تحولات منطقه

فرماندهان ارشد نظامی آمریکا در ارزیابی‌های داخلی نسبت به ادامه عملیات نظامی علیه ایران هشدار داده و اعلام کرده‌اند تداوم جنگ می‌تواند منابع و آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای مقابله با تهدیدهای دیگر را کاهش دهد.

هشدار فرماندهان ارشد آمریکا به هگست /  ادامه جنگ با ایران توان نظامی آمریکا را فرسوده می‌کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

چندین فرمانده ارشد نظامی آمریکا در ارزیابی طبقه‌بندی‌شده‌ای که اخیراً برای پیت هگست، وزیر جنگ این کشور، تهیه شده، درباره پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، فرماندهان ارشد نیروهای زمینی، دریایی و هوایی آمریکا و همچنین فرماندهان چهارستاره مسئول عملیات این کشور در اروپا، آسیا و آمریکای لاتین، نگرانی خود را درباره ادامه اعزام نیرو و تجهیزات به خاورمیانه با هگست در میان گذاشته‌اند.

در ارزیابی ۱۴ اوت، شماری از فرماندهان با تمدید مأموریت نیروهای خود مخالفت کرده‌اند، هرچند اعلام کرده‌اند دستورات وزیر جنگ را اجرا خواهند کرد. فرماندهان ارتش و نیروی هوایی نیز با ادامه استقرار نیروها موافقت کرده‌اند، اما درباره پیامدهای آن برای آمادگی نظامی آمریکا هشدار داده‌اند.

یکی از افراد مطلع از این ارزیابی، وضعیت عملیات نظامی آمریکا در ایران پس از شش ماه را بیش از حد طولانی و فراتر از ظرفیت قابل تحمل توصیف کرده است.

نگرانی فرماندهان آمریکایی در شرایطی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ همچنان بر بازگشایی تنگه هرمز تأکید دارد و گزینه اقدام نظامی بیشتر را نیز منتفی ندانسته است. هم‌زمان، بیش از ۵۰ هزار نظامی آمریکایی برای ماه‌ها در منطقه در وضعیت آماده‌باش قرار داشته‌اند.

فرماندهی‌های نظامی آمریکا در اروپا، اقیانوس آرام و آمریکای جنوبی نیز بخشی از کشتی‌ها، هواپیماها و تجهیزات خود را برای پشتیبانی از عملیات مرتبط با جنگ ایران در اختیار فرماندهی مرکزی آمریکا قرار داده‌اند. به گفته منابع مطلع، این شرایط توانایی این فرماندهی‌ها برای اجرای مأموریت‌های دیگر و حفظ سطح مطلوب آموزش و آمادگی نیروها را کاهش داده است.

نیروی دریایی آمریکا نیز با فشار قابل توجهی مواجه شده است. دریادار داریل کادل، فرمانده عملیات نیروی دریایی، به هگست هشدار داده که این نیرو به دلیل نبود چشم‌انداز روشنی برای پایان جنگ، نمی‌تواند سطح فعلی پشتیبانی از عملیات ایران را برای مدت طولانی ادامه دهد.

بر اساس این گزارش، تنها حدود یک‌چهارم ناوگان ناوشکن‌های آمریکا در شرایط آماده اعزام قرار دارند؛ وضعیتی که نسبت به دوره پیش از جنگ کاهش محسوسی نشان می‌دهد. ادامه عملیات همچنین روند تعمیر و نگهداری ناوگان را تحت فشار قرار داده و نگرانی‌هایی درباره توانایی آمریکا برای واکنش به درگیری‌های احتمالی دیگر ایجاد کرده است.

از سوی دیگر، ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت و تاد آمریکا نیز تحت تأثیر جنگ ایران و کمک‌های نظامی پیشین واشنگتن به اوکراین قرار گرفته است. ذخایر موشک‌های تاماهاوک نیز کاهش یافته و حدود یک‌چهارم ناوگان پهپادهای ریپر آمریکا از بین رفته است.

پایگاه‌های آمریکا در منطقه نیز خسارت‌های قابل توجهی متحمل شده‌اند؛ با این حال دولت ترامپ گزارش‌های مربوط به کمبود مهمات را رد کرده است.

در همین حال، برخی واحدهای ارتش و نیروی هوایی آمریکا که در خاورمیانه مستقر شده‌اند، ممکن است تا سال ۲۰۲۷ در منطقه باقی بمانند. لشکر ۸۲ هوابرد ارتش آمریکا نیز که در ماه مارس حدود ۲ هزار نیرو برای جنگ ایران اعزام کرده بود، دست‌کم تا ماه سپتامبر در منطقه باقی خواهد ماند و احتمال تمدید مأموریت آن وجود دارد.

مجموع این گزارش‌ها نشان می‌دهد نگرانی در میان فرماندهان نظامی آمریکا درباره هزینه‌های ادامه جنگ با ایران افزایش یافته است. ارزیابی‌های داخلی پنتاگون نیز حاکی از آن است که تداوم فشار عملیاتی می‌تواند منابع نظامی آمریکا را فرسوده کرده و توان این کشور برای مقابله همزمان با تهدیدها و بحران‌های احتمالی در دیگر مناطق جهان را کاهش دهد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha