در این میان تصاحب حداکثر کرسی های مجلس شورای اسلامی توسط نامزدهای سه گروه اصولگرا، اصلاح طلب و حامیان دولت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، هر چند بنابر اظهارنظرهای گوناگون، گروه انحرافی و برخی از نیروهای احزاب منحل شده نیز برای تکیه زدن بر کرسی های مجلس خیز برداشته اند.
نام 40 کاندیدا در لیست
در همین حال، براساس لیستی که خبرنگار ما از منابع موثق بدان دست یافته است، اسامی حدود 40 نفر از نامزدهای مطرح برای حوزه انتخابیه مشهد وکلات به چشم می خورد.
ترکیب اسامی و علایق سیاسی نامزدهای مندرج در این لیست، انتخاباتی پرشور و نشاطی را در مشهد نوید می دهد.
مسؤولیتهای اجرایی برخی از نامزدهای حاضر در این فهرست نشان می دهد که این افراد با هدف به دست گرفتن آرای اکثریت مجلس، گام در این میدان نهاده اند.
تعدادی از این افراد نامزدهای دور قبل (هفتم) مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مشهد و کلات بودند که آرای لازم را به دست نیاوردند.
اسامی چهار نماینده فعلی مشهد و کلات نیز در این فهرست به چشم می خورد. اضافه می شود، حوزه انتخابیه مشهد و کلات در این دوره پنج نماینده داشت که حجة الاسلام والمسلمین محمدرضا فاکر، نماینده اصولگرا دارفانی را وداع گفت.
امسال قرار است 6 نماینده از این حوزه انتخابیه در خانه ملت بر کرسی نمایندگی بنشینند.
در این لیست دو نماینده مشهد و کلات در دور سوم مجلس، نماینده یکی از شهرستانهای شمالی خراسان رضوی از دور پنجم، دو نماینده اصلاح طلب از دور ششم حضور دارند.
ترکیب سیاسی نامزدها
همچنین هفت نفر از نامزدهای موجود در این فهرست روحانی، دو زن و استاد دانشگاه هستند و فرماندار سابق یک شهرستان، دو استاندار سابق، دو معاون استاندار، یک سفیر ایران در یکی از کشورها و دو عضو سابق شورای شهر مشهد از سمتهای برخی دیگر از این نامزدهاست.
ترکیب سیاسی این 40 نامزد احتمالی نیز جالب و تقریباً همه سلایق سیاسی در آن مشهود است: در این فهرست 13 نفر اصلاًح طلب و 18 نفر اصولگرا، حامیان دولت و تحول خواه هستند و بقیه مستقل یا وابستگی آنها به دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلب مشخص نیست.
در بین نامزدهای موجود در این فهرست رد صلاحیت شده از دوره های قبل یا کسانی که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر یا زندانی شده اند، نیز به چشم می خورد، در عین حال حضور در این عرصه جالب توجه است!
یادآور می شود، در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی 135 نامزد در حوزه انتخابیه مشهد و کلات با یکدیگر به رقابت پرداختند که سه نفر در دور اول و دو نفر در دور دوم انتخابات به مجلس راه یافتند.



نظر شما