دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با اشاره به انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق گفت: این رویداد فرصتی مهم است تا از ظرفیت‌های بین‌المللی یونسکو و معرفی هرچه بیشتر فرهنگ ایران اسلامی استفاده کنیم.

انتخاب کرمانشاه به‌عنوان شهر خلاق، فرصتی برای معرفی فرهنگ ایران اسلامی

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، حجت الله ایوبی با اشاره به عضویت شهر کرمانشاه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو عنوان کرد: چهل‌ونه شهر در دنیا به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوستند. در این دوره دوسالانه، کمیسیون ملی یونسکو-ایران، دو شهر را برای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو نامزد کرده بود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران ادامه داد: پرونده تبریز در حوزه ادبیات و کرمانشاه در حوزه خوراک تکمیل و به دبیرخانه شهرهای خلاق ارسال شد و در نهایت شهر کرمانشاه پنجمین شهر ایران است که با شبکه جهانی شهر خلاق پیوست که این اتفاق را به مردم کرمانشاه تبریک می‌گویم.

ایوبی انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک و پیوستن به جمع شبکه شهرهای خلاق را یک دستاورد بزرگ دانست و تصریح کرد: هرچه تعداد شهرهایی که از ایران به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو می‌پیوندند افزایش یابد می‌توان از این ظرفیت بهره‌برداری بیشتری داشت و در کنار این مهم به تبادل تجربیات با دیگر شهرهای خلاق دنیا پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق، فرصتی مهم است تا از ظرفیت‌های بین‌المللی یونسکو و معرفی هرچه بیشتر فرهنگ ایران اسلامی استفاده کنیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران افزود: پیوستن به شهرهای خلاق اقدام پسندیده‌ای است که از سال ۲۰۰۴ در یونسکو آغاز شده و خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسیاری در ارسال به موقع پرونده‌ها به یونسکو داشته و پیوستن به شبکه شهرهای جهانی برای جمهوری اسلامی ایران که سابقه دیرینه ای در تمدن شهری دارد و توسعه شهری در ایران بسیار شتابان به ویژه در سال های اخیر اتفاق افتاده فرصتی تازه است تا حرف های شنیدنی و تجارب ارزشمند شهرهای ایران را با دیگر شهرهای دنیا به اشتراک بگذاریم.

کرمانشاه الهام‌بخش فرهنگ و خلاقیت در بازیابی شهری در پساکرونا شود

ارنستو اتون معاون فرهنگی یونسکو، ۱۷ نوامبر ۲۰۲۱ در نامه‌ای رسمی به سعید طلوعی شهردار کرمانشاه، عضویت کرمانشاه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو (در حوزه خوراک‌شناسی) را تبریک گفت.
معاون فرهنگی یونسکو در این نامه افزود: خوشحالم که اعلام کنم پس از بررسی درخواست کرمانشاه برای عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو UCCN، شهر کرمانشاه برای عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو در زمینه خوراک شناسی پذیرفته شده است و من این موفقیت را به شما تبریک می گویم.

اتون تصریح کرد: کرمانشاه با پیوستن به شبکه شهرهای خلاق متعهد می‌شود که در حوزه فعالیت‌های این شهر در زمینه توسعه پایدار، به فرهنگ و خلاقیت توجه ویژه‌ای داشته باشد. تلاش کرمانشاه برای گنجاندن فرهنگ و خلاقیت در طرح‌های بازیابی این شهر (برای دوره پس از همه‌گیری کرونا) می‌تواند در این زمینه الهام‌بخش باشد.

شهرها را عمومی، امن، مقاوم و پایا سازیم

معاون فرهنگی یونسکو در این نامه خطاب به شهردار کرمانشاه خاطرنشان کرد: به اشتراک‌گذاری دانش، ابتکارات نوآورانه، تجربیات و روش‌های مناسب از مهم‌ترین اهداف شبکه شهرهای خلاق یونسکو است. به‌عنوان عضوی از خانواده شبکه شهرهای خلاق یونسکو، تخصص شما و همچنین کمک‌های غیرنقدی یا مالی شما در موفقیت مستمر این شبکه نقش مهمی خواهد داشت.

وی افزود: کرمانشاه زمانی به این شبکه پیوسته است که ما وارد آخرین دهه اقدام برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار هستیم. انتظار می‌رود شهر شما مانند همه شهرهای عضو، اهداف توسعه پایدار –به ویژه هدف شماره ۱۱ (شهرها را عمومی، امن، مقاوم و پایا سازیم) را در مرکز توجه استراتژی ها و برنامه های توسعه آتی خود قرار دهد. من به شما توصیه می‌کنم که به طور منظم با دبیرخانه UCCN و همچنین شهرهای دیگر عضو شبکه در ارتباط باشید و با همکاری های خود برای تحقق این هدف بکوشید.

دفتر یونسکو در پاریس روز دوشنبه ۹ نوامبر (۱۷ آبان)، ۴۹ شهر جهان را به عنوان شهر خلاق خوراک انتخاب کرد که کرمانشاه هم به عنوان تنها شهر ایران در این لیست قرار داشت.

سازمان فرهنگی، آموزشی و اجتماعی یونسکو که در ۱۹۸ کشور دبیرخانه دارد، از سال ۲۰۰۴ شهرهایی که در هفت حوزه صنایع دستی، موسیقی، خوراک و غیره مستعد باشد را به عنوان شهر خلاق معرفی می‌کند. پیش از این هم ۳۶ شهر خلاق خوراک از ۲۸ کشور جهان انتخاب شده‌اند و در ایران هم شهرهای اصفهان و بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی، شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی انتخاب شده‌اند.

استان کرمانشاه با حدود ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میان ‌وعده‌های مختص خود ظرفیت بسیار بالایی در حوزه خوراک دارد.  خوراکی هایی مانند «روغن کرماشانی»، «نان برنجی»، «کاک»، «خورشت خلال» و «دنده کباب» از جمله خوراکی های کرمانشاه است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.