مسئول کنترل و پیشگیری از HIV دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس تخمین ما حدود ۵ هزار نفر مبتلا به بیماری ‌HIV در مشهد هستند.

مشکل بزرگ ما در HIV نگاه عامیانه به آن است/وجود ۵ هزار مبتلا در مشهد
به گزارش قدس آنلاین، علی‌ حسین‌پور در خصوص تعداد مبتلایان به HIV، شناسایی شده در مشهد، اظهار کرد: ۷۵۰ نفر بیمار مبتلا به HIV مثبت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. اگر انگ، تهمت، طرد شدن را رسانه‌ها از فرهنگ بگیرند، این افراد راحت‌تر مراجعه کرده و به‌دنبال پیگیری بیماری خود خواهند رفت.
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا ۵ برابر این تعداد بیمار HIV در مشهد وجود دارند. خطر، مبارزه، جنگ برای این بیماری نباید گفته‌شود چرا که HIV مثل تمام بیماری‌های دیگر است. باید درست فکر کرد که چطور جامعه مبتلا نشود. افراد بیمار تهدید نیستند و نباید به چشم کسی که دیگران را بیمار می‌کند، به آن‌ها نگاه کنیم که به این‌گونه بیماری مخفی می‌ماند.  
مسئول کنترل و پیشگیری از HIV دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: واقعیتی که در حال حاضر وجود دارد دارو، درمان و قابل کنترل این بیماری است. با درمان ویروس کم‌ و انتقال دیگر صورت نمی‌گیرد. باید کاری کنیم که افراد برای آزمایش و شناسایی مراجعه کنند. افرادی هستند که آزمایش داده جواب آزمایش آن‌ها مثبت بوده اما به خاطر ترس از طردشدن از خانواده و جامعه برای درمان نیامدند. عده زیادی احتمال و یقین به بیماری خود می‌دهند اما به دلایل مانند: اخراج از محل کار، ترک همسر، انگشت‌نما در محل زندگی خود و... مراجعه نکرده و بیماری‌شان پنهان مانده است.
حسین‌پور در خصوص پیش‌بینی دانشگاه علوم پزشکی از تعداد واقعی بیماران مبتلا به HIV، بیان کرد: براساس تخمین ما حدود ۵۰۰۰ هزارنفر مبتلا به بیماری ‌HIV در مشهد هستند اما اعداد هیچ‌وقت نشان‌دهنده مشکل نیستند. HIV  ازطریق رابطه جنسی به صورت تصاعدی رشد پیدا می‌کند. انتقال HIV  از طریق رابطه جنسی عامل مهم در گسترش آن است. بیماری HIV  ده سال بدون علامت در بدن فرد بیمار است و حتی درسه ماه اول آن در آزمایش مشخص نمی‌شود. آمارهای ما همیشه از HIV مثبت عقب است. گسترش HIV مثبت از رابطه جنسی عاملی به صورت تصاعدی است. به خصوص تماس جنسی مقعدی راهی است که احتمال انتقال ویروس  HIV در آن بسیار بالاست و متاسفانه جوانان ما در این زمینه اطلاعات ندارند.
وی افزود: مشکل بزرگ ما نگاه عامیانه مردم است. امسال با توجه به شعار روز جهانی ایدز، کمپین‌ای به نام «من هم آزمایش HIV می دهم» راه‌اندازی شده که به صورت کشوری و سراسری شده است. این انتقاد به گروه علوم پزشکی گرفته می‌شد که چرا کارکنان علوم پزشکی و... که در خطر نیستند، آزمایش می‌دهند؟ جواب من این است که  الگوی جامعه کادر و تیم پزشکی است. رفتار پزشکان و  متخصصان در این زمینه  با مبتلایان به HIV  بسیار مهم است که آن‌ها أنگ نداشته باشند.
مسئول کنترل و پیشگیری از HIV دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «وحشت و احتیاط باهم تفاوت دارند و احتیاط کاری منطقی است» خاطرنشان کرد: مشکل ما با HIV غولی است که خود ما از آن ساخته‌ایم و  می‌ترسیم و نمی‌توانیم اطلاعات به دیگران بدهیم.
وی در خصوص مقایسه  تعداد مبتلایان به HIV در مشهد نسبت به سایر شهرهای ایران ابراز کرد:  آمارهای ما گویا و بالا نیستند. از لحاظ آماری مشهد در ۱۰ شهر اول ایران در HIV مثبت نیست  اما دلیل به نبودن این ویروس در بین افراد هم نیست. به ما گفته می‌شود که شما افراد را شناسایی نکردید اما از نظر تعداد بیشترین آزمایش HIV درکشور در مشهد گرفته می‌شود. در تمامی کمپ ها، زندان، مراکز بهزیستی و... تست HIV از افراد گرفته می‌شود.
حسین‌پور در خصوص سمن‌های فعال در این حوزه گفت: در شهر مشهد سمن‌های تخصصی HIV نداریم. پنج سمن با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه HIV کار می‌کنند اما اختصاصی آن نیستند. پنج سمن از جمله سمن‌های اعتیاد، بهزیستی و... با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه HIV  کار می‌کنند اما اختصاصی آن نیستند. دو باشگاه مثبت برای درمان مبتلایان به HIV  در مشهد است که یکی از آن‌ها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و دیگری بهزیستی است. باشگاه مثبت مشهد در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ در دنیا مقام آورده است. هدف اصلی و مهم‌ترین کار ما گرفتن أنگ از بیماری HIV  است و مبتلایان به HIV  در جامعه طرد نشوند.
وی با اشاره به روز جهانی ایدز از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: از برنامه‌های روز جهانی ایدز «اتوبوس روبان قرمز» است این اتوبوس برای گرفتن آزمایش HIV به صورت رایگان به مدت دو هفته در تمامی سطح شهر دور خواهدزد. افتتاحیه این اتوبوس در برج سفید واقع در خیابان خاقانی، صبح پنجشنبه انجام شد.
از برنامه‌های دیگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه شهر برای پیشگیری از HIV، برپایی مراکز گذری با همکاری بهزیستی در این مناطق بود. در این مراکز آموزش، توزیع سرنگ و... انجام می‌شود که افراد با مراجعه به این مراکز می‌توانند متادول و سرنگ دریافت کنند.
حسین‌پور در خصوص مؤلفه‌های مشهد در HIV عنوان کرد: مشهد نیز مانند تمام شهرهای دیگر گسترش HIV از طریق رابطه جنسی آن زیاد است که باید برای جلوگیری از گسترش آن فکری شود.
این کارشناس در خصوص توصیه برای کاهش ابتلا  به بیماری HIV خاطرنشان کرد: اگر بیمار أنگ یا طرد شود بیماری پنهان می‌ماند و اگر تبعیض و طرد انجام نگیرد بیماری پنهان نمی‌ماند. فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی برای HIV بسیار مهم و باید صورت گیرد.
مسئول کنترل و پیشگیری از HIV دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها بیان کرد: برنامه سراسری HIV در صدا و سیما داریم و ما نیز  زیرنویس، کلیپ و... به صداوسیما استانی می‌دهیم اما  همکاری صدا و سیما با ما به صورت ایده‌آل نیست.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.