رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم برخوردار شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه تعداد روستاهای حریم مشهد بسیار زیاد است و بیشتر آنان به هسته ای اصلی شهر وصل شده اند، گفت: می توان گفت روستاهای حریم شهر تهدیدی برای شهر نیستند که می‌توان با شناسایی ظرفیت، هم افزایی و برنامه ریزی جمعیت مازاد شهر را به آنجا هدایت کرده و در پی تثبیت جمعیتی باشیم.

روستاهای حریم مشهد تهدیدی برای شهر نیستند

به گزارش قدس آنلاین، رمضانعلی فیضی اظهار کرد: روستاهای حریم مشهد به دو دسته تقسیم می شوند، روستاهایی که از لحاظ جمعیت محدود بوده همچنین از حیث مسافت نیز فاصله دوری به شهر مشهد دارند و روستاهایی که دارای جمعیت خوبی بوده و در حریم شهر مشهد وجود دارند.

وی با بیان اینکه روستاهایی که در حریم مشهد هستند مورد توجه مدیریت شهری بوده و باید برای آنان برنامه ریزی شود، ادامه داد: با توجه به ظرفیت و ویژگی‌ها، این روستاها هر روز در حال گسترش بوده و جاذب جمعیت هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای پنجم ابراز کرد: روستاهای واقع در حریم کلان شهرهایی همچون مشهد به‌دلیل ارزان بودن زمین، ایفای نقش خوابگاهی و...مهاجران بسیاری را از مناطق دور و نزدیک به خود جذب کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این مهاجران فقط برای زندگی و در واقع برای استفاده از نقش خوابگاهی این روستاها به آنجا مهاجرت کرده‌اند لذا برای کار و امور اشتغال به شهر مراجعه کرده و شب برمی‌گردند.
فیضی با تاکید بر اینکه بزرگترین چالش این روستاها، ایجاد سکونتگاه های غیر رسمی است، گفت: ایجاد این سکونتگاه های غیر رسمی هر روز در حال گسترش است.
وی ادامه داد: لذا به واسطه بریدگی از ضوابط و مقررات ساخت و ساز و عدم کنترل شاخص ها و مقررات ساختمانی، این تغییرات در آنجا بدون هیچ ضابطه ای شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه امروزه شاهد گسترش حاشیه‌نشینی از حریم به طرف محدوه شهر هستیم، افزود: این گسترش حاشیه نشینی نیز در نوع خود می‌تواند یکی دیگر از چالش های روستاهای حریم شهرها باشد.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم برخوردار شورای شهر مشهد عنوان کرد: در صورتی که مدیریت شهری واحد با برنامه ریزی درست و با توجه به مقررات و قوانین بین دستگاهی اقداماتی در خصوص این روستاها شکل بگیرد، می توان از ظرفیت جمعیت پذیری خوبی که این روستاها دارند به نحو احسن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه این روستاها می توانند به عنوان جاذب جمعیت سرریز شهر باشند، اظهار کرد: این روستاها می توانند نقش شهرک های جدید را برای شهر ایفا کنند چرا که با توجه به دوری از شهر بتوانند علاوه بر پذیرش جمعیت مازاد شهری با داشتن طبیعت بکر و هوایی سالم تر جاذب گردشگران بسیار از شهرها و کشورهای دیگر باشند.
فیضی ادامه داد: این روستاها می توانند در حوزه اقتصادی، تولیدات کشاورزی، صنایع دستی و... نقش تولیدی داشته باشند.
به گفته وی، اگر برنامه ریزی مناسبی در توسعه این روستاها داشته باشیم می‌توانیم از آسیب های سکونتگاه های غیر رسمی کاسته و در حوزه عواملی همچون جذب گردشگر، توسعه اقتصادی و...بیش از پیش کار کنیم.
فیضی با بیان اینکه زمانی که این روستاها به سمت و سوی ساخت و سازهای غیر رسمی پیش رود از حیث فضایی و کالبدی نوعی نارسایی به وجود خواهد آمد، گفت: این نارسایی بر روی مولفه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و...تاثیر بسزایی خواهد داشت.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.