تحولات منطقه

مدیرعامل اتحادیه حمل‌ونقل مسافر شهری کشور از فراهم شدن امکان ثبت‌نام خودروهای حادثه‌دیده پیش از رسیدن به سن فرسودگی در سامانه نوسازی خبر داد و فرسودگی ناوگان را یکی از مهم‌ترین چالش‌های حمل‌ونقل عمومی کشور دانست.

ناوگان فرسوده زیر تیغ نوسازی /  خودروهای حادثه‌دیده هم ثبت‌نام می‌شوند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مسعود کاظمی در هفتمین مجمع عمومی سالانه اتحادیه حمل‌ونقل مسافر شهری کشور در مشهد، با اشاره به عملکرد ناوگان عمومی در رویدادهای ملی و مذهبی اظهار کرد: حمل‌ونقل شهری در مراسم تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب در تهران، قم و مشهد با استفاده از حدود ۸ هزار دستگاه اتوبوس، بیش از ۳۰ میلیون زائر، سوگوار و شرکت‌کننده را جابه‌جا کرد.

وی افزود: این عملیات با تدوین سند راهبردی مدیریت بحران‌های ترافیکی در تجمعات انبوه و با برنامه‌ریزی و مدیریت هماهنگ انجام شد و توان اجرایی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای اجرای مأموریت‌های گسترده ملی را نشان داد.

کاظمی همچنین به عملکرد ناوگان در اربعین سال ۱۴۰۵ اشاره کرد و گفت: در این عملیات، ۵۰ سازمان از شهرداری‌های کشور مشارکت داشتند و بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس و ۶ هزار نیروی انسانی در هفت مرز داخلی و دو مرز اصلی عراق به زائران خدمات ارائه کردند.

به گفته وی، در این مدت بیش از ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار زائر جابه‌جا شدند و حدود ۱۸۶ هزار سرویس حمل‌ونقلی به مرزها انجام شد. ناوگان عمومی نیز بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار کیلومتر در مسیرهای منتهی به مرزها پیمایش داشت.

مدیرعامل اتحادیه حمل‌ونقل مسافر شهری کشور توسعه زیرساخت‌های پایدار را از دیگر برنامه‌های این حوزه دانست و گفت: در مرزهای مهران و چذابه پروژه‌هایی برای ایجاد فضاهای پشتیبانی و خدماتی در حال اجراست که بخشی از آنها با حمایت سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پیشرفت کرده است.

کاظمی با این حال، فرسودگی ناوگان را مهم‌ترین چالش حمل‌ونقل عمومی عنوان کرد و گفت: میزان بالای فرسودگی در برخی بخش‌ها با نیاز شهروندان و جایگاه حمل‌ونقل عمومی همخوانی ندارد و آثار آن در ایمنی، مصرف سوخت، آلودگی هوا و کیفیت خدمات قابل مشاهده است.

وی درباره اقدامات انجام‌شده برای نوسازی ناوگان اظهار کرد: در چارچوب تفاهم‌نامه نوسازی ۹۶ هزار دستگاه تاکسی و موتورسیکلت برقی، اقدامات موثری صورت گرفته است. در تهران نیز یک هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی برقی با تسهیلات ۷۵۰ میلیون تومانی و سود صفر درصد جایگزین تاکسی‌های فرسوده شده‌اند.

او ادامه داد: برای سایر کلان‌شهرها نیز تسهیلات نوسازی تاکسی‌های دوگانه‌سوز در نظر گرفته شده و با پیگیری‌های انجام‌شده، سقف تسهیلات در برخی شهرها افزایش یافته است.

کاظمی از رفع شماری از موانع اجرایی نوسازی نیز خبر داد و گفت: امکان ثبت‌نام خودروهای حادثه‌دیده پیش از رسیدن به سن فرسودگی در سامانه نوسازی فراهم شده است. همچنین محدودیت کارت سوخت خودروهای فرسوده ثبت‌نام‌شده در سامانه نوسازی برطرف و تعداد گواهی‌های اسقاط برای انواع ناوگان افزایش یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه حمل‌ونقل هوشمند را ضروری دانست و گفت: سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی (سپند) با هدف افزایش امنیت سرویس مدارس توسعه یافته و تلاش می‌شود تمامی شرکت‌های فعال در این حوزه به سامانه متصل شوند.

مدیرعامل اتحادیه حمل‌ونقل مسافر شهری کشور همچنین بر استفاده بیشتر از فناوری‌های نوین، توسعه سامانه‌های هوشمند، تأمین قطعات مورد نیاز ناوگان و بهره‌گیری از اوراق مشارکت برای تأمین منابع نوسازی تأکید کرد.

کاظمی در پایان با قدردانی از همکاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و مدیران شهری گفت: ادامه مسیر حمل‌ونقل عمومی باید بر نوسازی ناوگان، توسعه فناوری و ارتقای کیفیت خدمات به شهروندان متمرکز باشد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha