دبیرکل سازماندهی حج آفریقای مرکزی در دیدار با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خواستار بهره‌مندی از تجربیات جمهوری اسلامی در حوزه حج و عمره ایران جهت ساماندهی بهتر حج مسلمانان کشور خود شد.

انتقال تجربیات حوزه حج و عمره ایران به آفریقای مرکزی

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب امروز در محل استقرار بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره در دیدار دبیرکل سازماندهی حج آفریقای مرکزی، اظهار کرد: بعثه مقام معظم رهبری از سال‌های قبل در خدمت خادمان حجاج کشورهای مسلمان بوده و تلاش کرده است که هر سال نسبت به حج سال قبل برنامه جدیدی را اجرا کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران شاید تنها کشوری است که پژوهشکده حج را به عنوان پشتوانه کارهای علمی و پژوهشی در این حوزه راه اندازی کرده است.

سرپرست حجاج ایرانی لزوم ارائه خدمات به جمعیت مسلمانان آفریقای مرکزی را با توجه اینکه ۱۵ درصد جمعیت این کشور مسلمان هستند، یادآور شد و افزود: روزهای آخر حج سال ۱۴۴۳ هجری قمری را پشت سر می‌گذاریم و امیدواریم که با نابودی ویروس کرونا حج سال آینده حج بسیار موفقی برای مسلمانان جهان باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه در پایگاه اطلاع‌ رسانی بعثه مقام معظم رهبری معارف اسلامی مرتبط با حج ارائه می شود، گفت: سایت ویکی حج، حجیج نیز به زبان انگلیسی و فرانسه قابل استفاده است. همچنین آماده انتقال فرایند و تجربیات در خصوص حضور روحانی در کاروان و برنامه‌های فرهنگی برای زائران هستیم.

اما ساتنه، دبیرکل سازماندهی حج آفریقای مرکزی نیز در این دیدار به آثار برگزاری حج در آشنایی و گفتگوی مسلمانان با یکدیگر اشاره کرد و گفت: مسلمانان آفریقای مرکزی اقلیت ۱۵ درصدی در این کشور هستند و ما بسیار علاقه مندیم که از تجربیات و علوم اسلامی در ایران بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به اینکه در این دیدار دکتر عبدالرحمن مسئول پزشکی، دکتر امام محمود عضو کمیته حج و عمرو مسئول حمل و نقل آفریقای مرکزی وی را همراهی می کنند، افزود: امیدوارم دانش و تجربیات خود در زمینه حج را در اختیار ما قرار دهید تا در حج‌ سال های بعد با دستی پر به بیت‌الله الحرام مشرف شویم.

دراین دیدار آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری نیز با قرائت آیه ۱۳ سوره حجرات، بیان کرد: قرآن فلسفه تنوع در خلقت را برای شناخت یکدیگر می‌داند و یک معیار را برای فضیلت انسان‌ها برمی‌شمرد که تقواست.

وی افزود: از میان افرادی که از همه اقوام در کنار پیامبر اکرم(ص) بودند محبوبترین آنها کسی بود که از نظر تقوا و دینداری نزدیک ترین فرد به خدا باشد و رنگ و نژاد مطرح نبود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه جلوه عالی وحدت و یکرنگی انسانها در حج تجلی پیدا می‌کند، گفت: در این کنگره عظیم همه با لباس، شعار و تکبیر واحد مشرف می‌شوند و این برای تمام جهانیان جلوه عالی انسان است.

وی با استقبال از تبادل تجربیات ایران و آفریقای مرکزی در حوزه حج اظهار کرد: بعثه مقام معظم رهبری آمادگی دارد برای آموزش مسائل حج و سایر تعالیمی که به تقویت بنیه دینی و معارفی شما کمک می‌کند اعلام آمادگی می‌ نماید. این تفاهم بین ما و بسیاری از کشورها برقرار شده است و امیدوارم از تبادل این تجربیات هر دو بهره ببریم.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.