تحولات منطقه

پذیرش در مدارس شاهد بر اساس امتیاز و ظرفیت انجام می‌شود و دانش‌آموزان واجد شرایط می‌توانند در قالب طرح پراکنده در مدارس سمپاد و نمونه دولتی تحصیل کنند.

پذیرش مدارس شاهد بر اساس امتیاز و ظرفیت/ جزئیات تحصیل دانش‌آموزان در مدارس سمپاد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

زهرا پناهی‌روا با اشاره به فعالیت یک‌هزار و ۴۰۶ مدرسه شاهد در کشور اظهار کرد: حدود ۴۱۸ هزار دانش‌آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند که نزدیک به ۷۰ درصد آن‌ها از خانواده‌های شاهد و ایثارگر هستند.

وی با بیان اینکه مدارس شاهد در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم و هنرستان‌ها فعالیت دارند، افزود: حدود ۳۰ درصد دانش‌آموزان این مدارس از طریق امتیازاتی مانند فرزند فرهنگی بودن، کسب رتبه در مسابقات و جشنواره‌های قرآنی، فرهنگی، هنری و ورزشی و ارتباط با جامعه خیرین پذیرش می‌شوند.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش ادامه داد: در مدارسی که ظرفیت خالی وجود داشته باشد، پذیرش دانش‌آموزان بر اساس امتیاز معدل انجام می‌شود و اولویت با دانش‌آموزان ساکن در محله و نزدیک به مدرسه است.

پناهی‌روا درباره روند ثبت‌نام در مدارس شاهد گفت: پیش‌ثبت‌نام به‌صورت الکترونیکی و از طریق سامانه دولتی انجام می‌شود و خانواده‌ها باید مدارک و مستندات مورد نیاز را بارگذاری کنند. این مدارک در سه سطح مدرسه، منطقه و استان بررسی می‌شود و پس از تأیید صحت اطلاعات و امتیازات، سامانه دانش‌آموزان را بر اساس امتیاز مرتب کرده و پذیرش با توجه به ظرفیت مدارس صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به محدودیت ظرفیت مدارس شاهد اظهار کرد: پس از بررسی درخواست‌ها، در صورت فراهم بودن شرایط پذیرش، پیامکی از سوی مدیر مدرسه برای خانواده‌ها ارسال می‌شود تا برای نهایی کردن ثبت‌نام مراجعه کنند. با توجه به تعداد محدود مدارس و ظرفیت پذیرش، امکان ثبت‌نام همه متقاضیان وجود ندارد.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه مدارس شاهد در همه مناطق کشور پراکندگی یکسانی ندارند، گفت: در حالی که کشور حدود ۱۲۳ هزار مدرسه دارد، تعداد مدارس شاهد به یک‌هزار و ۴۰۶ مدرسه محدود است و در برخی مناطق روستایی و شهرستان‌ها مدرسه شاهد وجود ندارد.

پناهی‌روا افزود: برای حمایت از خانواده‌هایی که به دلیل دوری مسیر یا مشکلات دیگر امکان تحصیل فرزندانشان در مدارس شاهد را ندارند، طرحی با عنوان «طرح پراکنده» اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان مشمول این طرح می‌توانند در مدارس دیگر از جمله سمپاد و نمونه دولتی تحصیل کنند و از حمایت‌های آموزشی بهره‌مند شوند. برای این دانش‌آموزان معلمان راهنما تعیین می‌شوند تا با پیگیری وضعیت تحصیلی و شناسایی مشکلات احتمالی، زمینه دریافت حمایت‌های لازم از بنیاد شهید و امور ایثارگران را فراهم کنند.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش همچنین از امکان برگزاری کلاس‌های تقویتی برای این دانش‌آموزان خبر داد و گفت: تلاش می‌شود با همکاری بنیاد شهید، مشکلات آموزشی آن‌ها برطرف شود.

پناهی‌روا در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت بیشتر از دانش‌آموزان مشمول طرح پراکنده اظهار کرد: به نظر می‌رسد با بازنگری در آیین‌نامه‌ها باید شرایط مناسب‌تری برای دانش‌آموزانی که امکان تحصیل در مدارس شاهد را ندارند، فراهم کنیم.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha