تحولات منطقه

رئیس اداره بیماری‌های آب و غذا وزارت بهداشت از ثبت بیش از ۳۵۵ هزار مورد آلودگی به شپش سر در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت ۷۸ درصد مبتلایان در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال و سنین مدرسه قرار داشتند.

۳۵۵ هزار مورد شپش در کشور /  ۷۸ درصد مبتلایان دانش‌آموز بودند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سنا عیب‌پوش اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ در مجموع ۳۵۵ هزار و ۵۳۷ مورد آلودگی به شپش سر در کشور گزارش شد که از این تعداد، ۲۷۶ هزار و ۹۳۱ مورد مربوط به گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال بود.

وی افزود: در این گروه سنی، نسبت جنسی زن به مرد ۵.۹ بوده و ۸۵.۵ درصد مبتلایان را دختران و زنان تشکیل داده‌اند.

رئیس اداره بیماری‌های آب و غذا وزارت بهداشت ادامه داد: بیشترین موارد آلودگی به شپش سر در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایرانشهر با ۴۲ هزار و ۷۴۸ مورد، تهران با ۲۲ هزار و ۸۵۳ مورد، اصفهان با ۲۰ هزار و ۲۹۲ مورد، گلستان با ۱۸ هزار و ۹۲۳ مورد و آذربایجان غربی با ۱۸ هزار و ۶۰۱ مورد گزارش شده است.

عیب‌پوش درباره احتمال مقاومت دارویی شپش نیز گفت: در برخی مطالعات، شواهدی از وجود جهش‌های ژنتیکی مرتبط با مقاومت دارویی در تعدادی از بیماران مشاهده شده است، اما این پژوهش‌ها از نظر تعداد نمونه و گستره جغرافیایی محدود بوده‌اند.

وی تأکید کرد: بر همین اساس، یافته‌های موجود برای تعیین میزان مقاومت شپش به گزینه‌های مختلف درمانی در سراسر کشور کافی نیست و نمی‌توان بر اساس این مطالعات درباره وضعیت کلی مقاومت دارویی شپش در کشور اظهارنظر کرد.

رئیس اداره بیماری‌های آب و غذا وزارت بهداشت با اشاره به برنامه‌های پیشگیری از پدیکولوزیس در مدارس گفت: مشارکت فعال والدین، دانش‌آموزان، معلمان و کادر مدرسه در آموزش، پیشگیری و کنترل این بیماری از محورهای اصلی برنامه‌های وزارت بهداشت است.

به گفته وی، اجرای برنامه‌های پیشگیری باید علاوه بر استفاده از ظرفیت معلمان و مربیان، با حضور نیروهای مستقل و آموزش‌دیده دنبال شود و آموزش دانش‌آموزان و والدین درباره خودمراقبتی، راه‌های پیشگیری، تشخیص، درمان و پیگیری موارد ابتلا در اولویت قرار گیرد.

عیب‌پوش افزود: اجرای صحیح نظام مراقبت با مشارکت دانش‌آموزان، والدین، مربی بهداشت، کادر آموزش‌دیده و معلمان، به‌ویژه هنگام بازگشایی مدارس پس از تعطیلات طولانی، می‌تواند به شناسایی سریع‌تر موارد ابتلا کمک کند.

وی ادامه داد: آموزش والدین باید با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله پمفلت، بوکلت، فضای مجازی و سایر رسانه‌های آموزشی و متناسب با فرهنگ بومی و شرایط هر منطقه انجام شود. دانش‌آموزان نیز می‌توانند با فعالیت‌هایی مانند تهیه روزنامه دیواری، اجرای نمایش و تئاتر، نقاشی و مقاله‌نویسی در برنامه‌های آموزشی مشارکت داشته باشند.

رئیس اداره بیماری‌های آب و غذا وزارت بهداشت درباره روند شناسایی و درمان دانش‌آموزان مبتلا گفت: بیماریابی در مدارس و ارجاع افراد شناسایی‌شده به مراکز خدمات جامع سلامت برای دریافت خدمات درمانی، متناسب با شرایط هر مدرسه انجام می‌شود.

وی توضیح داد: در مدارس روستایی، شناسایی موارد آلوده بر عهده بهورزان است و درمان دانش‌آموزان مبتلا در خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.

عیب‌پوش افزود: در مدارس شهری دارای مراقب سلامت، بیماریابی و تشخیص اولیه توسط مراقب سلامت مدرسه انجام می‌شود و درمان نیز در مراکز خدمات جامع سلامت دولتی، مراکز درمانی بخش خصوصی یا مراکز خیریه دنبال خواهد شد.

وی گفت: طبق برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، در مدارسی که مراقب سلامت دارند، همه دانش‌آموزان باید سه بار در طول سال تحصیلی مورد بررسی و پایش سلامت قرار گیرند.

رئیس اداره بیماری‌های آب و غذا وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در مدارس فاقد مراقب سلامت نیز موارد مشکوک ابتدا توسط معلمان یا نیروهای آموزش‌دیده بررسی می‌شوند و در صورت نیاز، دانش‌آموز برای ارزیابی و دریافت خدمات درمانی به مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت یا خانه بهداشت ارجاع داده خواهد شد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha