به گزارش قدس آنلاین، مجید جعفری در نشستی با اصحاب رسانه در تشریح برنامه های این مجموعه در هفته دولت اظهار کرد:۱۱۷ پروژه با اعتبارمعادل ۶۵۳۶میلیارد ریال با اشتغالزایی ۹۰۶ نفر در این هفته در استان افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: سهم حوزه اب و خاک از این تعداد پروژه ۷۴ مورد، دام و طیور ۲۵مورد، تولیدات گیاهی ۴ مورد، صنایع تبدیلی ۱۰ مورد، مدیریت بحران ۳ و شیلات یک مورد می باشد که مجموع این پروژه ها برای ۹۰۶نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت و ۴۳۷۸ خانوار از نتایج آن بهره مند خواهند گردید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با تقدیر از کشاورزان که در شرایط سخت فعلی پای تولید ایستاده اند ، در ادامه تصریح کرد: افزایش بهرهوری آب، اصلاح الگوی کشت و تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی از مهمترین برنامههای حوزه کشاورزی است. از طرفی بخش کشاورزی خراسان رضوی به عنوان یکی از بخش های مهم معیشتی استان که نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی استان و کشور دارد و همچنین تولید کنندگان و تشکل های بخش خصوصی با تمام محدودیت هایی که در شرایط فعلی دارند اما در تولید از همه ظرفیت های خود استفاده می کنند تا استقلال اقتصادی خود را حفظ نمایند.
جعفری با اشاره به اینکه سهم اشتغال بخش کشاورزی استان در طی یک سال گذشته ۶ درصد رشد داشته است، افزود: اگر خواسته باشیم کشاورزی و سهم تولیدات این حوزه را حفظ کنیم بدون تردید باید به سمت الگوهای جدید و کم آب بر ترویج و سوق پیدا کنیم زیرا واقعیتی که نباید آن را انکار کنیم آن است که اقلیم استان به سمت خشکی است و شیوه هایی نظیر ابیاری غرقابی فقط هدر دادن منابع ابی است.
وی با بیان اینکه استان در بسیاری از محصولات کشاورزی جایگاه اول تا چهارم را در سطح کشور در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که تولید محصولات کشاورزی را با چالش مواجه کرده است حوزه برق و قطعی های مکرر است که در این زمینه اگرچه در حوزه پنل های خورشیدی از همه ظرفیت های استان از جمله اراضی دولتی و تشکل های مردمی استفاده کرده و توانستیم ۷۰ مگاوات انرژی خورشیدی را در حوزه کشاورزی استان به بهره برداری برسانیم و استان رتبه اول را در این زمینه در سطح کشور به خود اختصاص داد اما انتقادی به شرکت برق استان نیز وارد است که به تفاهم و قرارداد اولیه خود مبنی بر اینکه اگر حوزه کشاورزی از پنل های خورشیدی استفاده کند سهم شبکه برق سراسری آنها قطع نخواهد نشد پای بند نبودند.
جعفری در ادامه با بیان آماری از جمله حوزه پوشش بیمه ای محصولات کشاورزی که خراسان رضوی رتبه اول را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه کشت دیم نیز تحول بی سابقه ای رخ داد و ۲۳۵ درصد رشد را در این زمینه کسب کردیم، افزایش ۳۱ درصدی عملیات مکانیزه کشاورزی ، رشد ۲۶ درصدی افزایش بذر اصلاح شده و گواهی شده در استان ، افزایش ۳۷ درصدی کشت جو، رشد ۲۳۳ درصدی تولید ماهیان خاویاری در خراسان رضوی نیز طی یک سال اخیر از جمله دستاوردهای جهادکشاورزی خراسان رضوی می باشد.
جعفری در زمینه تامین سوخت گازوئیل برای حوزه کشاورزی نیز خاطرنشان کرد: واقعیت این است که به دلیل صدمات جنگی، به طور میانگین۳۵ درصد سهم گازوئیل بخش کشاورزی در کل کشور کاهش یافته است به طوری که از۲۰۵ میلیون لیتر سهم سوخت گازوئیل کشاورزی استان ۵۴ میلیون لیتر سوخت کاهش پیدا کرده است و ما با راهکارهایی از جمله نصب جی پی اس در تراکتورها که تاکنون در سطح ۸۰ درصد این ماشین الات در سطح استان اجرایی شده است ۲۲ میلیون لیتر سوخت صرفه جویی کرده ایم که امیدواریم با تحقق ۱۰۰درصدی در این زمینه صرفه جویی بیشتری در حوزه سوخت را داشته باشیم.
توجه به زنجیره ارزش، تشکیل قرارگاه تامین پایدار غذا در استان، توجه به افزایش حمکرانی داده در حوزه کشاورزی و تعامل بیشتر با رسانه ها برای ترویج مسائل حوزه کشاورزی از جمله موارد دیگری بود که جعفری در این جلسه به ان پرداخت.





نظر شما