۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
کد خبر: 841919

رئیس توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه گفت: با همت اعضای شوراهای حل اختلاف سراسر کشور و جلب رضایت اولیای دم در ۹ ماهه سال‌جاری، ۳۱۰ محکوم از قصاص نفس رهایی یافته‌اند.

۳۱۰ محکوم از قصاص نفس رهایی یافتند

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام هادی صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در تشریح اقدامات شوراهای حل اختلاف در رابطه با ایجاد سازش در پرونده‌های قصاص نفس و جلب رضایت اولیای دم در ۹ ماهه سال‎جاری، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین سیاست‌های مورد توجه قوه قضاییه، ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه است که سال‌ها در اولویت این دستگاه قضایی فرار داشته و در این مسیر مرکز توسعه و شوراهای حل اختلاف سراسر کشور نیز ازهمه ظرفیت‌ها استفاده کرده است.

وی افزود: مردم خیرخواه کشورمان نیز در راستای توسعۀ فرهنگ صلح و سازش در جامعه در مناسبت‌های مذهبی ، ملی و… و با مشارکت در اجرای پویش‌های خاص، از جمله ماه مبارک رمضان، به حرمت امیرالمومنین (ع) و در ماه محرم و صفر به حرمت اباعبدالله الحسین (ع) مشارکت بسیار خوبی داشته‌اند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه با بیان اینکه یکی از شرایط اساسی ایجاد سازش جبران ضرر زیان دیده توسط مجرم است که با پذیرش خطا باید جبران مافات کند، اظهارکرد: این که مجرم با پذیرش خطای خود و اعتراف به آن زیان طرف مقابل را جبران کند بهترین روش اصلاح مجرمان است.

حجت الاسلام صادقی با تشکر از مشارکت مردم، اعلام کرد: در ۹ ماهه سال‌جاری با همت اعضا شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور و جلب رضایت اولیای دم ۳۱۰ پرونده تمامی محکومان این پرونده‌ها از اجرای حتمی حکم قصاص نفس رهایی یافته و از فرصتی مجدد برای زندگی برخوردار شده‌اند.

وی عنوان‌کرد: کسانی که استمداد می طلبند، باید مورد حمایت و یاری قرار گیرند و از آنجا که انسان همواره به دنبال جلب رضایت خداوند است باید دانست که برآورده کردن نیاز مردم به رضایت الهی منجر خواهد شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه بیان کرد: در پرونده‌های قصاص افرادی که طبق مقررات باید قصاص می‌شدند با همت شوراهای حل اختلاف و البته مناعت طبع اولیای دم، از قصاص نفس رهایی یافته و عمدتا پس از تحمل جنبه عمومی جرم به آغوش خانواده باز خواهندگشت.

وی ادامه داد: جلب رضایت اولیای دم پرونده های قصاص اصولا با ساعت‌ها مذاکره جهت گذشت از قصاص انجام می شود و گفت‌وگوهای اصلاحی برای حصول سازش میان طرفین از سوی شوراهای حل اختلاف صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه اسلام دین قانون و در عین حال دینی همراه با پشتوانه‌‏ای از رحمت است که در اوضاع و احوال خاص، از سختی قانون می‌کاهد، تصریح کرد: این رحمت بدان سبب وضع شده است که شخص محکوم بر اثرآن به انسان صالحی در اجتماع مبدل شود.

وی مهم‌ترین برنامه تربیتی اسلام برای مجرمان را، تشویق و ترغیب آن‌ها به توبه و بازگشت به سوی ارزش‌های الهی دانست، و گفت: امیدوار کردن مجرمان به این‌که جُرم و گناه آن‌ها مورد عفو قرار می‌گیرد می‌تواند زمینه بسیارمناسبی را برای بازسازی روحی دوباره و بازگشت آنان به جامعه فراهم کند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه همچنین با تشکر از تلاش اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف سراسر کشور، گفت: گذشت اولیای دم از قصاص نفس که حق قانونی وشرعی آنان است نیز باید مورد قدردانی قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.