تحولات منطقه

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه جدید «تغذیه رایگان مدارس» در مدارس ابتدایی دولتی و اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این طرح خبر داد.

«شیر مدارس» تغییر کرد /  تغذیه رایگان برای دانش‌آموزان ابتدایی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

دکتر احمد اسماعیل‌زاده در نشست خبری با اشاره به آغاز اجرای برنامه تغذیه مدارس همزمان با سال تحصیلی جدید گفت: برنامه شیر مدارس پس از یک سال اجرای کامل، امسال با عنوان «تغذیه رایگان مدارس» ادامه پیدا می‌کند و اعتبار آن به ۱۵ همت رسیده است؛ رقمی که ۲.۵ برابر سال‌های گذشته است.

او با بیان اینکه اثربخشی این برنامه هر سال ارزیابی می‌شود، افزود: نتایج ارزیابی‌ها برای متقاعد کردن سازمان برنامه و بودجه به منظور افزایش اعتبارات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تغییر نام این برنامه توضیح داد: تغییر عنوان از «شیر مدارس» به «تغذیه رایگان مدارس» این امکان را فراهم می‌کند که علاوه بر شیر، سایر گروه‌های غذایی نیز در برنامه تغذیه دانش‌آموزان قرار گیرند.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت شیر و مواد غذایی و محدودیت منابع، اجرای این برنامه در سال جاری به مدارس ابتدایی دولتی اختصاص دارد و مدارس غیردولتی تحت پوشش آن قرار نمی‌گیرند.

وی همچنین از اجرای برنامه مکمل‌یاری در مدارس خبر داد و گفت: مکمل آهن در مدارس دخترانه به صورت هفتگی و به مدت ۱۶ هفته برای پیشگیری از کم‌خونی توزیع می‌شود. مکمل ویتامین D نیز به صورت ماهانه در مدارس دخترانه و پسرانه در اختیار دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت.

به گفته اسماعیل‌زاده، شیوه تأمین مکمل‌ها نیز تغییر کرده و قرار است بیمه سلامت مکمل‌ها را در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دهد تا اعتبار اختصاص‌یافته به این بخش صرف سایر مصارف نشود.

او درباره وضعیت بوفه مدارس نیز گفت: نظارت بر بوفه‌ها از وظایف کارشناسان بهداشت محیط است، اما با وجود سابقه بیش از ۲۰ ساله آیین‌نامه فعالیت بوفه مدارس، در حوزه نظارت ضعف‌هایی وجود دارد. کمبود نیروی بهداشت متناسب با جمعیت تحت پوشش نیز یکی از مشکلات این بخش است و به همین دلیل از مدارس و خانواده‌ها خواست در نظارت بر بوفه‌ها با وزارت بهداشت همکاری کنند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین از اجرای غربالگری چاقی در پایه‌های چهارم، هفتم و دهم خبر داد و گفت: شیوع اضافه‌وزن و چاقی در کودکان به ۲۵ درصد رسیده است؛ یعنی از هر چهار دانش‌آموز، یک نفر با اضافه‌وزن یا چاقی مواجه است.

اسماعیل‌زاده درباره برنامه شناسایی کودکان مبتلا به سوءتغذیه نیز اظهار کرد: وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه برنامه‌ای مشترک برای شناسایی کودکان زیر پنج سال اجرا می‌کنند که در قالب آن، کارت خانوار کودکان مشمول شارژ می‌شود. در حال حاضر حدود ۲۶۰ هزار کودک تحت پوشش این برنامه قرار دارند، هرچند به دلیل محدودیت اعتبارات، هنوز امکان پوشش همه کودکان وجود ندارد.

وی در عین حال گفت اعتبار این طرح نسبت به سال‌های گذشته بیش از ۶ برابر افزایش یافته است.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha