رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی در عمل به مفاد قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» اهتمام ویژه خواهد داشت، از آمادگی این دستگاه برای تعیین بخشی مخصوص در سازمان بازرسی یا سایر مراکز و مراجع قضایی برای بررسی و نظارت بر نحوه اجرای قانون مزبور تاکید کرد.

دستگاه قضایی در عمل به قانون «حمایت از خانواده وجوانی جمعیت» اهتمام ویژه دارد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه،  حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز یکشنبه در نشست با طراحان قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و فعالان حوزه خانواده و جمعیت با بیان اینکه خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی و به مثابه پایه‌ای است که جامعه بر آن استوار می‌شود، افزود: بدون تردید «جمعیت» یکی از مؤلفه‌های مهم در ایجاد اقتدار برای هر کشور و جامعه‌ای است و هرگونه کوتاهی و قصور در امر توجه به مؤلفه جمعیت،  کشور را با بحران‌های متعدد مواجه می‌کند.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه در تبلیغ و تبیین مقوله تعالی جمعیت آنطور که شایسته است اقدامات درخوری صورت نگرفته، گفت: هنوز بسیاری از عامه مردم و نخبگان حتی کارگزاران و مسئولان کشور از مفاد و مندرجات قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و مخاطراتی که از بی‌توجهی به مقوله تعالی جمعیت،  کشور را تهدید می‌کند،  اطلاع و آگاهی ندارند.

رئیس دستگاه قضا در همین راستا افزود: مقوله تعالی جمعیت و اهمیت آن دارای ابعاد و جنبه‌های مختلف و متکثر دینی،  اجتماعی،  اقتصادی و امنیتی است؛ بنابراین ضروری است این ابعاد و جنبه‌ها به اشکال مختلف و به صورت هنرمندانه، شیوا و رسا برای عموم مردم، نخبگان و مسئولان تبیین و تشریح شود تا خطرات پیری جمعیت و بحران‌های اجتماعی و اقتصادی متأثر از آن برای همگان تفهیم شود.

محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: برخی کشورها در برهه‌هایی سیاست‌های ضدجمعیتی  در پیش گرفته و اکنون از اتخاذ این سیاست‌های زیان آور و خسارت‌زا پشیمان و نادم هستند و با صرف هزینه‌های هنگفت اقتصادی درصدد جبران آن برآمده‌اند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: برخی امور هستند که چنانچه انجام آنها در وقت معین، فوت و زایل شد، جبران‌ آنها سخت و بعضاً ناممکن است؛ مسئله جمعیت در زمره این امور است؛ اگر جامعه‌ای پیر شد و به تعبیری در سیاهچاله جمعیتی افتاد، جبران و اصلاح این وضع نیازمند گذشت سالیان طولانی،  صرف هزینه‌های اقتصادی هنگفت و دگرگونی فرهنگی جوامع است.

 محسنی اژه‌ای نقش صداوسیما، آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه علمیه و مبلغین مذهبی را در تبلیغ و تبیین سیاست تعالی جمعیت و قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  مهم ارزیابی کرد و با اشاره به ضرورت تدوین پیوست رسانه‌ای برای قانون مزبور، تاکید کرد: مفاد ناظر بر قانون مربوط به تعالی جمعیت باید با شیوه‌های مبتکرانه، هنرمندانه و باورپذیر در سطح جامعه به صورت مکرر و پیوسته تبلیغ و ترویج شود و عموم مردم از مخاطراتی که به واسطه پیری جمعیت و بسته شدن پنجره جمعیتی کشور را تهدید می‌کند،  آگاه شوند.

رئیس قوه قضاییه به نمایندگان مجلس که در طراحی و تصویب قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  نقش داشتند توصیه کرد، اجرای مفاد این قانون مهم و راهبردی را از همه دستگاه‌ها از جمله قوه قضاییه مطالبه کنند و هر دستگاهی از جمله دستگاه قضا که در عمل به تکالیف و وظایفش در حوزه قانون مزبور، کوتاهی داشت را مورد بازخواست قرار دهند.  

رئیس دستگاه قضا فرهنگ‌سازی برای ارزش‌دهی اجتماعی و منزلتی به مقوله فرزندآوری و پرورش فرزندان از سوی مادران را از موضوعات حائز اهمیت در امر سیاست تعالی جمعیت و قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  دانست.

رئیس قوه قضاییه به طراحان قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  و فعالان حوزه خانواده و جمعیت پیشنهاد کرد که برای جلوگیری از آسیب و معضل سقط جنین جنایی نشستی با جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار کنند و نظرات و سازوکارهای مدنظر خود را به وی ارائه دهند تا دستگاه قضایی آن‌ها را به صورت دستورالعمل تدوین و ابلاغ کند.  

رئیس عدلیه به برگزاری نشست مشترک میان طراحان قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  و فعالان حوزه خانواده و جمعیت با ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور برای ارائه پیشنهادات و نقطه نظرات به مسئولان سازمان بازرسی در راستای مسئولیت‌های دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌ها در زمینه اجرای قانون مزبور تاکید کرد.

وی به رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه و معاونت حقوقی خود دستور داد که میزان عملیاتی شدن مسئولیت‌ها و وظایف دستگاه قضایی در حوزه قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را به صورت موردی بررسی کنند و هر بخشی از وظایف قوه قضایی در حوزه اجرای قانون مزبور را که به هر دلیل جامه عمل پوشانده نشده مورد پیگیری قرار دهند.

برای پیشگیری از پیری جمعیت فقط پنج تا ۷ سال فرصت داریم
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، امیرحسین بانکی‌پور رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با اشاره به عملکرد مثبت دستگاه قضایی در دوره تحول و تعالی اظهار داشت: حضور و عملکرد حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جایگاه ریاست قوه قضاییه، علاوه بر افزایش ملموس سرمایه اجتماعی دستگاه قضایی طی مدت اخیر، ارتقای سرمایه اجتماعی نظام را نیز در پی داشته است.

وی ادامه داد: با توجه به عملکرد قاطعی که در ماه‌های اخیر از سوی رئیس عدلیه و دستگاه قضایی شاهد آن بوده‌ایم، امیدواریم که قوه قضاییه  در زمینه پیشبرد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز بتواند به نحو احسن به وظایف و مسئولیت‌های خود عمل کند.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تنها راه غلبه بر اَبربحران پیری جمعیت در کشور را «پیشگیری» دانست و گفت: برای پیشگیری در زمینه اَبربحران پیری جمعیت فقط پنج تا ۷ سال فرصت وجود دارد.

وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارای ۷۳ ماده و بیش از ۲۰۰ حکم است، افزود: در این قانون ۲۱ مانع رشد جمعیت شناسایی و برای رفع هر کدام از آنها، چندین راهکار پیشبینی شده است.

بانکی‌پور با بیان اینکه بیش از هشت هزار نفرساعت کار کارشناسی بر روی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده است گفت: مواد این قانون به شکلی تنظیم شده که منتج به نتیجه باشد.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با اشاره به اینکه نگاه و نگرانی مقام معظم رهبری در مقوله پیری جمعیت در کشور، متاسفانه هنوز در میان بسیاری از نخبگان و مسئولان وجود ندارد، اظهار داشت:  طی سالیان گذشته، موضوع خانواده و جمعیت برای نظریه‌پردازان طرح‌های توسعه پنج ساله کشور اهمیت چندانی نداشته است.
بانکی‌پور  با اشاره به دروغ‌پردازی‌ها و حاشیه‌سازی‌ها برای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که بعضا از سوی برخی مسئولان کشور بیان می‌شود، خواستار برخورد قاطعانه دستگاه قضایی با دروغ‌پردازان و حاشیه‌سازان در این زمینه شد.

کبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه  ضمن تقدیر از رئیس قوه قضاییه  به‌واسطه صدور دستور ویژه برای نظارت و بررسی اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در همه دستگاه‌های کشور از جمله خود دستگاه قضایی، اظهار داشت: یک روز بعد از صدور دستور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص نظارت و بررسی اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، به تبع این دستور سازمان بازرسی کل کشور وارد عمل شد و مسئولان این سازمان با حضور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواستار ارائه مصوبات بر زمین مانده این شورا شدند و در این زمینه همکاری و تعامل لازم میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان بازرسی در جریان است.

فاطمه محمدبیگی دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه سامانه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اکنون در پایگاه اطلاع‌رسانی خانه ملت در دسترس عموم قرار دارد و مردم می‌توانند با مراجعه به آن از مواد این قانون مطلع شوند، اظهار داشت: اعضای کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کفش‌های آهنین پوشیده‌اند.
اکبری مسئول کمیته جمعیت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این جلسه مقوله جمعیت را یک مقوله مرتبط با حوزه فرهنگ دانست و خواستار آن شد که تمام بخش‌های قضایی کشور ادراک لازم را نسبت به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دست آورند.

کتابچی مشاور کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ناظر بر سقط جنین پزشکی، خواستار آن شد که سازوکار و آیین‌نامه مشخصی برای اجرای این ماده قانونی تدوین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی یکی از فعالان حوزه جمعیت و خانواده در این جلسه، بر نقش سازنده و اثرگذار سازمان بازرسی کل کشور در پیشبرد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و مقابله دستگاه قضایی با اقدامات خلاف قانون و مجرمانه در حوزه جمعیت تاکید کرد.

عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این جلسه با اشاره به آثار سوء ناشی از افزایش آمار سقط جنین جنایی در کشور، اظهار داشت: چنانچه برخورد قضایی با رویه سقط جنین جنایی سختگیرانه باشد، بسیاری از چالش‌های کنونی در حوزه جمعیت مرتفع خواهد شد.

صالحی متخصص زنان و زایمان نیز در این جلسه با اشاره به وفور داروی سقط جنین در بازار آزاد و فروش این دارو به چندصد برابر قیمت واقعی آن گفت: فروش داروهای سقط جنین باید صرفا از طریق مبادی و مراجع رسمی و دولتی انجام شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.