مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: شمار اقامتگاه‌های بومگردی استان طی سه سال گذشته و در دولت دوازدهم حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است.

افزایش ۱۰برابری بومگردی های خراسان رضوی/افتتاح ۳۰واحد بومگردی در نیمه اول ۱۴۰۰

به گزارش قدس آنلاین، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی  گفت: شمار اقامتگاه‌های بومگردی استان طی سه سال گذشته و در دولت دوازدهم حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است.

ابوالفضل مکرمی‌فر افزود: در سال ۹۶ تعداد اقامتگاههای بومگردی‌ استان ۱۳ واحد بود که با حمایت دولت و ترغیب انجام شده هم اکنون این شمار به ۱۲۴ واحد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین طی ۲ سال اخیر برای ۱۵۳ اقامتگاه بومگردی موافقت اصولی صادر شده که راه اندازی آنها به صورت میانگین ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت:طی ۶ماهه نخست امسال تعداد ۳۰ اقامتگاه بومگردی استان افتتاح می‌شود و ۱۵۳ واحد دارای موافقت اصولی نیز تاپایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

مکرمی فر افزود: به این ترتیب با افتتاح ۱۸۳ اقامتگاه بومگردی تا پایان سال آینده و با توجه به فعال بودن ۱۲۰ واحد در استان، تعداد اقامتگاههای بومگردی خراسان رضوی به ۳۰۳ واحد یعنی سه برابر شمار موجود افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: هم اکنون ۹۶۰ نفر در ۱۲۴ واحد بومگردی استان خراسان رضوی اشتغال دارند که دارای چهار هزار و ۲۶۵ نفر-روز ظرفیت است.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: از ابتدای دولت دوازدهم تا کنون ۲۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۹۷ اقامتگاه بومگردی در استان پرداخت شده است.

۱۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری

مدیرکل میراث‌ فرهنگی خراسان رضوی گفت: تا پایان سال گذشته در مجموع  ۱۲۴ اقامتگاه بومگردی استان هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است.

مکرمی‌فر افزود: راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگردی با بهره‌برداری هر چه بیشتر از ظرفیت روستاها و مناطق کم‌برخوردار می‌تواند زمینه توسعه گردشگری متعادل استان را فراهم آورد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی از ایجاد و توسعه این نوع اقامتگاه‌ها رسیدن به توسعه پایدار گردشگری است و تقویت بومگردی ضمن کمک به ایجاد فضایی برای لذت گردشگران از حضور در اقامتگاه‌های سنتی و از جنس طبیعت، زمینه را برای حفظ و احیای بافت‌های قدیمی و ارزشمند کشور نیز مهیا می‌سازد.

وی با اشاره به ضرورت پشتیبانی و حمایت از فعالان این بخش ادامه داد: باید توجه داشت که هنوز خطر شیوع کرونا وجود دارد و باید هر اقدامی در این زمینه با توجه و رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود اما آنچه بدیهی است لزوم ایجاد ظرفیت لازم برای توسعه گردشگری در این بخش ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی است.

بومگردی ترویج گردشگری متوازن

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی هم  گفت: امروزه تعداد بسیاری از پروژه‌های مربوط به اقامتگاه‌های بومگردی در شهرها و روستاهای مستعد گردشگری استان به بهره‌برداری رسیده است و ادامه این روند می‌تواند گامی مؤثر و تحولی مثبت در راستای ترویج سیاست گردشگری متوازن در استان باشد.

یوسف بیدخوری اظهار کرد: به دلیل توجه ویژه گردشگری روستایی به توسعه اقامتگاه‌های بومگردی با احیای خانه‌ها و عمارت‌های قدیمی، گردشگری کشاورزی و طبیعت‌گردی شاهد اقدامات خوبی برای حرکت به ‌سوی توسعه متوازن گردشگری در برخی نقاط استان خراسان رضوی بوده‌ایم.

وی افزود: این اقدامات کافی نبوده و وارد شدن صنعت گردشگری به‌ عنوان بخش اقتصادی تاثیرگذار بر زندگی مردم سایر شهرستان‌ها و روستاهای استان، نیازمند اقدامات و برنامه‌ریزی‌های جامع و بلندمدت مبتنی بر توسعه پایدار است.

او ادامه داد: این برنامه‌ریزی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که با وجود ایجاد اثرات مثبت اقتصادی، کمترین تأثیر مخرب را بر جوامع میزبان و محیط‌زیست داشته باشد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: اساس سفر و گردشگری بر بنیان و پایه کاهش آثار ناشی از زندگی مدرن و دیگر ابعاد سخت زندگی است بنا بر این در شرایطی که شاهد افزایش مشکلات فردی، خانوادگی و فشارهای ناشی از قرنطینه و افزایش عوارض و آسیبهای ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر بر دوستان و عزیزان و حتی خود افراد هستیم گردشگری آن هم با رعایت اصول بهداشتی امری لازم برای سلامت روح و روان افراد است.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.