ کند.

محمدی‌نژاد تصریح کرد: زمانی که هنرمندان فعال خسته شوند یا احساس کنند فعالیت آنها نتیجه کافی ندارد، طبیعی است که انرژی و توان لازم برای رونق هنر و جشنواره‌ها نیز کاهش پیدا کند.

وی در پایان تأکید کرد که احیای پویایی جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیازمند توجه همزمان به مدیریت این رویداد و مسائل کلان جامعه هنری است و گفت: برای بررسی و حل این مشکلات باید از ظرفیت کارشناسان متخصص در حوزه فرهنگ و هنر استفاده کرد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha