تحولات منطقه

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همگامی کتابخانه‌ها با تحولات فناورانه و نیازهای جدید جامعه را ضروری دانست و بر استفاده هدفمند از هوش مصنوعی در ارتقای خدمات کتابخانه‌ای تأکید کرد.

تأکید معاون نهاد کتابخانه‌های عمومی بر بهره‌گیری از هوش مصنوعی /  کتابخانه‌ها همگام با فناوری
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

روح‌الله منوچهری در نشست علمی «هم‌افزایی و پیوند دانشگاه با کتابخانه‌های عمومی» که با حضور اعضای هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه سمنان و جمعی از کتابداران استان برگزار شد، اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی برای حفظ پویایی و اثربخشی خود باید متناسب با نیازهای روز مخاطبان حرکت کنند و دانش و مهارت کتابداران نیز همواره به‌روز شود.

وی با اشاره به جایگاه هوش مصنوعی در دنیای امروز، بهره‌گیری آگاهانه و هدفمند از این فناوری را ضرورتی برای کتابخانه‌های عمومی دانست و گفت: آشنایی کتابداران با ابزارهای نوین می‌تواند در شناسایی نیازهای اطلاعاتی مخاطبان، تسهیل دسترسی به منابع، تولید محتوای فرهنگی و توسعه فعالیت‌های ترویجی مؤثر باشد.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین تعامل با دانشگاه‌ها و استفاده از دانش و تجربه استادان را زمینه‌ای مؤثر برای شناخت ظرفیت‌های فناوری‌های نوین و تبدیل آن‌ها به راهکارهای عملی در کتابخانه‌های عمومی عنوان کرد.

در ادامه این نشست، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان نیز با تأکید بر نقش فناوری‌های نوین در ارتقای کیفیت خدمات کتابخانه‌ای، تعامل با دانشگاه را فرصتی برای توانمندسازی کتابداران و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و علمی دانست.

سعید دهقان‌لو افزود: تبدیل مباحث و دیدگاه‌های علمی مطرح‌شده در این نشست به برنامه‌های کاربردی و متناسب با نیازهای کتابخانه‌های عمومی استان در دستور کار قرار دارد و باید از ظرفیت استادان دانشگاه و تجربه کتابداران در این مسیر استفاده شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان نیز در این نشست با تشریح کاربردهای هوش مصنوعی در کتابخانه‌ها، این فناوری را ظرفیتی مؤثر برای بهبود فرایندهای کتابخانه‌ای دانست.

مریم صابری گفت: شناخت و استفاده هدفمند کتابداران از امکانات و ابزارهای هوش مصنوعی و همچنین آموزش این قابلیت‌ها به مراجعان، شرط نخست موفقیت در بهره‌گیری از این فناوری است.

در این نشست، استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه سمنان و کتابداران حاضر نیز دیدگاه‌ها و تجربیات خود را درباره فرصت‌ها و الزامات استفاده از هوش مصنوعی، ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی، شناخت نیازهای مخاطبان و ارائه خدمات نوین کتابخانه‌ای مطرح کردند.

بر اساس این گزارش، استان سمنان ۸۱ کتابخانه با بیش از ۴۰ هزار عضو دارد که از این تعداد، ۵۶ کتابخانه نهادی، ۲۰ کتابخانه مشارکتی و سه کتابخانه مستقل هستند.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha