تحولات منطقه

رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک، از استقبال چشمگیر کاربران از فعالیت‌های این موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ در بستر مجازی، خبر داد.

استقبال چشمگیر کاربران از فعالیت‌های مجازی کتابخانه و موزه ملی ملک
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

امیر خوراکیان دراین‌خصوص به خبرنگار ما، گفت: این مجموعه همواره تلاش کرده تا رویکرد فعالیت‌هایش محدود به میزبانی از گردشگران و دانش‌پژوهان در موزه و کتابخانه نباشد؛ بلکه با تولید محتواهای جذاب در قالب روایت داستان آثار ارزشمند تاریخی و هنری موجود در گنجینه ملک و انتشار آنها در بستر مجازی، بتواند هویت و تاریخ ایران اسلامی را به همگان معرفی کند.

وی افزود: این رویکرد کتابخانه و موزه ملی ملک در گستره بستر مجازی به‌ویژه در ایام جنگ تحمیلی اخیر تقویت شده است تا جایی که شاهد رشد چشمگیر مخاطبان مجموعه در این حوزه و برقراری ارتباط و تعاملات گسترده با آنها بوده‌ایم.

رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک عنوان کرد: با مشارکت و تعامل تمامی واحدها و بخش‌های این موقوفه فرهنگی، از ابتدای سال جاری تا کنون، بیش از ۱۲۰ محتوای چندرسانه‌ای تولید و در بستر مجازی در دسترس کاربران علاقه‌مند قرار گرفته است.

وی ادامه داد: سعی شده تا تولید محتواها محدود به اطلاع‌رسانی برنامه‌های مجموعه و همچنین تخصصی و مختص یک قشر خاص نباشد. در واقع، محتواها در قالبی جذاب تولید و در بستر مجازی منتشر می‌شود که عموم اقشار جامعه بتوانند از آنها بهره‌مند شوند.

بازخوردهای کاربران

خوراکیان گفت: محتواهای منتشر شده در این مدت توانسته افزون بر ۶ میلیون بازدیدکننده جلب کند که حدود ۹۰۰ هزار نفر آنها، بازدیدکننده غیرتکراری بوده است. همچنین نزدیک به ۴۰۰ هزار فعالیت واکنشی و حرکت تعاملی توسط کاربران انجام شده که ارزشمند است.

وی بیان کرد: دراین‌بین، برخی از محتواهای تولید شده مورد استقبال بیشتر کاربران قرار گرفته است. به طور مثال، محتوای مرتبط با برگزاری مراسم «هیئت بهشت» ویژه کودکان و نوجوانان در دهه اول محرم امسال در کتابخانه و موزه ملی ملک، حدود سه میلیون بازدید داشته است.

رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: همچنین طبق بررسی‌های انجام شده، انتشار محتواهای تاریخی - مذهبی به‌ویژه در حوزه نسخه‌های خطی، مخاطبان بیشتری در میان کاربران فعلی کتابخانه و موزه ملی ملک در بستر مجازی داشته است. به طور نمونه، محتوای مرتبط با کتاب رجعت با محوریت نقل حدیثی از امام محمدباقر (ع) و قرآن خطی با دستخط شریف منسوب به امام حسن مجتبی (ع)، از جمله آثار جالب‌توجه برای کاربران بوده است.

وی تصریح کرد: موقوفه در ادامه این مسیر توانسته دنبال‌کنندگان بستر مجازی خود را از نظر ترکیب جمعیتی متعادل کند تا جایی که اکنون حدود ۵۶ درصد دنبال‌کنندگان مجموعه را آقایون و ۴۴ درصد آنها را خانم‌ها تشکیل می‌دهد.

خوراکیان گفت: همچنین اکنون دامنه مخاطبان محتواهای مجازی کتابخانه و موزه ملی ملک محدود به تهران نیست؛ بلکه موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر کشور شده‌ایم و تهرانی‌ها فقط ۲۱ درصد کاربران مجازی موقوفه را به خود اختصاص داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این بازخوردهای مثبت نشان می‌دهد که ما مسیری درست در راستای معرفی مجموعه به مخاطب عام جامعه و همچنین ارائه اطلاعات فرهنگی و معرفی آموزه‌های تاریخی بر مبنای آثار موجود در مخازن ارزشمند موقوفه یادگار حاج حسین آقا ملک، واقف بزرگ معاصر ایران، انتخاب کرده‌ایم.

یادآور می‌شود، کتابخانه و موزه ملی ملک واقع در «تهران، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان سی تیر، خیابان یارجانی»، در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی، وقف حرم مطهر رضوی شده است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha