۲۶ چهره اقتصادی کشور از جمله طهماسب مظاهری ، کمیجانی، غلامرضا مصباحی مقدم، احمد توکلی ، دانش جعفری تا سعید لیلاز ، مجید انصاری، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد و محمدرضا پورابراهیمی و.... در نشستی با وزیر اقتصاد به مهم ترین چالش‌های اقتصادی روز کشورمان با محوریت بازار ارز و تورم پرداختند.

نشست داغ ۲۶ اقتصاددان با خاندوزی/ لیلاز: عملکرد آقای رئیسی عملکرد آتش نشان هاست، عملکرد دولت نیست

به گزارش قدس آنلاین، ۲۶ چهره اقتصادی کشور از جمله طهماسب مظاهری ، کمیجانی، غلامرضا مصباحی مقدم، احمد توکلی ، دانش جعفری تا سعید لیلاز ، مجید انصاری، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد و محمدرضا پورابراهیمی و غیره در نشستی با وزیر اقتصاد به مهم ترین چالش‌های اقتصادی روز کشورمان با محوریت بازار ارز و تورم پرداختند.

دراین نشست که دوم بهمن ماه در «خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران» با موضوع گفت‌وگو درباره چالش‌های اقتصادی روز ایران با تاکید بر نرخ ارز و تورم برگزار شده بود، طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی با طرح یک ایراد عمده به لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: لایحه بودجه یک ایراد خیلی بزرگ دارد، آنچنان که در جداول این لایحه مشاهده کرده ام، دولت متناسب با تورم ۴۰ درصدی بودجه دستگاه های دولتی را پوشش داده و بعضا بیش از ۵۰ درصد بودجه های این دستگاه ها اضافه شده؛ اما برای مردم ۲۰ درصد افزایش را درنظر گرفته است، یعنی دولت دراین لایحه بودجه نگفته که یک مشکلی داریم به نام تورم ۴۰ درصدی و بیاییم با همدیگر آن را حل کنیم.

وی تاکید کرد: برنامه تعدیل در دولت آقای هاشمی رفسنجانی بعد از شش سال شکست خورد چون در اصلاحات درست اقتصادی که کردند سیاست جبرانی را در نظر نگرفتند.مظاهری همچنین خواستار اصلاح لایحه بودجه شد و اعلام آمادگی کرد تا در این زمینه همکاری کند.

همچنین سعید لیلاز، اقتصاددان نیز در این نشست گفت: من تعجب می کنم، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی روزی ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی خلق می کنند، بعد آخر غروب می‌پرسند چرا همچین شد؟!

وی افزود: عملکرد آقای رئیسی عملکرد آتش نشان هاست، عملکرد دولت نیست، دائم یک جا بحران پیش می آید و هجوم می آورند و سعی می کنند حلش کنند، تا ببینند کجا بحران جدید پیش آمد. با کوچک ترین تغییرات آب و هوایی تصمیمات دم دستی می گیریم، مثل تعطیل کردن مدارس.

وی ادامه داد: ما خوشحال بودیم که حکومت یکدست می شود و دست به اصلاحات بنیادینی می زند که در شرایط حاکمیت دوگانه ممکن نیست.

انتقاد از فرار مالیاتی قشرهای گوناگون

شاپور محمدی، معاون اسبق اقتصادی وزارت اقتصاد نیز دراین نشست با بیان این که نمی توانیم به ۶ کشور همسایه مان هم یارانه بدهیم و بعد توقع داشته باشیم اقتصادمان سرپا باشد و فکر کنیم مشکلی وجود ندارد، افزود: الان هرکسی هرچیزی را بخرد و ذخیره کند بیشتر از تولید سود می برد، چرا ما انتظار داریم خط تولید در کشور ایجاد بشود، {عده ای برای فرار مالیاتی }می گویند از این پوز نکشید بروید از ای تی ام روبه‌رویی پول بیاورید، این را چگونه می توانیم تحمل کنیم، به پزشک زورمان نمی رسد، به وکیل نمی رسد، به فروشنده کت و شلوار که باید زورمان برسد.

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با یادآوری یکی از نشست هایی که درباره قیمت ارز ترجیحی با وزیر اقتصاد در گذشته داشته اند، گفت: دراین نشست یادتان باشد گفتیم اصلاح قیمت ارز ترجیحی یک باره انجام نشود و شوک وارد نکنیم.

وی افزود: درست یا نادرست طبق خبری که شنیده ام بخشی از ارز در اختیار شرکت های دولتی به بازار آزاد نشت می کند؛ اگر این واقعیت دارد شما را به خدا جلویش را بگیرید!

همچنین حمید ابریشمی، اقتصاددان نیز با بیان این که وضعیت کشور در شرایط خاصی است، دراین نشست گفت: باید مواظب باشیم مثبت اندیشی از یادمان نرود.

وزیر اقتصاد در پاسخ به سخنان لیلاز گفت: این که بزرگواران گفتند فقط دارد آتش نشانی می شود، آیا رشد ۲۰، ۳۰ درصدی صادرات کشور طی یک سال آتش نشانی است؟ آیا این که بعد از سه سال بالاترین میزان صادرات غیرنفتی کشور را در آذر و دی ماه داشتیم، آتش نشانی است؟

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: چکی که دوستان در دولت قبل داشتند چک بلامحلی بود که با یک اراده طرف آمریکایی ما را دوباره برگرداندند به سال ۹۱ که همه آن مشکلات وجود داشت، پس باید می رفتیم به دنبال مسیری که حداقل ضمانت ها و چشم‌اندازهای بهتری برای تداوم و استمرار دوره بازگشایی داشته باشد.

منبع: روزنامه خراسان

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.