تحولات منطقه

۱۱ مهر ۱۴۰۵ - ۲۳:۴۰
کد مطلب: ۱۱۶۸۶۶۸

‫بابک کیهان‌فر مربی ایرانی‌تبار بوندس‌لیگا پس از سال‌ها همکاری با بو اسونسون، این روزها به عنوان دستیار اول دانته در تیم دوم بایرن مونیخ فعالیت می‌کند.

یک ایرانی مربی بایرن مونیخ شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

انتشار یک پست اینستاگرامی توسط بابک کیهان‌فر در حالیکه پیراهن بایرن مونیخ را در دست داشت باعث شد شاخک‌های ما تیز شود. با یک بررسی مشخص شد نام کیهان‌فر از ابتدای فصل جاری در فهرست رسمی کادر فنی تیم دوم بایرن مونیخ ثبت شده و او به عنوان دستیار در کنار دانته، مدافع سابق و سرشناس بایرن، فعالیت می‌کند. در واقع دانته از این فصل سرمربی تیم دوم بایرن مونیخ است و بابک کیهان‌فر به عنوان مربی در کادر فنی او حضور دارد و دست راست دانته است.

‫باشگاه بایرن مونیخ در تاریخ دوم ژوئن اعلام کرد دانته که پس از پایان دادن به دوران فوتبالش در نیس فرانسه کفش‌ها را آویخته بود، به عنوان سرمربی جدید تیم دوم باشگاه انتخاب شده است. مدیران باشگاه باواریایی برای این نخستین چالش سرمربیگری دانته، کادر مجربی را در نظر گرفتند و همان زمان در سکوت خبری بابک کیهان‌فر و کریستین اشتروبل را به عنوان دو دستیار اصلی او معرفی کردند.

‫رسانه رسمی بایرن مونیخ در معرفی کیهان‌فر ۴۱ ساله نوشت که او سابقه طولانی و درخشانی در همکاری با بو اسونسون در تیم‌های لیفرینگ اتریش، ماینتس و یونیون برلین داشته است.

همزمان با شروع تمرینات پیش‌فصل بایرنِ آماتور، باشگاه رسماً از کادر سه نفره دانته، کیهان‌فر و اشتروبل رونمایی کرد و تصویر مشترک آن‌ها را در کمپ تمرینی انتشار داد.

‫بابک کیهان‌فر کیست؟

‫ بابک کیهان‌فر متولد بیستم آوریل ۱۹۸۵ در شهر ماینتس آلمان است. منابع رسمی آلمانی او را متولد ماینتس با تابعیت دوگانه آلمان و ایران معرفی می‌کنند و دویچه‌وله از او با عنوان «مربی ایرانی‌تبار» یاد کرده است. بنابراین بدون هیچ شک و تردیدی می‌توان از کیهان‌فر به عنوان مربی ایرانی یاد کرد. مربی ایرانی‌ای که حالا در کادر فنی تیم دوم بایرن مونیخ مشغول به کار است.

‫کیهان‌فر که از کودکی عشق فوتبال بود تلاش کرد از هرم فوتبال آلمان بالا برود ولی هرگز در سطح اول فوتبال آلمان حاضر نشد و در لیگ‌های منطقه‌ای به عنوان مهاجم توپ زد تا در نهایت سال ۲۰۱۹ در تیم باسارا ماینتس کفش‌هایش را بیاویزد. بخش عمده دوران بازی بابک در باشگاه گونسنهایم سپری شد.

بابک در روزگار جوانی

‫ورود کیهان‌فر به دنیای مربیگری به سرعت اتفاق افتاد. او از سال ۲۰۱۰ در رده‌های پایه گونسنهایم کارش را به عنوان مربی شروع کرد و پله‌پله بالا آمد و در نهایت سرمربی تیم بزرگسالان همان تیم شد. کیهان‌فر سپس راهی آکادمی ماینتس شد و هدایت تیم زیر ۱۹ سال این باشگاه را بر عهده گرفت.

‫شش سال شراکت طلایی با بو اسونسون

‫نقطه عطف دوران مربیگری کیهان‌فر پیوند کاری با بو اسونسون بود. آن‌ها کار مشترک‌شان را در آکادمی ماینتس آغاز کردند. وقتی اسونسون در سال ۲۰۱۹ سرمربی لیفرینگ اتریش شد، کیهان‌فر را همراه خودش برد. در ژانویه ۲۰۲۱ و زمانی که اسونسون سکان هدایت تیم بزرگسالان ماینتس در بوندس‌لیگا را در دست گرفت، کیهان‌فر به عنوان مهره معتمدش به ماینتس برگشت. رسانه‌های محلی از کیهان‌فر به عنوان معتمد و دست راست بو اسونسون یاد می‌کردند.

بابک کیهان‌فر به عنوان مربی ماینتس کنار خط در بوندس لیگا. در کنار رفیق چند ساله‌اش بو اسونسون

‫همکاری این دو سال‌ها در بوندس‌لیگا ادامه داشت و بر اساس اعلام رسمی باشگاه ماینتس، آن‌ها از سال ۲۰۱۸ تا نوامبر ۲۰۲۳ که اسونسون از تیم جدا شد، بیش از پنج سال پیاپی شانه به شانه هم روی نیمکت نشستند و در بوندس‌لیگا مربی‌گری کردند.

‫تجربه سرمربیگری در بوندس‌لیگا با یونیون برلین

‫در تابستان ۲۰۲۴ با حضور بو اسونسون روی نیمکت یونیون برلین، کیهان‌فر بار دیگر به عنوان مغز متفکر و دست راست سرمربی دانمارکی معرفی شد.

‫یک اتفاق تاریخی در سپتامبر ۲۰۲۴ برای او اتفاق افتاد و به دلیل بیماری اسونسون، کیهان‌فر در دیدار حساس بوندس‌لیگا مقابل لایپزیش به عنوان نفر اول روی نیمکت ایستاد و هدایت تیم را به دست گرفت. برای اولین بار در تاریخ یک ایرانی در بوندس‌لیگا در یک مسابقه هم شده سرمربی شد.

دومین تجربه بابک در بوندس‌لیگا این بار به عنوان مربی یونیون برلین

آن مسابقه با درخشش فردریک رونوف در مهار پنالتی لوئیس اوپندا با تساوی بدون گل به پایان رسید و کیهان‌فر تجربه هدایت یک تیم در بالاترین سطح فوتبال آلمان را بدون شکست به کارنامه‌اش اضافه کرد.

‫شاگردی در مکتب یورگن کلوپ

‫یکی دیگر از فکت‌های ارزشمند رزومه کیهان‌فر، حضور او در باشگاه لیورپول برای دوره‌های دانش‌افزایی زیر نظر یورگن کلوپ است؛ شبکه اسکای در زمان انتقال او به بایرن در این تابستان در یک گزارش برای اولین بار فاش کرد که کیهان‌فر مدتی زیر نظر کلوپ از او درس گرفته است.

‫کیهان‌فر در سال ۲۰۲۴ در یک پادکست تخصصی مربیگری با اشاره به این دوره تشریح کرد که روزهای زیادی را در لیورپول کنار یورگن کلوپ و دستیاران سرشناسش پیت کراویتز و پپ لیندرز سپری کرده تا با متدهای مدرن پرس و تمرینات روز دنیا آشنا شود.

منبع: ورزش سه

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha